האם וועד הבית יכולת ליזום ולבצע עבודות בבניין באמצעות חברה ב

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
moshem

האם וועד הבית יכולת ליזום ולבצע עבודות בבניין באמצעות חברה ב

שליחה על ידי moshem »

שלום
לפני זמן מה התמנה מישהו לוועד הבית בבניין שבו אני מתגורר
רציתי לציין כי מי שהתמנה אינו מתגורר בכניסה שלנו אלא בכניסה ליד והוא התמנה בגלל סיכסוכים שונים בכניסה שלנו
בבעלותו של אותו אדם ישנה חברה לביצוע עבודות איטום וזפת וכל מיני שיפוצים וחודש אחרי שהתמנה החליט שצריך לבצע איטום בגג הבניין למרות שרק לפני 3 שנים בוצעו עבודות כאלו על ידו. פניתי אליו ואמרתי לו שזה לא נראה טוב ושיש פה ניגוד עניינים שדווקא הוא זה שמבצע את העבודות וחודש בלבד לאחר שהתמנה לתפקיד אבל הוא בשלו
האם חוקית זה בכלל מותר לו?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: האם וועד הבית יכולת ליזום ולבצע עבודות בבניין באמצעות חב

שליחה על ידי naftali imber »

למשה שלום
כפי שהנך מציג את זה אין כל מניע חוקי, אבל...
אם אותו אדם ביצע איטום לפני שלוש שנים וכבר צריך לבצע איטום מחדש יש סימן שאלה גדול על איכות עבודתו.
באופן חוקי וועד הבית (נציגות בלשון החוק) הוא מורשה של בעלי הדירות להתקשר עם בעלי מקצוע לביצוע כל עבודה לאחזקת הבית, אבל יש לי ספק אם הוועד שלכם נבחר באופן חוקי. אני מציע לך לדרוש אסיפת דיירים שלא מן המניין (סעיף 6 לקנון המצוי, מופיע בחוקי הבית המשותף בפינה הימנית העליונה של הפורטאל) במכתב רשום עם אישור מסירה לוועד.
עיין בכל התקנון, ושים לב במיוחד לסעיפים 14 ו-15. ב14 תמצא את המפתח לכינוס אסיפה מוצלחת.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”