שלום!
בבניין שלנו 54 דירות. ועד הבית הנוכחי אוסף מסי ועד 100 ש"ח חודש בחודשו במשך מעל 6 שנים ואף פעם לא פרסם דו"חות כספיים. ואף פעם לא עשה איטום בגג המשותף. הבניין שלנו בן 50 שנה. הדירה שלי בקומה עליונה ובתקרות מתקלף טיח מנזילות מהגג. ב-2017 אני נאלצתי לעשות איטום בגג מעל דירתי על חשבוני עקב סירוב ועד הבית. שילמתי 3800 ש"ח ומסרתי את הקבלה לוועד הבית וביקשתי לקזז. ב-2020 ועד הבית תבע אותי על חוב. ביוני 2021 היה דיון אצל מפקח על רישום מקרקעין ובפסק דין המפקח הורה למחוק את התביעה של ועד הבית בגלל שהיא לא הוגשה כי דין וגם המליץ לי להגיש תביעה שכנגד.
בחודשים יולי ואוגוסט 2021 הדירה שלי הוצפה ממאגר מים משותף שנמצא על עליית הגג ותקרת מטבח נפגעה קשה מחדירת מים. רק לאחר שפקח של העירייה רשם התראה לוועד הבית-תוקן המאגר. אבל כל האיטום בגג הרוס עקב נזילת מים ממושכת. דרשתי מוועד הבית לעשות איטום בגג המשותף עד 01-10-2021 והוא סירב וגם לא נותן לי מפתח מהגג. ב-17-10-2021 הזמנתי קבלן איטום כדי לעשות על חשבוני את האיטום בחלק מהגג וגם הזמנתי ניידת משטרה כדי לקבל את המפתח. ועד הבית סירב לתת את המפתח בטענה שאני חייבת כסף למרות פסק דין. אני חייבת בזמן הקרוב לפני תחילת עונת הגשמים להגן על הדירה שלי מרטיבות ונזילות מהגג. האם אני יכולה לפרוץ את המנעול בדלת לגג כדי לבצע איטום? איזה צעדים יכול ועד הבית לנקוט נגדי במקרה כזה? ברור לי שוועד הבית לא רשאי למנוע ממני גישה לגג המשותף, אבל בדרכים החוקיות אינני יכולה לקבל מפתח מהגג עכשיו.
איטום גג משותף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
און צוק עורך דין
Re: איטום גג משותף
שלום רב,
יש להחליף את המנעול לגג. ועד הבית אינו שומר ואין לו כל סמכות למנוע כניסה.
הייתי מגיש תביעה נגד הבית המשותף וועד הבית.
בברכה,
און צוק, עו"ד
יש להחליף את המנעול לגג. ועד הבית אינו שומר ואין לו כל סמכות למנוע כניסה.
הייתי מגיש תביעה נגד הבית המשותף וועד הבית.
בברכה,
און צוק, עו"ד