שיפוץ מעלית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
meitalr7

שיפוץ מעלית

שליחה על ידי meitalr7 »

שלום ,בבניין בו אבי גר, רוצים לשפץ קוסמטית את המעלית, החלפת מראה, דלת, ריצפה וכו´, העלות 30000, שאותם רוצים לקחת מהדיירים, 20 דיירים, אין באפשרות אבי לשלם, כל שני וחמישי הם משפצים וזה המון כסף. בניין בן 25 שנה. שאלתי האם עבור שיפוץ קוסמטי ולא בטיחותי צריך רב של 100%? מה ההבדל בין שידרוג לשיפוץ?

ואם הם יוסיפו עוד דברים העלות 41 אלף , מצרפת את הקובץ.
קבצים מצורפים
מעלית.jpg
מעלית.jpg (38.9 KiB) נצפה 9990 פעמים
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: שיפוץ מעלית

שליחה על ידי naftali imber »

למיטל שלום:
חוק המקרקעין קובע בסעיף 58: "....לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות......" תוכלי לראות את כל החוק בעמוד הפתיחה של הפורטל תחת: "חוקי הבית המשותף"
ל"שיפורים" צריך רוב של 100 % או הוכחה שהשיפור נהוג בבתי הסביבה. למשל, כשהחלה אופנת האינטקרומים, לפני 50 שנה, נפסק פסק דין שהיות שברוב הבתים בסביבה יש אינטרקום, סביר להוסיף כזב בהחלטת רוב.

מדאיג קצת צורת הצעת המחיר שאת מצרפת (אם זה ההצעה שהוועד קיבל). יש בה הרבה "חורים", לדוגמה: "צביעת דלת+משקוף בכל הקומות" הצעה רצינית ומסודרת הייתה אמורה ליהיות: "צביעת דלת חיצוית +משקוף משני הצדדים, בצבע (שם סוג הצבע) יישום בהברשה (למשל), העבודה כוללת הסרת צבע רופף ומתקלף, גירוד חלודה להחלקת פני השטח, יישום שכבת יסוד ושתי שכבות צבע. המחיר לדלת + משקוף XXX כפול X דלתות, סה"כ XXX ש"ח.

את זה מכנים הצעה + מפרט מסודר המגדירה מה הם אמורים לעשות. אני לא הייתי קונה הצעה כזו. לדעתי, עבור עבודה שיכולה להגיעה לחמישים אלף ש"ח הקבלן יכול לפחות לכתוב 2 או 3 דפים עם פרות.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
meitalr7

שליחה על ידי meitalr7 »

עזרת לי מאד, מקווה שאם המפקחת תהיה בעד אבא שלי, כי המעלית בסדר גמור רק יש כאן כסף נזיל לאנשים.
meitalr7

שליחה על ידי meitalr7 »

ערב טוב נפתלי,עו"ד שחל כתב כךסליחה על העיכוב."הייתי לא אחת בתיקים מסוג זה של מעליות ולהלן סיכום קצר בנושא על סמך נסיון רב וארוך שנים:אכן תיקוני ושיפוצי מעליות הם יקרים, זו הוצאה נכבדה.מעליות טובות אשר מתוחזקות היטב באופן שוטף, מאריכות חיים. יש אפילו בעלי מקצוע בתחום זה שטוענים שלא נכון להתעסק יותר מדי במעלית, אבל -בצד המשפטי - יש פתיחות גדולה מאוד מצד מפקחים על מקרקעין לטובת טיפולים במעלית.מה שאת מגדירה "טיפול קוסמטי" זה לא ברור ולא אוטומטית הופך זאת לשדרוג ולא שיפוץ. הקו אפור וכאמור הנטיה של מפקחים היא לאשר החלטת רוב רגיל באסיפה לשפץ מעלית גם כאשר אין מדובר רק בתיפעול ותיפקוד. בקיצור רוב רגיל באסיפה מספיק לרוב כדי לאשר ולהכשיר טיפול במעלית אפילו לדעת המיועט זה אינו הכרחי.וגם לא הכרחי לבחור את ההצעה הכי זולה. " מה תגובתך ? אני לא יודעת מה לעשות?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

מיטל, עלי לספר לך ראשית 2 סיפורי עורכי דין ישנים.
הראשון: לקוח יושב אצל עורך דינו ומספר לו סיפור מקוטע ומסובך. עורה"ד מפסיק אותו ואמר : "...אדוני, לי ספר את כל העובדות, אני הוא זה שמקבל כסף ע"מ להפוך אותן למסובכות ובלתי מובנות."
השני הוא על 2 עורכי דין היושבים במזנון ואחד מהם מספר: "השכן שלי תבע אותי ב-5000 ₪ על כך שהכלב שלי הרס לו את הגינה" "ובמה זה נגמר?" שואל העו"ד השיני "הגענו לפשרה על 500 ₪ וזהו" "הכיצד !" מתרעם העו"ד השיני "...הרי אין לך בכלל כלב" "כן, אבל לך תדע על איזה שופט אנחנו ניפול ..."
מי אני שאחלוק על עו"ד שחל, אבל אם תקראי בין השורות מה שהוא כתב לך - בנימוס רב, זה מה שאני ניסחתי בהומור בסיפור השיני.
בתי משפט לא נועדו לעשות צדק אלא משפט - לא במקרה ביוון העתיקה פיסלו את עילת הצדק עם עיניים מכוסות. כל המשחק זה מי ישכנע יותר טוב את השופט.
במקרה שלך לא ברור לי אם השיפוץ כבר בוצע ואם הוועד מאיים להגיש תביעה או כבר הגיש אותה.
האסטרטגיה צריכה ליהיות שונה בכל מקרה. אפשר למשל לקבל חוות דעת מהבודק של המעלית (הוא עושה את זה אחת לשנה וחותם על מדבקה שנמצאת בתא המעלית) שהמעלית לא זקוקה לשיפוץ. אפשר גם לקבל חוות דעת מהטכניון, שהם סמכות קשה לערעור בעניינים טכניים. אולי ניתן להשיג תמונות ישנות או מפרט של המעלית המקורית להשוואה לנוכחי. אפשר לסרוק את הבתים באיזור ולטעון "לא מקובל" (בניגוד ללשון החוק: "...השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג..." [ההדגשה שלי]).
אפשר לעשות גם תרגיל פוליטי ולהפיך את ההחלטה. לזה צריך כל הפרטים על הבניין, סה"כ דירות, כמה מושכרות, כמה היו באסיפה, ועוד.
אם בבנין חברת החזקה ולא וועד מתנדב אפשר לתקוף את הצעת המחיר – כפי שהדגמתי לך בעבר, ובצורה נבזית קצת יותר

בשורה האחרונה, המפקחים נוטים "לעזור" לוועדי הבתים, בעיקר לאלה העושים זאת בהתנדבות, מתוך הערכה לתפקידם הקשה ולחשיבות תיפקודם בשמירה על הרכוש המשותף.
ושאל מיליון הדולאר, האם המעלית לא זקוקה לריענון - אולי אם פחות פנטזיאות (למשל החלפת נורת החירום בלד, נורת לד מצטיינת באורך חיים וצריכה נמוכה, אבל כמה שעות דולקת נורת החרום? זה ייקח לפחות 150 שנה עד ההשקעה תוחזר)
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”