תשלום מיסי ועד לדיירי מיני קוטג

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
iris

תשלום מיסי ועד לדיירי מיני קוטג

שליחה על ידי iris »

שלום רב.
אנו גרים במיני קוטג שנמצא בבנין משותף של סה"כ 6 דיירים.
אין לנו אינטרקציה עם שאר השכנים למעט חדר הפחים המשותף.
שאלתי - האם אנו צריכים לשלם דמי ועד בית כמו שאר הדיירים בבנין ?
דיירים שמשתמשים בחדר מדרגות ובאינטרקום ובאור ?
במידה ולא, מה היחס שצריך לשלם ?
תודה מראש. איריס
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: תשלום מיסי ועד לדיירי מיני קוטג

שליחה על ידי naftali imber »

לאיריס שלום:
את הדבר החשוב את לא מספרת לי, האם יש תקנון רשום לבית ומה כתוב בו.
לכאורה את צריכה לשלם, רכוש משותף מוגדר בסעיף 52 לחוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
) : "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת. (ההדגשה שלי)
אם מי שניסח את התקנון ורשם אותו עשה עבודתו נאמנה היה צריך לקחת בחשבון את מה שאת מעלה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
iris

שליחה על ידי iris »

תודה על תשובתך.
למיטב ידיעתי אין תקנון ייחודי לבנין שלנו.
אתה ממליץ לי לכנס ישיבת דיירים ולבקש לאגן בתקנון את נושא תשלום ועד הבית לבעלי הכניסות הנפרדות ?
מה שיתקבל בתקנון הוא המקובל ? כמה דיירים יכולים להוות רוב ?
כרגע הוועד אומר לי שלפי החוק אני צריכה לשלם כמו כולם. אז מה קובע ? החוק או התקנון ?
תודה מראש
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

איריס, למיטב....זה לא תשובה.
כמה עלתה לך הדירה? אין לך נסח טאבו? במסמך ממסמכי הרכישה מופיע גוש/חלקה/חלקת משנה. חפשי באינטרנט נסח טאבו והדפיסי אותו וקראי כל מילה, אחרת מחר אני אבוא ואגיד שהבית שלי!
אם לבית יש תקנון הוא רשום בטאבו והוא גובר על החוק.
תקנון זה לא סתם, הוא רשום בטאבו יחד עם רשום הבית עייני ב-: http://www.batim.org.il/ManagementLow.html: וגם ב-: http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html שם מוסבר מה זה תקנון רשום או באין תקנון רשום התקנון המצוי – שהוא חוק, וכיצד אפשר לשנותם.
אם ישארו לך ספקות את יודעת הנכיצד להגיע אלינו
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”