איטום גג משותף

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
ראובן

איטום גג משותף

שליחה על ידי ראובן »

אני מתגורר בבלוק גדול בן 7 כניסות כ -50 דיירים, רשומים כחלקה אחת בטאבו, עד לאחרונה היה לנו גם מספר בניין משותף לכל הכניסות (לאחרונה העירייה נתנה מספר נפרד לכל כניסה - אם כי לכאו' אין לזה משמעות מעבר לנוחות התושבים ).
בכל כניסה יש שתי מפלסים לגג. לפני כ 10-9 שנים (קצת לפני שאני קניתי את הדירה) התבצע איטום במפלס הגג שמעל דירתי, כעת נוצר צורך לבצע איטום בגג של המפלס השני (-לא בגג שמתחתיו אני גר) בכניסה שבה אני גר.
אני לא מעוניין לשלם (כמובן אם ע"פ דין אני צריך לשלם אעשה זאת) , כיון שבשעתו על האיטום של הגג שמעלי שולם רק ע"י הדיירים שגרים תחתיו (-כלומר כל הטור) ואלו הדיירים שבטור השני לא השתתפו בתשלום, לפיכך ברצוני שכעת הם ישלמו לעצמם, כמובן אם אנו נצטרך לבצע איטום נשלם את זה לבדינו.
שאלתי כזאת:
במידה והדיירים בטור השני יעמדו על שלהם שאשתתף בתיקון הגג, אענה להם, שאם הם רוצים שכולם ישתתפו הרי שעליהם לדרוש תשלום מכל הבלוק וא"כ חובתי בתשלום הוא רק אחד חלקי 50.
האם אני צודק בטענתי?

אוסיף: בנסח טאבו מצויין, תקנון -מוסכם.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: איטום גג משותף

שליחה על ידי naftali imber »

ראובן, נתת לי תמונה ברורה של המצב, פרט לדבר החשוב ביותר, מה רשום בתקנון המוסכם.
יכול ליהיות שרשמו תקנון רק ע"מ לחסוך את כל סיפור של חלקות משנה –הדירות, ויכול ליהיות שרשמו שחלקים מסוימים של הגג צמודים לדירות מסוימות, או במילים אחרות הגגות האלה הן של בעלי אותן דירות.
אם אין הצמדה של חלקים מסוימים של הגג לדירות מסויימות, הגג הינו רכוש משותף ועל כולם לשאת בהחזקתו.
מדבריך משתמע שמהשורה שלך רק ממך מבקשים תשלום, כפי שכתבתי, אם יש גגות מוצמדות בעליהן צריכים לשלם, אבל צריך לראות מה כתוב בתקנון

באופן כללי, איטום בן 10 שנים עומד להגיד לכם שלום אלא אם בוצע באופן יוצא מהכלל טוב – שבד"כ לא המצב.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
ראובן

שליחה על ידי ראובן »

בתודה על המענה.
עד כמה שידוע לי אין הצמדה של גגות לדירה פרטית. ומשכך כולם צריכים להשתתף בתיקון הגג.
שאלתי כזאת:
האם יש מצב שאני חייב להשתתף בתיקון הגג (שבכניסה שלי אך לא בטור שלי) ואלו דיירים בכניסות האחרות לא ישלמו?
בקיצור: או שכל הבלוק ישלם (כ 50 דיירים) או שרק מי שהגג מעליו ישלם.

יתכן ויש לזה התייחסות בתקנון? (איך אני רואה את התקנון?)

באופן כללי אין טעם לזפת גג תקין גם אם נשאר לו רק שנתיים לחיות...
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

ראובן, יתכן שאני קשה הבנה, אבל מה כל הסיפור של הטורים? מה לוטו?
הפוך את חוק המקרקעין ונער אותו שנה שלמה ולא יצא לך ממנו המונח טור - או דבר דומה.
סעיף 58 לחוק קובע שכולם ישתתפו ביחס לגודל הדירה.
את ממש מרגיז אותי, יש מאחורי כל הסיפור משהו לא ברור. לפי מה קבעו מי משלם ומי לא? עשו הגרלה?
הסבר לי את המנגנון התמוה הזה ואנסה לבסס יותר את תשובה. אגב, יש למישהו זכויות בניה על הגג?
התקנון הופקד אצל המפקח על רשום המקרקעין באיזורכם, ע"מ לראותו יעליך לגשת ללשכת, הם בטח גוברים אגרה לא גדולה.יש חברה המוציאה תקנונים אינטרנט אבל עליך להביא להם ייפו כוח חתום ע"י ע"ד כך ששווה לך לעשות את הכל לבד
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?

naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

ראובן, יתכן שאני קשה הבנה, אבל מה כל הסיפור של הטורים? מה זה לוטו?
הפוך את חוק המקרקעין ונער אותו שנה שלמה ולא יצא לך ממנו המונח טור - או דבר דומה.
סעיף 58 לחוק קובע שכולם ישתתפו ביחס לגודל הדירה.
אתה ממש מרגיז אותי, יש מאחורי כל הסיפור הזה משהו לא ברור. לפי מה קבעו מי משלם ומי לא? עשו הגרלה? הסבר לי את המנגנון התמוה הזה ואנסה לבסס יותר את התשובה. אגב, יש למישהו זכויות בניה על הגג?, אתם לא מכנים את זה הצמדה אבל זה בדיוק זה.
התקנון הופקד אצל המפקח על רשום המקרקעין באיזורכם, ע"מ לראותו יעליך לגשת ללשכת הטאבו, הם בטח גוברים אגרה לא גדולה.קיימת חברה המוציאה תקנונים אינטרנט אבל עליך להביא להם ייפו כוח חתום ע"י ע"ד כך ששווה לך לעשות את הכל לבד

ראובן

שליחה על ידי ראובן »

אתה כ"כ נחמד שממש לא משמח אותי להרגיז אותך... :lol:

אני יסביר את העניין, כיון שמדובר בבלוק כה גדול עם כה הרבה דיירים (7 כניסות ויותר מ50 דירות), הנהוג בפועל אצלינו בבניין (ולא מתוך איזה החלטה שהתקבלה אלא נוהג שהשתרש) שתיקונים שקשורים לכניסה מסויימת או לקויים שמצויים ליד כניסה מסויימת מטופלים על ידה. למרות ואולי החובה מוטלת על כולם.

כשמדברים על איטום גג -לא תובעים את הכניסות המרוחקות כי כאמור זה קשור לכניסה רק שלנו (שוב, לא בדין אלא בנהוג), אבל אותי כן תובעים, ואני טוען: תתבעו את כל הבלוק!
האם יתכן שהתקנון מטיל במקרה כזה אחריות על הכניסה בדווקא? כנראה שאני יבדוק, במידה ואין התייחסות לדבר כזה בתקנון, אני מבין ממך שטענתי צודקת.

לגבי הצמדה:
אתה מעלה נקודה חשובה ומעניינת שלא נתתי דעתי עליה.
הלשון בתב"ע הנוכחי הוא כזה -
הועדה המקומית תהא רשאית לדון בתוספת בניה
לדירות במפלס הגג. זאת בתנאי שהתוספת לא תפגום במראה הבנין.
שטח התוספת לא יעלה על 25 מ"ר ברוטו ותיבנה בנסיגה של 1.2 מ' לפחות מקו הבנין הקיים.

לפי"ז על מי מוטל לאטום את הגגות?

אודה ומודה על תגובותיך המלאות והיפות.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

ראובן, חזרנו לכמה בד צריך בשביל חליפה ליתום.
אם כל הכבוד לוועדה המקומית אני רוצה שתבין, אתה ועוד 49 משפחות קניתם ביחד בית חרושת, אתם שותפים שווים (לפי גודל הדירות) וזהו.
יש לי את הרושם שאתה מצטט לי את נסח הרשום בטאבו (מילה בטורקית) להבדיל התב"ע שפירושה תוכנית בניין עיר.
הציטוט שלך מחזק את הניחוש שהיה לי, שחלק מהגגות צמודות.

אני מציע לך תשיג לך העתק של התקנון שרשמו, עלולים ליהיות שם מוקשים. עם התקנון לך לעו"ד שיראה מה כתוב, מה זכויותיך ומה חובותיך.

בקשר לוועד, סעיף 65 לחוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/28 ... tm#Seif160) קובע שלבית משותף חייב שיהיה וועד (למד את כול פרק ו' בחוק, זה מה שחשוב לבעל דירה בבית משותף)

נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”