המצב בבניין כרגע שאין חשמל בחדר מדרגות,
חיבור חשמל מחדש לחברת החשמל כרוך בטסט ובעמידה בכל התקנים החדשים של חברת החשמל - כ"ז עולה לממון רב.
אופציה זולה יותר הוא, לחבר את החשמל של הבנין לאחד הדיירים ולשלם לו על כך.
האם יש זכות לשכן לדרוש בדווקא את החיבור לחברת החשמל (בשעה שרוב הדיירים מעוניינים בפיתרון הזול והפשוט)?
חשמל
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: חשמל
ראובן, לפני כמה ימים ראיתי אוסף של צילומי מצבות שמישהו אסף בעולם, באחד מהן היה חקוק: " פ. נ. *** היה בעל טוב, היה אבא טוב, היה חשמלאי חובב גרוע"
אל תתעסקו אם חשמל, זה נוגד את החוק וזה מסוכן, בעיקר שאני יכול לראות בעיני רוחי כיצד נראית המערכת בחדר המדרגות שלכם.
אל תזמינו אותי ללוויה הראשונה של חדר המדרגות שלכם.
אל תתעסקו אם חשמל, זה נוגד את החוק וזה מסוכן, בעיקר שאני יכול לראות בעיני רוחי כיצד נראית המערכת בחדר המדרגות שלכם.
אל תזמינו אותי ללוויה הראשונה של חדר המדרגות שלכם.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
אני ממש מאוכזב מהתשובה שלכם.
אף אחד לא חשב לעשות משהו חובבני, הכל אמור להעשות ע"י חשמלאי מוסמך וכמובן בתקני החשמל החוקיים.
הבעיה בעלות הגבוהה של טסט של ח. חשמל זה תקנים שלא בהכרח קשורים לבטיחות. לדוגמא, תאורת חרום. יש לזה קשר לבטיחות?
בנוסף טסט עולה סכום גדול. פעמים וחברת החשמל מגיעה לטסט ומצאו איזה מסק צדדי שלא בדיוק עובד טוב, מה שצריך לתקן את המפסק ולהזמינם שוב!! בעלות נוספת!
בקיצור ע"פ חוק ניהול בתים משותפים אני חייב להתחבר דווקא ישירות לארון המרכזי וחשבון של חברת החשמל על שם ועד הבית, או שאפשר גם להתחבר (שוב -בצורה בטוחה ותקינה) למקור חשמל אחר(כגון לאחד הדיירים)?
אף אחד לא חשב לעשות משהו חובבני, הכל אמור להעשות ע"י חשמלאי מוסמך וכמובן בתקני החשמל החוקיים.
הבעיה בעלות הגבוהה של טסט של ח. חשמל זה תקנים שלא בהכרח קשורים לבטיחות. לדוגמא, תאורת חרום. יש לזה קשר לבטיחות?
בנוסף טסט עולה סכום גדול. פעמים וחברת החשמל מגיעה לטסט ומצאו איזה מסק צדדי שלא בדיוק עובד טוב, מה שצריך לתקן את המפסק ולהזמינם שוב!! בעלות נוספת!
בקיצור ע"פ חוק ניהול בתים משותפים אני חייב להתחבר דווקא ישירות לארון המרכזי וחשבון של חברת החשמל על שם ועד הבית, או שאפשר גם להתחבר (שוב -בצורה בטוחה ותקינה) למקור חשמל אחר(כגון לאחד הדיירים)?
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
ראבן, 1) אני מעדיף לאכזב אותך מאשר שמישהו יתחשמל בגלל עצה מטומטמת שלי.
2) חשמלאי אחראי לא יעשה דבר כזה - את מבין שאתה כותב באותה פסקה שאתם רוצים שהכול יעשה לפי החוק ואתה רוצה להימנע מהתקנת תאורת חירום.
3) אתה באמת חושב שתאורת חירום לא קשורה לבטיחות?
4) את "החוק לניהול בתים משותפים" שלך עוד לא חוקקו !
5) חיבורי החשמל השונים מופיעים בחוק החשמל ובתקנות בניה.
6) אם החשמלאי שלך הוא כ"כ מוסמך וטוב הוא אמור לדעת לבדוק את המערכת שלא ימצאו בה פגמים
7) הדייר שייתן לכם לחבר את חדר המדרגות ללוח שלו מסתכן גם בכך שינתקו לו את החשמל
התשובה שלי מאכזבת אותך ? התבונן באמת, כך הם הדברים, לא תופסים מקום חנייה של נכה, לא נוסעים באור אדום והדיילת לא חייבת למכור לך שוקולד אם אתה מתנהג בגסות.
2) חשמלאי אחראי לא יעשה דבר כזה - את מבין שאתה כותב באותה פסקה שאתם רוצים שהכול יעשה לפי החוק ואתה רוצה להימנע מהתקנת תאורת חירום.
3) אתה באמת חושב שתאורת חירום לא קשורה לבטיחות?
4) את "החוק לניהול בתים משותפים" שלך עוד לא חוקקו !
5) חיבורי החשמל השונים מופיעים בחוק החשמל ובתקנות בניה.
6) אם החשמלאי שלך הוא כ"כ מוסמך וטוב הוא אמור לדעת לבדוק את המערכת שלא ימצאו בה פגמים
7) הדייר שייתן לכם לחבר את חדר המדרגות ללוח שלו מסתכן גם בכך שינתקו לו את החשמל
התשובה שלי מאכזבת אותך ? התבונן באמת, כך הם הדברים, לא תופסים מקום חנייה של נכה, לא נוסעים באור אדום והדיילת לא חייבת למכור לך שוקולד אם אתה מתנהג בגסות.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?