הקץ לאי תשלום ועד בית

מי מאיתנו לא נתקל בבעל דירה שמסרב לשלם מסי ועד, כזה שכל הפניות אליו לא נענות במקרה הגרוע, ובמקרה הטוב נענות באופן לא ענייני? רגע לפני שאתם מגלגלים עיניים בחוסר סבלנות ואומרים: "אבוד", יש כמה דברים שכדאי לדעת

יואב לוי

אי תשלום ועד בית? יש לזה פתרון

סרבני תשלום הם צרה כפולה. לא די בכך שהם עצמם עוברים על החוק, שאר דיירי הבית מממנים מכיסם את חלקם בהוצאות, ועד הבית או חברת הניהול זוכים לטענות על אי תפקוד, ולא פחות גרוע – דיירים אחרים עלולים להצטרף לסרבנים כפעולת מחאה.

לפני הכל, כדאי לדעת שאי תשלום מסי ועד הוא עברה בוטה על החוק והפרת סעיף 58 לחוק המקרקעין. אין פטורים: גם בעל דירה שלא גר בה או נמצא בחו"ל, צריך לשלם את דמי ועד הבית כל חודשי השנה. הנחה בדמי ועד הבית יכולה לאשר רק אסיפת בעלי דירות ברוב של 100% מקרב כל בעלי הדירות בבניין (לא רק אלו שנכחו באסיפה). איך עושים את החישוב? מחלקים את סך ההוצאות החודשיות בסך השטחים של כל הדירות ומקבלים את העלות למ"ר. את העלות הזו כופלים בשטח של כל דירה. התוצאה היא התשלום החודשי.

ניפגש בבית המשפט

אז מה עושים עם סרבן? תובעים אותו! הסמכות המשפטית לטיפול בסרבני תשלום הוא המפקח/ת על המקרקעין שמקביל בסמכויותיו לשופט בית משפט שלום. בסמכותו לחייב את הנתבע לשלם את חובותיו לוועד הבית ולפסוק את החזר הוצאות המשפט ושכר טרחת עורך הדין של ועד הבית או חברת הניהול.

את התביעה נגד הסרבן ניתן להגיש באופן עצמאי על פי ההנחיה המופיעה ב אתר המפקח על המקרקעין . מי שאין לו זמן או ניסיון, יעדיף, ובצדק, לעשות זאת באמצעות עו"ד מטעם ועד הבית או חברת הניהול.

רגע לפני…

אין להקל ראש בטענה לפיה הפנייה לערכאות שיפוטיות נגד בעל דירה בבית המשותף תעכיר את האווירה בבית ותגדיל את הסכסוך, אבל כדאי לזכור כי לפני הגשת כתב תביעה מתקיימים הליכים מקדמיים רבים, הן בפנייה של הנציגות עצמה למפרי החוק – ועד הבית או חברת הניהול, ורק כמוצא אחרון, ולאחר שכלו כל הקיצים – מוגשת התביעה.

הכותב הוא מנכ"ל משותף בחברת Easy House ניהול נכסים ואחזקת בתים משותפים

רוצים הצעת מחיר לא מחייבת לניהול בניינכם? לחצו כאן

 

שתפו באמצעות:

חיפוש מהיר:

לקבלת הצעות מחיר מבעלי מקצוע מובילים בתחום

נא למלא פרטי התקשרות ובהקדם תקבלו הצעות מחיר מבעלי מקצוע מובילים.

נא לודא שבחרתם תחום ואזור מגורים
דילוג לתוכן