איסוף כספים ל"קופה קטנה" בטרם מסירת החזקה בדירה מקבלן לכלל הדיירים
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
איסוף כספים ל"קופה קטנה" בטרם מסירת החזקה בדירה מקבלן לכלל הדיירים
שלום רב, בשלבי הבנייה של בניין המגורים, החליטו בוועד הזמני על איסוף כספים לטובת קופה שתשמש את הדיירים לכשיכנסו לבניין. טרם נקבעה חברת ניהול. לפי מה שקראתי תשלום ועד בית נועד לכסות הוצאות אחזקה של הבניין וניהולו התקין. נכון להיום כל מה שיש לנו היא זכות חוזית ולא קניינית. האם אנחנו מחויבים לשלם את הסכום הזה בלי שום סיבה הגיונית שנראית לי לעין? במידה ולא, אשמח להפניה לפסקי דין בנושא או חקיקה רלוונטית שאוכל להציג כטענה לאי התשלום.
תודה
תודה
Re: איסוף כספים ל"קופה קטנה" בטרם מסירת החזקה בדירה מקבלן לכלל הדיירים
שלום רב,
חובת התשלום לנציגות הבית המשותף, אפילו זמנית, נלמדת מהיות בעל הזכות - בעל דירה שבנייתה נסתיימה וכי אכן קיים רכוש משותף כהגדרתו בחוק המקרקעין.
מורנו סעיף 58(א) לחוק המקרקעין על אודות החובה המוטלת על כל בעל דירה לשלם כדי חלקו בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה של הרכוש המשותף.
ככל ואין רכוש משותף שנמסר לידי מי מהדיירים (כנציגות הראשונה) לא נהיר בגין מה מבוצעת הגבייה.
לא צויין מה מועד המסירה? מה מצב הבנייה? האם ניתן כבר היתר אם לאו?
על כל פנים, גביית הכספים כקופה קטנה היא אכן מטרה ראויה אך עליה להיות בהתאם לנסיבות הרלבנטיות.
בכבוד רב ובברכת חג שמח,
רז חיימוביץ, עו"ד
חובת התשלום לנציגות הבית המשותף, אפילו זמנית, נלמדת מהיות בעל הזכות - בעל דירה שבנייתה נסתיימה וכי אכן קיים רכוש משותף כהגדרתו בחוק המקרקעין.
מורנו סעיף 58(א) לחוק המקרקעין על אודות החובה המוטלת על כל בעל דירה לשלם כדי חלקו בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה של הרכוש המשותף.
ככל ואין רכוש משותף שנמסר לידי מי מהדיירים (כנציגות הראשונה) לא נהיר בגין מה מבוצעת הגבייה.
על כל פנים, גביית הכספים כקופה קטנה היא אכן מטרה ראויה אך עליה להיות בהתאם לנסיבות הרלבנטיות.
בכבוד רב ובברכת חג שמח,
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
תודה על תשובתך
בהסכם המכר הקבלן מתחייב לבצע מסירה בחודש ספט' 2022
ביום 8.3.2022 נשלחה הודעה מטעם הקבלן בגין היערכות למסירת החזקה בדירה, במכתב מתואר כי הקבלן מעריך שבמהלך חודש 4.2022 הוא יקבל את "טופס 4" וכי המסירה תחל מקבלתו ועוד מספר התניות הקשורות בחברת ניהול, חיבור חשמל וכד'. כמו כן, אין תאריך מסירה מדויק.
לפיכך, אני עדיין לא מחזיקה ברכוש המשותף ולכן אני לא מבינה מדוע אני צריכה להשתתף חלקית בהוצאות שטרם הושתו עליי.
בקבוצת הדיירים (וואטסאפ) לא מצוינת הסיבה ולמען האמת אני לא מבינה אותה.
מבחינת העובדות רוב הדיירים העבירו את הכסף מעל 80% כאשר מרבית הדירות נרכשו (98%) אבל אני חושבת שאנשים בעצמם לא מבינים מה הסיבה אלא פשוט מבצעים את מה ששלישיית הוועד הזמני מורה להם לעשות.
חג שמח
בהסכם המכר הקבלן מתחייב לבצע מסירה בחודש ספט' 2022
ביום 8.3.2022 נשלחה הודעה מטעם הקבלן בגין היערכות למסירת החזקה בדירה, במכתב מתואר כי הקבלן מעריך שבמהלך חודש 4.2022 הוא יקבל את "טופס 4" וכי המסירה תחל מקבלתו ועוד מספר התניות הקשורות בחברת ניהול, חיבור חשמל וכד'. כמו כן, אין תאריך מסירה מדויק.
לפיכך, אני עדיין לא מחזיקה ברכוש המשותף ולכן אני לא מבינה מדוע אני צריכה להשתתף חלקית בהוצאות שטרם הושתו עליי.
בקבוצת הדיירים (וואטסאפ) לא מצוינת הסיבה ולמען האמת אני לא מבינה אותה.
מבחינת העובדות רוב הדיירים העבירו את הכסף מעל 80% כאשר מרבית הדירות נרכשו (98%) אבל אני חושבת שאנשים בעצמם לא מבינים מה הסיבה אלא פשוט מבצעים את מה ששלישיית הוועד הזמני מורה להם לעשות.
חג שמח
מועדים לשמחה
אם מועד המסירה קרוב כפי שציינת, אז ראוי יהיה לגבות את הכספים. יחד עם זאת יש לדרוש פרוט על אודות מטרת השקעת הכספים.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
אם מועד המסירה קרוב כפי שציינת, אז ראוי יהיה לגבות את הכספים. יחד עם זאת יש לדרוש פרוט על אודות מטרת השקעת הכספים.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
מועדים לשמחה,
תודה על היענותך, זה בהחלט לא מובן מאליו. בנוסף זה תחום שאני לא בקיאה בו כל כך.
יש לי מספר שאלות, מבחינת החוק, כניתי את הפעולה כ"ראויה" אמנם האם בהכרח מחייבת? כך שמבחינה לוגית, האם מטרת החוק לא מכוונת לידי כך שהתשלום עבור מיסי הבית המשותף ישולמו בהתאם ל"תמורה" שבעלי הנכס מקבלים מהנכס ולכן אין טעם בתחזוקה שוטפת לנכס שטרם נמסר לידיהם?
כעת לגבי המילה "קרוב" יש שיאמרו שחודש ספטמבר הוא קרוב ויש שישוו בינו לבין יוני ויגידו רחוק, זה מה זה "אכלוס קרוב" בהתאם לחוק המקרקעין או מכר דירות או כל חוק רלוונטי אחר?
יתרה מזאת, במידה ומטרת איסוף הכספים לקופה הקטנה זניחה לדעתי ולא נכונה במועד זה, מה עליי לעשות/לטעון
תודה
תודה על היענותך, זה בהחלט לא מובן מאליו. בנוסף זה תחום שאני לא בקיאה בו כל כך.
יש לי מספר שאלות, מבחינת החוק, כניתי את הפעולה כ"ראויה" אמנם האם בהכרח מחייבת? כך שמבחינה לוגית, האם מטרת החוק לא מכוונת לידי כך שהתשלום עבור מיסי הבית המשותף ישולמו בהתאם ל"תמורה" שבעלי הנכס מקבלים מהנכס ולכן אין טעם בתחזוקה שוטפת לנכס שטרם נמסר לידיהם?
כעת לגבי המילה "קרוב" יש שיאמרו שחודש ספטמבר הוא קרוב ויש שישוו בינו לבין יוני ויגידו רחוק, זה מה זה "אכלוס קרוב" בהתאם לחוק המקרקעין או מכר דירות או כל חוק רלוונטי אחר?
יתרה מזאת, במידה ומטרת איסוף הכספים לקופה הקטנה זניחה לדעתי ולא נכונה במועד זה, מה עליי לעשות/לטעון
תודה
מועדים לשמחה,
ככל ואינך בקיאה אמליץ לך כמובן לקבל ייעוץ משפטי פרטי.
כפי שציינתי קודם לכן, עלייך לבקש לקבל פרוט בגין אילו פעולות נדרשת הגבייה.
על כל פנים, אם בכל מקרה ייאלצו לבצע את הגבייה אז התנגדות לאמור תהיה בבחינת זוטי דברים.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
ככל ואינך בקיאה אמליץ לך כמובן לקבל ייעוץ משפטי פרטי.
כפי שציינתי קודם לכן, עלייך לבקש לקבל פרוט בגין אילו פעולות נדרשת הגבייה.
על כל פנים, אם בכל מקרה ייאלצו לבצע את הגבייה אז התנגדות לאמור תהיה בבחינת זוטי דברים.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום