התנגדות לבצע את מטלת ועד הבית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
yaronps

התנגדות לבצע את מטלת ועד הבית

שליחה על ידי yaronps »

שלום רב,
בבנייננו קיימים דיירים מסוימים שבשום פנים ואופן לא מוכנים להיכנס לסבב תורנות ועד.
שאלתי היא:
האם נציגות ועד הבית יכולה לעלות את דמי הועד לאותם סרבנים.
עד כמה שאני מבין, ניתן לבצע זאת בקבלת הסכמה של מעל 50% בעלי דירות וכל עוד מדובר על העלאה של עד 15%.
מעל 15% נדרשת הסכמה של כל בעלי הדירות.

האם נכון?
האם ניתן?
האם יש פתרון מומלץ אחר ?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: התנגדות לבצע את מטלת ועד הבית

שליחה על ידי naftali imber »

לירון שלום:
ראשית אני מתנצל על העיקוב בתשובות.
שלושת השאלות שלך קשורות לשוני של תפיסתך הוועד ותפיסת החוק.
משאלותיך אני מניח שאתה תופס את וועד הבית כוועד הכיתה, או משהו דומה. החוק תופס את וועד הבית כממשלה קטנה של מדינה או עיר קטנה שהיא הבית.
למשל סעיף 55 לחוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/286_001.htm#hed26 ) "לכל בית משותף תהיה נציגות לשם ניהול עניני הבית המשותף" (נציגות זה מה שבלשון היומיומית מכונה וועד)
לבית יש מן "חוקה", התקנון המצוי – בפרק חוקי הבית המשותף בעמוד הראשי של הפורטאל תוכל לקרוא את התקנון.
סעיף 57 לחוק אומר: "לא נכונה בבית משותף נציגות לפי הוראות התקנון, או שהנציגות אינה פועלת, רשאי המפקח למנות לאותו בית נציגות, והוראות סעיף 66 יחולו, בשינויים המחוייבים, על מינוי הנציגות, על קביעת שכרה ועל מעמדה."
אני ממליץ לך לקרוא את פרק ו' של החוק ואת התקנון.

לשאלותיך: 1) " האם הנציגות רשאית לקצץ במספר ימי הניקיון על מנת להשלים את הגרעון שנוצר" כן, אם לממשלה אין מספיק כסף היא נותנת פחות חינוך.
2) "בבנייננו קיימים דיירים מסוימים שבשום פנים ואופן לא מוכנים להיכנס לסבב תורנות ועד. אם נציגות ועד הבית יכולה לעלות את דמי הועד לאותם סרבנים." לא הממשלה לא יכולה לחייב איש לקבל תפקיד שר.
נוסף על כך הם לא משלמים דמי וועד אלא : סעיף 58. "בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות."
וועד הבית רשאי גם לשכור חברת ניהול (סעיף 71, למד אותו טוב)
3) לא קיימת נוסחה לחישוב סחר טרחה לחברי וועד ולא צריך תקנון לזה (שוב עיין בסעיף 71 ); יש מוסג בחיי המשפט "אדם סביר" - מה המטלות שהוועד מבצע (גביה, ניהול ספרים, פיקוח על הניקיון ועל מבצעי תיקונים, החלפת נורות, מעקב אחרי מלאי הדלק לגנראטור חרום והפעלתו אחת לחודש, מעקב אחרי מתחזקי ובודקי המעלית, החלפת נורות, שימון מנעולים וצירים.....)אני יכול להמשיך עם הרשימה יומיים.
אפשר להעריך כמה זמן דורשת כל מטלה ולהכפיל בשכר סביר – אולי הממוצע במשק (ניתן לברר בלמ"ס). יש בתים הנוהגים לפתור את חברי הוועד מתשלום דמי הוועד ומחלקים ביניהם את המטלות, לפחות את איילה שלא דורשים בעלי מקצוע של ממש.
מבחינת הנראות לפחות, אני חושב שזה סידור הוגן וגם אם יגיע לבית המשפט הוא יתקבל כסביר.
את סרבני התשלום יש לתבוע ביפני המפקח על רשום המקרקעין (ראה באתר שלו הדרכה כיצד לעשות זאת) אבל זכור שחשוב שכל ניירת ניהול הבית תיהיה צמודה לקבוע בתקנון.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
yaronps

שליחה על ידי yaronps »

ראשית כל, רב תודות על התשובות!
הבנתי את דבריך ואחדד את שאלתי,
האם ניתן לעגן בתקנון ועד הבית סעיף הנותן אופציה לדייר לא להיכנס לסבב ועד הבית תמורת תוספת 15% לתשלומו הנוכחי?
אם כן, איזה אחוז הצבעה נדרש מתוך האסיפה הכללית / מתוך כל דיירי הבניין ?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

ירון שלום:
כנראה לא הסברתי עצמי מספיק טוב.
אין שום חיוב בחוק לשלם דמי וועד, החוק אומר: "סעיף 58 א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף...."
אתם יכולים, ברוב באסיפה מסודרת, לקבוע שכר לוועד וזה יהיה חלק מ"... בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו...” (ההדגשה שלי)
אני נצמד ללשון החוק מאחר ואם תאלצו להגיע לבית משפט התיאור שלך יהפוך להסדר כובל בלתי חוקי ומה שכתוב בחוק תופס.
התוצאה היא אותה התוצאה, מי שבוועד משלם פחות, אבל אתה יודע, יש: מספקת מזון חיוני ויש זונה. אני מנחש שאתה בין 25 ל-40 שנה, עד מאה כמו עשרים, הדור שלך מזלזל בשפה, בעיקר בזו שלא נשלחת בSMS, אבל כבר נאמר חיים וממות בידי הלשון

נ.ב.: ע"מ לשנות משהו בתקנון, אם יש לכם בכלל תקנון רשום בטאבו, הנך זקוק לעו"ד.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”