איטום גג בניין משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
קרן אור

איטום גג בניין משותף

שליחה על ידי קרן אור »

שלום,
אני גרה בבניין משותף , בבניין 6 דירות מתוכם 2 דירות גן אני ועוד דירה מעליהם ומעלינו קומה שלישית ואחרונה.
השכנה מהקומה שמעליי מתלוננת שבחורף סבלה מנזילות עקב הגשמים , מציינת שאין לנו תקנון מוסכם , כך שעל פי התקנון המצוי הגג הינו רכוש משותף לכולנו, היות וכך המצב לא ברור לי מדוע השכנה מעליי כופה עליי ועל השכנה תחתיי בלבד להשתתף באיטום הגג , למיטב הבנתי אם הגג משותף ויש לה נזילה כולם משתתפים.דבר נוסף הוא שהיתה ישיבת דיירים בעניינה, בה כל הדיירים הביעו הסכמתם להשתתף בהוצאות האיטום , אבל היא מתעקשת שהאיטום יהיה יריעות ביטומניות , ולא מוכנה לשמוע אף פתרון אחר ואף מאיימת עלינו בתביעה משפטית אם לא נעשה כדרישתה וגם זאת במיידית !!
בעקבות הפגישה פניתי למס׳ קבלנים שאמרו כך:
מצב היריעות לא רע והן יחזיקו עוד כמה שנים היות והניחו אותם רק לפני 10 שנים, הצעת התיקון שניתנה לנו הינה תיקונים מקומים על ידי בעלי מקצוע עם משחה ביטומנית שתמלא את החורים ביריעות ומריחת שכבת חומר מסויים שתמנע חדירת מים, הצענו זאת לגברת אך היאמתנגדת בתוקף . שאלתי היא :
אם מותר לה לבד להחליט את סוג האיטום?
מה מעמדנו במצב כזה היא בתם מנסה לעשוק אותנו
האם מותר לנו לשלם את חלקה ולהגיש תביעה משפטית?

דבר נוסף אותה שכנה אף פעם לא משתתפת בהוצאות האחזקה של הבניין ותמיד נהנית מהספק איך מתמודדים?

אדגיש כי איננו שייכים לאגודה לתרבות הדיור

תודה
nir

Re: איטום גג בניין משותף

שליחה על ידי nir »

לקרן שלום

ראשית זה שהשכנה מציינת שאין תקנון מוסכם לא אומר לי כלום, אימי ז"ל תמיד הייתה אומרת שאני בחור יפה נו !
ע"מ לדעת אם יש תקנון מוסכם חפשי בגוגל טאבו ועייני בנסח טאבו, אם יש תקנון זה חייב ליהיות רשום שם.
במצב שאין תקנון (ולפי התיאור שלך אני בספק) גג המבנה הוא חלק מהרכוש המשותף (סעיף 58 לחוק המקרקעין) וכל בעלי הדירות חייבים להשתתף בעלות השיפוץ הזה לפי שטח רצפת הדירה של כל אחד.
וועד הבית הוא מי שאמור לתחזק את הדירה, ובמקרה שלכם אולי כדאי שתיהיה החלטה של אסיפת הדיירים, ברוב דעות רגיל.

באשר לעבודה שיש לבצע, יריות איטום הם כמו פלפונים, ישראלי מצוי לא יכול בלעדיהן. קיימות משחות מצוינות ואני עשיתי בשנים עבר איטום של גגות בעיתיות בהצלחה.
אם את רוצה לדעת על החומרים כנסי לאתר "ביטום" שהוא מעל 5ס שה מייצר כאלה דברים
האגודה לתרבות הדיור הם כמו שנאומי שמר כתבה: אנשים טובים באמצע הדרך..
עייני בתקנון המצוי, בפורטל שלנו, זה חוק, אם תקפידו על כל הנהלים תוכלו להגיש תביעה נגדה (אתר משרד המשפטים, המפקח על רשום המקרקעין)

דר' נפתלי צבי אימבר, מנהל פורום יעוץ משפטי
תהילה

שליחה על ידי תהילה »

אני השכנה שגרה מעליה ומה שכתוב ברובו אינו נכון
הבנין בן 22 שנים. לאורך השנים מעולם לא הגיע אף בעל מקצוע מטעם הדיירים לגג על מנת לבדוק/לתחזק אותו, כפי שכל ועד/נציגות חייב לעשות על מנת לתחזק את הבנין כפי שצריך מאז שקיבלנו את הדירה לידינו

גיל רוב היריעות גם כן 22 שנים
קיבלנו חוברת משיכון ופיתוח בעת קבלת הדירה שבעת הצורך איטום נוסף יהיה באותו אופן בו נאטם הבנין, והוא נאטם ביריעות, ולכן כפי שמורה לנו היצרן לא ניתן להחליט שאנחנו רוצים לאטום את הגג בחומר אחר, ובטח כשלאחרונה יורדים לי מים מהגג לתוך הדירה. החוברת מצויה בידי ובה כתוב שחור על גבי לבן אופן הטיפול בגג כהמשך

לפני 8 שנים הבאתי על חשבוני קבלן איטום והוא אטם באופן חלקי מעל איזור המטבח בלבד. הקבלה מצויה בידי עד היום. כל שאר הדיירים לא השתתפו. וזה אומר שרוב היריעות שעל הגג 85% מהן הינן בנות 22 שנים.
לומר שהיו קבלנים על הגג וחוו את דעתם אינה שווה הרבה. אם יש קבלה לאחד מהשכנים שנעשה איטום כלשהו במשך ה 10-22 שנים אחרונות כפי שלטענתה הקבלנים אמרו שהיריעות לא יותר מ 10 שנים שיראו, אבל אני הדיירת הראשונה בבנין והייתי ראשונה לשלם כשמדובר בגג מעלי, אבל אין כל קבלה מכיון שמעולם לא התבצע איטום על הגג לאורך כל ה 22 שנים מלבד האיטום החלקי ששילמתי עבורו במלוא הסכום מכיסי לפני 8 שנים.

ואם רק שנתיים קודם התבצע איטום מלא על הגג, מדוע שאשלם על איטום חלקי שנתיים לאחר מכן? אין היגיון.

לגבי אי השתתפותי בהוצאות אחזקת הבנין הכל שקרים
לפני כמה חודשים יזמתי איסוף כסף מכל הדיירים לצורך החלפת חלונות שנשברו בכניסה. החלונות נותרו ללא זכוכיות תקופה ארוכה מאוד. שוב הקבלה נמצאת בידי כי אני שילמתי לזגג שביצע את החלפת הזגוגיות
שילמתי תמיד על חשמל למדרגות.
שילמתי מכיסי 300 שקלים עבור גנן שגזם את ענפי העץ שחדרו לתוך חלונות ביתי לכלכו לי את הכביסה, והסתובבו סביבם דבורים שחורים ויכלו לעקוץ כל אחד מהדיירים. אבל מלבד בעלה איש מהשכנים לא השתתף למרות היות העץ רכוש משותף
איש מהדיירים לא השתתף באיטום הגג לפני 8 שנים.

לפני 3 שנים העברתי את כל הבנין כולל עוד 7 בניינים לספק גז אחר שהוזיל להם במחיר קוב גז ב60%.
בזבזתי מזמני חודשיים של עבודה. בזבזתי מכספי באופן מלא על שיחות טלפון, דיו למדפסת, וניירות, ואיש מהדיירים לא שאל אותי או הציע לי אי פעם לתגמל אותי אף לו בסכום סימלי.

שלוש שנים אנשים חסכו וימשיכו לחסוך עוד אלפי שקלים לאורך השנים, אך כשמדובר בהשתתפות איתי באיטום הם מחפשים כל מיני פתרונות זמניים. טלאי על טלאי.

ואפילו הם יודעים שלא מדובר באיטום הגג כולו כי זה עולה אלפי שקלים והם הציעו איטום חלקי או מריחות חלקיות על היריעות שעברו את גיל ה 22 שנים כפי שנראה בעין, ומי שימשיך לסבול עם בוא הגשמים שנית תהיה רק אני.

אי אפשר לכפות על שום דייר לשלם לצורך אחזקת מנקה שלא כחוק. הטיעון שכך כולם עושים לא תהיה קבילה בבית המשפט.
אם רוצים להחזיק מנקה יש לשלם עליה כדין ביטוח לאומי, שאם לא כן במידה והמנקה מדרגות תיפצע היא רשאית לתבוע את כל הדיירים, ובנוסף ביטוח לאומי כותב באתר שלו שמי שעובר על החוק מסתכן בשנת מאסר או קנס. אז למי שמאוד חשוב העסקת מנקה שיהיה לו חשוב לשלם עליה את מלוא הזכויות על פי החוק כולל דמי מחלה, דמי הבראה, פנסיה וכן הלאה...

ואגב אנחנו מחוברים לאגודה לתרבות הדיור (וכרגיל אני שילמתי על ההתחברות לאגודה את מלוא הסכום) והדיירים קיבלו התרעה מעורך הדין של האגודה להשתתף באיטום הגג איתי מכיון שלרוב יריעות אינן מחזיקות יותר מעשר שנים
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לתהילה (וגם לקרו אור) שלום
לפיסקה הראשונה, 1/22 מהאשמה היא של תהילה.
הספרדים אומרים לשים את הנקודות מעל ה- iאו בעברית שלנו, לקרוא לילד בשמו: שיכון ופיתוח אינה חברה בונה או יצרנית, היא בסה"כ חברה מאכלסת.
מאחר ואני מניח שלא עבדת במשרד השיכון, חברה מאכלסת היא כמו רמי לוי, מקבלת מבנים שממשרד השיכון הזמין מקבלנים ומוכרת אותם לאנשים. באשר לצד המקצועי אומר: מה לחמור ולמרק פירות.
באשר לגיל היריות, אוכל לתת לכם מפרט אמריקאי, כיצד אוטמים גג ונותנים 40 שנות אחריות. בלי לראות את המצב איני יכול להביעה דעה על מצב היריות.
קבעתי עובדה מניסיוני שלי, רק 50 שנה קבלן החזקה עבור משרד השיכון ומפעלים מהגדולים בארץ, אפשר לאטום גג לתפארת ללא יריעות, עם יריות זה יותר קל, אבל הלקוחות שלי היו מפונקים ודרשו טיב לא קלות לעובדי.
על האגודה לתרבות הדיור אוכל לציין שבנות ה70 ניהלתי את מחוז הצפון שלהם, וכבר כתבתי, אנשים טובים...

לעיקר, הכול נובע מכך שכולכם עבריינים – לא חס וחלילה משפחת פשע, אבל עבריינים. סעיף 65 לחוק המקרקעין קובע: לכל בית משותף תהיה נציגות לשם ניהול עניני הבית המשותף; הנציגות תיכון ותפעל לפי הוראות התקנון. (את נוסח החוק ואת התקנון המצוי שהוא חלק ממנו, תוכלי למצוא בעמוד הראשי של הפורטל)
אני חושב שבמקום להתקוטט כמו תרגולים עליכם לקיים את החוק, להביא אישה שתנקה ולרשום אותה בביטוח הלאומי – זה פחות ממה שעולה לכם האגודה.
בקשר לגג המלצתי להביא מהנדס, חברה כמו ב.מ. או אחים בן עזרא, שהם יחליטו מה צריך לעשות, ויותר חשוב שהם יפקחו על מי שעושה את זה. לתווך הארוך תחסכו הרבה כסף
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
תהילה

שליחה על ידי תהילה »

זה פשוט לא יצא לפועל
ישנה שכנה שכל השנים גבתה עבור חשמל למדרגות 10 שקלים פעם בחודשיים
אמרתי לה שתגבה בכל חודש יותר כסף על מנת שיהיה כסף בקופה והיא אמרה שהיא לא רוצה להתעסק בזה
דיברנו על צביעת הכניסה והמקלט והשכן הודיע שלהוציא 500 שקלים זה יותר מדי, אז הצביעה בוטלה
כבר שנים המקלט שלנו סגור עם מנעול כי הדיירים משתמשים בו כמחסן להחזקת חפצים
במלחמה האחרונה שהיתה בעזה לשכנה מולי אמא ל 3 ילדים לא היה מפתח למקלט
קסאמים עפו מעל הדירה שלנו וכמה נשים מאחורינו נהרגו
השכנה והילדים היו על סף בכי רצו לרדת למקלט והוא נעול. אפילו אני איני יכולה לפתוח אותה או לסגור
הבן שלי ירד לפתוח לה את הדלת והיא ירדה עם הילדים
את דלת השירותים של המקלט עקר/גנב אותו שכן חביב מהצירים והתקין אצלו במחסן מפח שבנה בחצרו, ואותה שכנה/אישתו רוצה להיות הגזברית :roll:
ולועד הבית בחר את עצמו שכן שאין לו כסף לשלם יותר ממאה שקלים לצורך איטום הגג המשותף ואינו מוכן לשלם יותר מ 30 שקלים למנקה.
ישנם עוד משפחה הגרים בשכירות וחוץ ממני כל שאר הדיירים (4 מתוך 6 ) אינם מעוניינים לשלם למנקה ביטוח לאומי. פשוט אין עם מי לדבר. רבתי עם כולם. הושפלתי. וכבר אין לי כוונה להיות נוכחת באסיפות דיירים שיתקיימו בעתיד
הייתי בעבר ועד בית, וכשהשכן קיבל מהאגודה מכתב אזהרה היות והילדים שלו נהגו לקשקש על קירות הבנין הוא הגיע באמצע הלילה וצבע לי את המשקוף בצבע ורוד. עזבתי

אז אלו השכנים בבנין. כל עוד לא יהיה ועד מחוץ לבנין כמו חברת אחזקה חיצונית שתנהל אותו, הבנין לא יתפקד, כי הוצאת כסף מדיירים תמיד תהווה בעיה ולכן כלום לא מתפקד אצלנו ואם המפקח על המקרקעין לא ימנה או יכפה חברת ניהול חיצונית הבנין ימשיך לא לתפקד

ואגב אני שילמתי את מלוא הסכום שהם 180 שקלים לצורך התחברות לאגודה לתרבות הדיור. 30 ש"ח עבור כל דייר כפול 6 דיירים
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

תהילה שלום:
את אישה עקשנית אבל מבינה עניין, אם את באמת רוצה שהמפקח על רשום המקרקעין יימנה וועד או חברת ניהול אני מציע לך שוב לעיין בתקנון המצוי (בעמ' הפתיחה של האתר שלנו תחת השם "חיקי וועד הבית")
למדי כיצד מכנסים אסיפה (לא לשכוח בהודעה להוסיף שהאספה תתקיים 30 דקות אחרי הזמן הקבוע עם כל מספר משתתפים)ובסדר היום בחירת וועד. את לא חייבת להשתתף, זה אסיפה של בעלי הדירות אבל בעל הדירה שלך יכול לייפות את כוחך להצביע במקומו בדף ניר, ללא צורך בעו"ד.
את יכולה גם לאסוף מכתבים כאלה מבעלי דירות אחרים המתעצלים להגיע, ובזמן ההצבעה קולך שווה למספר המכתבים (אמר מנם בגין המנוח, קולות סופרים, לא שוקלים)

במידה ולא תצליחו עצם קיום האספה ישכנע את השופט ורק מינוי מנהל חיצוני יעזור
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?

תהילה

שליחה על ידי תהילה »

שלום נפתלי
יש חוסר הבנה בינינו ולא הבנת את מה שכתבתי
כתבתי שהבנין שלנו קיים מזה 22 שנים ואני הדיירת הראשונה בבנין
הדירה בה אני גרה הינה ברשותי. אני רכשתי אותה מכספי ואין לי צורך בבעל דירה שייפה את כוחי לצורך הצבעה באסיפת דיירים
כשקיימת אסיפת דיירים כל השכנים מגיעים מלבד השכנים מולי שגרים בשכירות

מכיון שלא היתה השתתפות הדיירים כפי שצריך באיטום הגג נאלצתי לפנות לאגודה לתרבות הדיור.
מנהל האגודה פנה לעורך דין מטעם האגודה שיפנה לדיירים הסרבנים שישתתפו איתי באיטום.

בכל מקרה כפי שציינתי אין לי כל כוונה להגיע לאסיפות דיירים יותר עקב השפלות חוזרות מצד השכנים כלפי.
הם יכולים להחליט לקבל אלו החלטות שירצו, ואין לי בעיה להשתתף כספית כל עוד שההחלטות יהיו חוקיות ולא בגדר עבירה על החוק.
יש לי בעיה להעביר כספים לאותה דיירת שגנבה את דלת השירותים של המקלט ורוצה להיות הגזברית.
מלבד זאת לפני כמה שנים היא ובעלה ועוד זוג שכנים מכניסה סמוכה החליטו לאסוף כספים מ 18 דיירים לצורך רכישת עצים לגינות המשותפות.
הם קיבלו אלפי שקלים מהדיירים. לא קיבלנו כל קבלה מהם.
הם קנו עצים. אנחנו לא יודעים באיזו משתלה הם רכשו את העצים. כמה עצים הם רכשו. כמה עלה כל עץ. ומהי עלות כל הרכישה.
הם הגיעו עם העצים. חפרו בורות באדמה ללא הפיכת האדמה מסביב. בלי להתקין מערכת השקיה. בלי להוסיף לעצים חומר אורגני.
שתלו את העצים בבורות. השקו עם צינור פעם ביום.
לא עבר חודש וכל העצים נבלו. הלך הכסף והלכו העצים.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

תהילה שלום:
זה לא חוסר הבנה אלא את מסרבת לצאת מהקופסה שלך.
כתבת שבאספות ביישו אותך לכן את לא מוכנה להשתתף באספות, נתתי לך פתרון קל, בחרי שכן שהוא "בראש אחת" אתך תני לו ייפוי כוח שיצביע במקומך באספה.
אתם חייבים לבחור וועד - זה יכול להיותי אדם בודד ומותר לשלם לו שכר - מקובל בהרבה בנינים שזה שעושה את עבודת הוועד לא משלם מסי וועד.
אני רק יכול להבטיח לכם דבר אחד, אם תמשיכו במריבות תוך כמה שנים הבניין שלכם יהיה סלאמס

תהילה

שליחה על ידי תהילה »

אנחנו בסך הכל 6 דיירים שאחד מהם בשכירות. בעל הבית שלו מתגורר בחו"ל והוא לא משתתף באסיפות
מלבד אותו דייר אין כל דייר שנמצא בראש איתי. כולם (4 מתוך 6 ) בראש של אותם דיירים מקומה ראשונה ושניה תחתי שצריכים לחפש פתרונות ששווים לא יותר מגרוש לאיטום הגג. גם כשאוטמים את הגג שלא ביריעות אלא אפילו בפוליגג זה מגיע לאלפי שקלים, והשכנים כולם לא מוכנים להוציא הרבה כסף
גם לגבי מנקה כולם בדעה אחת שככה כולם עובדים בלי לבטח מנקה ובלי לשלם עליה תנאים אחרים שמגיעים לה על פי החוק כמועסקת, כך שלתת למישהו מהדיירים יפוי כוח מטעמי, לבחור במקומי, זה אומר לקבור את עצמי באדמה כי במו ידי הוא יבחר מטעמי ובניגוד לרצוני

זו בדיוק הסיבה שרציתי לפנות למפקח על המקרקעין שיכפה נציגות חיצונית לבנין כי גם אם יקום ועד מכל אחד מהדיירים מלבדי, כולם ילכו בראש אחד וכבר ניסינו לא פעם להוציא החלטות לפועל והן תמיד נפלו כי תמיד ההוצאות הכספיות עמדו לרועץ. השכן מקומה ראשונה הציע לרכוש לכניסה מנורה שנטענת ביום ובעלת חיישן שמזהה כל אדם שמתקרב לכניסה ונדלקת בלילה. הלכתי לתומי לאינטרנט, בדקתי מחירים וזה עולה בסביבות 200 שקלים. כל דייר ישתתף בכ 30 שקלים. אותו שכן שהציע שמע והלך לדרכו.

דיברנו על צביעת הכניסה. הסכמתי לצבוע את מרבית הבנין בחינם. רכשתי מכונת צבע מכספי. כשביררנו והתברר שעלות הצבע היא 500 שקלים לכל דייר השכן שוב נסוג.

דיברנו על ניקיון הכניסה. הצעתי לקנות צינור ארוך כדי לשטוף איתו את הפנלים וחלונות באופן יסודי פעם בחודש. זה עולה כ 120 שקלים. אותו שכן שמע והמשיך בדרכו. ולאחר מכן אישתו מפרסמת על לוח המודעות של הכניסה שאין שיתוף פעולה.

דיברנו על ניכוש עשבים. הצעתי לפנות לגננים ולברר מחירים. במקום זה השכנה לקחה את הבן שלה בן ה 16 עם מעדר ביד לנכש כמה גינות. ביקשה 50 שקלים מכל דייר. לפחות לו היו מביאים גנן, היינו מוסיפים לו עוד כמה שקלים בכדי לרסס את העשבים עם חומר הדברה על מנת שהעשבים לא יצמחו שנית, אבל אני גרה עם שכנים שעליהם נאמר :"אוי לרשע ואוי לשכנו" והעשבים צומחים שנית.

דיברנו על החלפת מנעול למקלט. אחד מהדיירים רכש מנעול חדש. מה יהיה אם נצטרך את המקלט? לי אין מפתח למקלט.
המקלט חייב להיות פתוח ולא מלא עם קרמיקות וכל מיני חפצים. במקום לפנות אותו ולהשאירו פתוח כפי שהחוק מחייב, הם מחליפים מנעול חדש והמקלט ננעל מחדש.

היתה פעם עיר שגרו בה אנשי חלם. פעם אחת הגשר נשבר. עמדו אותם אנשי חלם ובכו. לא ידעו מה לעשות.
במקום לתקן את הגשר השבור בכדי למנוע מאנשים שנוסעים על אותו גשר שבור ליפול לתחתית, הם בנו בית חולים מתחת לגשר השבור עבור כל אותם פצועים.

זה מה שקורה אצלנו. במקום להשקיע מעט יותר כסף ולדאוג שהבנין יתפקד ויראה נורמלי, אותו שכן מורח בכל פעם על הקירות והחומה סביב הבנין כל מיני צבעים.
נשאר לו בורדו מצביעת הגינה שלו, אז הוא צבע את פתח הכניסה בבורדו ואת חזית המקלט בשאריות מהבורדו. המקלט נראה כמו זברה בגוונים של אפור ובורדו.
ונשאר לו צבע ירוק מהגינה אז הוא צבע את החומות וצידי המדרגות בצבע שמן ירוק בלי לבקש רשות מאף דייר.
ועל זה נאמר הדרך לגהינום רצופה בהמון כוונות טובות.

והוא באמת חוושב שהוא דייר טוב ומגיע לו שלא להשתתף באיטום הגג.
אין אף דייר אצלנו שעובד קשה וראוי שיהיה פטור מלשלם על אחזקת הכניסה המשותפת.

אני נתתי מעצמי חודשיים של עבודה מלבד שיחות טלפון ניירות ודיו למדפסת על מנת להחליף ל 8 בניינים שהיו מחוברים לאותו צובר את הספק גז ולא קיבלתי מאותם שכנים אפילו שקל אחד. אותם שכנים שחסכו בזכותי אלפי שקלים לאורך השנים לא מוכנים היום להוציא מכיסם יותר ממאה שקלים לצורך איטום הגג. פשוט כפיות טובה!!
וקרן אינה מתביישת לכתוב בפוסט הזה שאני איני עושה מאומה למען הכניסה.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

תהילה (וקרן): את מתארת את המציאות בחלק גדול של הבתים המשותפים. אתם צריכים ועד, זה החוק וזה הדבר הנכון לעשות.
הצעתי לכם לכנס אספה מאחר ואם האספה לא תצליח זה ישכנע את השופט.
אם אתם לא מסוגלים להתעלות ןלהשאיר מאחור תקלות עבר ולעשות משהו קונסטרוקטיבי מגיע לכם שהמפקח ימנה עו"ד, יקר, שיצעיד אתכם שמאל ימין

תהילה

שליחה על ידי תהילה »

שלום נפתלי

משלא נעניתי בהשתתפות של כלל הדיירים בבנין ואפילו לא של שני השכנים תחתי באיטום הגג, הבאתי קבלן איטום שביצע הנחת יריעות מעל כל הגג שלי בלבד לפני חודשיים.
שילמתי 6,500 שקלים מכיסי וההמחאה האחרונה ירדה מחשבוני לפני מספר ימים.
השכנים קיבלו מכתב מעורך דין מטעם האגודה לתרבות הדיור שעליהם להשתתף באיטום, מכיון שאין טעם לבצע תיקונים ביריעות כשהן בגיל למעלה מ 15 שנים (תיקון שלי הן בגיל 22 שנים) והם בחרו להתעלם

למרות שהודעתי לשכנים שאתבע אותם, התעכבתי לחודשיים עקב בעיות שונות
וכפי הנראה השכנים חשבו שלא אתבע אותם יותר
לפני כשבועיים ראינו שמגיע צבעי לבנין ומתחיל לבצע עבודות תיקונים בטיח וצביעה
עלות שיפוץ הכניסה הינו אלפי שקלים

אחד מהנתבעים אמר לי: תגידי את חושבת שאני בנק?
השבתי לו: שאין לכם כסף לשלם על איטום הגג, אבל לשפץ את הכניסה באלפי שקלים יש לשכנים?
בכל מקרה טרם השיפוץ לא הופיעה שום הודעה על גבי לוח המודעות המתייחסת לאסיפת דיירים
לי ולשכן מולי שמשכיר את דירתו לא ניתנה כל התרעה לגבי שיפוץ הבנין, איזה צבע בחרו, מהי עלות השיפוץ, ואפשרות להשתתף באסיפה
ולא מדובר כאן במקרה שלא סובל דיחוי ולכן היה עליהם לבצע שיפוץ בדחיפות ולאחר מכן לתבוע ממני דמי השתתפות

הם הניחו שבמילא לא אשתתף כספית בשיפוץ, דבר שהוא נכון מכיון ששילמתי את מלוא עלות האיטום ללא השתתפות מצידם
על כל פנים היו חייבים לאפשר לי ולשכן מולי להשתתף באסיפת דיירים

אמר דויד המלך משפט חכם: בּוֹר כָּרָה וַיַּחְפְּרֵהוּ, וַיִּפֹּל בְּשַׁחַת יִפְעָל. יָשׁוּב עֲמָלוֹ בְרֹאשׁוֹ, וְעַל קָדְקֳדוֹ חֲמָסוֹ יֵרֵד

שאם יאמרו הנתבעים לפני השופט כי לא השתתפו באיטום הגג מכיון שעלות האיטום כרוכה בהוצאה של אלפי שקלים, או מכיון שאחרי הכל אני בחרתי את קבלן האיטום, אבל יציגו לפני השופט קבלה על שיפוץ הבנין ובקשה לחייב אותי בהשתתפות, בזה הם כרו לעצמם קבר והם יפלו לתוכו

לי אין בעיה להשתתף איתם בשיפוץ הבנין
כבר מזמן רציתי שנעשה זאת, אך אני שילמתי כבר את מלוא עלות האיטום ויש לי לשלם רק עוד כמה מאות שקלים על השיפוץ, והם יצטרכו להוציא כעת מכיסם עוד אלפי שקלים על האיטום מלבד השיפוץ

אצטרך לשנות את נוסח התביעה לבית המשפט, שהנתבעים בחרו להתעלם מהצורך להשתתף באיטום, ובמקום זה הוציאו אלפי שקלים עבור צביעת הבנין.
ואם יאמרו שלא ניתנה להם הזכות להחליט איזה קבלן יבצע את האיטום, הרי גם הם קיימו אסיפת דיירים מצומצמת ומנעו מדיירים נוספים להשתתף בהחלטה על שיפוץ הבנין

ובדרך אגב השכן תחתי מתכוון לתבוע אותי על נזק שנגרם בתיקרת דירתו כשצינור מים מהדוד שלי התפוצץ באחד הלילות ומים ירדו אל תיקרתו
וגם אני מתכוונת לתבוע אותו ואת השכנים על נזק שנגרם לתיקרת המטבח שלי עקב הזנחת איטום הגג. הם אינם יודעים שאני יכולה לתבוע את השכנים אפילו שהנזק לא נגרם ישירות מהם

שיהיה לך חג שמח
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

לתהילה שלום:
את רוצה לקבוע גם את כללי המשחק וגם כיצד יישחקו. עבורי כללי המשחק נקבעים ע"י המחוקקים והעובדות בשטח.
מאחל לך הצלחה ושבת שלום.

שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”