דרישות לפני עבודות תיקון

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
Elhanan

דרישות לפני עבודות תיקון

שליחה על ידי Elhanan »

שלום,
ועד הבית הפעיל את הביטוח עקב נזילה בצינור משותף. הביטוח הגיע למסקנה שצריך לשבור אצלי את המרצפות כדי לתקן, ואחר כך הם יתקנו את המרצפות (הנזילה מורגשת בדירה מתחתי). אני מוכן, אבל, עקב נסיון מר עם חברת הביטוח ועם הועד של הבניין, קצת חושש. לשם כך ביקשתי מהם את שני הדברים הבאים:

1. יש לקבל התחייבות ברורה מחברת הביטוח לגבי משך הזמן המרבי שבו הדיירים שלי ייאלצו לשהות ללא ריצוף.
2. במקרה של נזק נוסף שנגרם כתוצאה מהעבודות, הוועד יתחייב לוודא שהביטוח מטפל בכך במלואו, ובמידה והביטוח יתנער, על הוועד לקדם פתרון חלופי במימון הבית המשותף.

הם מסרבים לשני הדברים (למעשה עוד לא קיבלתי שום דבר בכתב מהביטוח ונשמעה האמירה בישיבת ועד שנזק שיגרם בביתי הוא בעיה שלי בלבד).
האם אלו דרישות לגיטימיות?
razadv

Re: דרישות לפני עבודות תיקון

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

הדרישות הנ"ל אינן נהוגות משעה שממילא סעיף 4(ב) לתקנון המצוי קובע חובה על הנציגות להשיב מצב הדירה לקדמותה ככל ופגעו העבודות בדירה.

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
Elhanan

שליחה על ידי Elhanan »

בעקבות תשובתך שיניתי את בקשתי, מאותם דיירים שיוזמים את הפעלת הביטוח, לקבלת פירוט תכנית עבודה בכתב מהביטוח. לא ברור לי במאה אחוז מה הביטוח מתכנן לעשות וסיכומים שהיו בע"פ והקלטות שהיו עם נציגת שירות די סותרים אחד את השני. גם לכך נעניתי בסירוב.
אציין שאין לועד נציגות רשמית. מדובר בשני דיירים רגילים שהפעילו את הביטוח של הבניין. זאת הסיבה שאני רוצה גם חתימה של הדיירים על אותה תכנית עבודה לוודא שהועד אכן מאשר את זה.
בנוסף, אנשי המקצוע הראשונים שאני הבאתי אמרו שהבעיה היא ממקור אחר והציעו פתרון. חוות דעת אלו זכו להתעלמות.
אני חש שיש בעיה חמורה של שקיפות. האם זכותי לסרב לעבודות ההריסה בדירתי כל עוד לא ראיתי מסמך כזה?
razadv

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

ככל ואין נציגות פעילה - תוגש התביעה כנגד כל בעלי הדירות.
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”