פיצויים למנקה

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
מרינה 1975

פיצויים למנקה

שליחה על ידי מרינה 1975 »

שלום. אני ועד בבניין של 15 דירות. עד לפני שבועיים עבדה אצלנו מנקה כ-8שנים. שהעסיקו אותה ועד קודמים ללא שום הסכם או תנאים מיוחדים. חשוב לציין שהועד בבנין לא מוסדר ואין לנו לא רישום בשום מקום ולא חשבון בנק. המנקה החליטה לעזוב עקב מצב בריאותי(למרות שמזמן רצינו לשחרר אותה בגלל העבודה הלא מספקת את כל הדיירים, אבל ריחמנו עליה ולא עשינו זאת).
שאלה: אם לפי החוק מגיעים לה פיצויים כלשהם. מה לעשות, כי היא מבקשת?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: פיצויים למנקה

שליחה על ידי naftali imber »

מרינה: יש לי את ההרגשה שבישלתם תבשיל סמיך למדי.
את לא נותנת פרטים שיעזרו לי לחשב את הפיצויים, אבל אכן מגיעים לה פיצויים.
אני מניח שלא שילמתם עבורה גם דמי ביטוח לאומי וחשפתם עצמכם לתביעה גדולה אם חלילה הייה קורת לה תאונה, ם לא נתתם לה חופשות או דמי הבראה.
לדעתי הטובה מכל הברירות זה לשבת עמה ולהגיע לפשרה מוסכמת, להעלות את הכול על הכתב ולשלם לה תוך30 יום.
אם היא תלך לבית הדין לעבודה יעלו עליכם גם מביטוח לאומי וגם ממס הכנסה
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
מרינה 1975

תודה רבה. כרגיל עזרת לי מאוד.
אם כבר עוד שאלה.
האם כל הדיירים חייבים להשתתף בסלילת כביש חדש בחניון, שמתחת לבית או רק בעלי חניות, שהם 5 מתוך 15 דיירים?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

אם החניות צמודות לדירות, רשומות בטאבו, הן חלק מהרכוש של בעלי אותן דירות, ועליהם לשאת בהוצאות האחזקה של החניון.
אם החניות לא רשומות הן חלק ברכוש המשותף והשימוש בהן אמור להיות על בסיס ראשון בא ראשון חונה.
השאלה היא האם הם באמת בעלי חניות - ז"א אם ההצמדה נרשמה בטאבו .
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?

מרינה 1975

סה"כ מתחת לבניין יש 7מקומות חניה, 2 מקומות שייכים לדירה אחת ועוד שלוש של עוד שלושה דיירים, מקום אחד תופס מישהו שגר בבנין 40 שנה, אבל חניה לא בטאבו והחניה האחרונה כל הקודם זוכה.
יש כמובן כניסה לחניה שהיא צמודה לכניסה של הבנין. אז מי אמור לשלם עבור חידוש כביש, רק בעלי חניות?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

לא מבין, החוק חד משמעי, עם חנייה מסוימת צמודה לדירה, וזה רשום בטאבו של אותה דירה בנוסך: "לדירה צמודה....." או משהו דומה, אגב הוא חייב בדמי ועד (הוצאות החזקת הרכוש המשותף לפי שטח החניה סעיף 58 לחוק)
כל החניות שלא רשומות בטאבו הן רכוש משותף והחנייה בהן היא על עקרון ראשון בא ראשון חונה.

מאחר וצריך לשפץ את הגישה זו הזדמנות לעשות סדר, ושוב מי שיש לו חניה צמודה רשומה בטאבו זה כמו חלק מהדירה, והוא צריך גם לשאת בחלק היחסי של דמי הועד

מרינה 1975

אני לא מדברת על דמי ועד ולא על שייכות של חניה. אני שואלת האם רק מי שחונה או בעל חניה צריכים לשלם עבור סלילת הכביש או כל הדיירים, גם אלה שאין להם אוטו? אלה שהחניה שלהם ברור שצריכים לשלם!!! השאלה אם יש איזה השתתפות לדיירים שאין להם אוטו, אבל גרים בבניין.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

החוק לא מתייחס לבעלות על רכב, חנייה פנויה יכולה לעזור גם לאורחים שלך.

שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”