דירת גן מעל חניון תת קרקעי בבית משותף.

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
gilbin1

דירת גן מעל חניון תת קרקעי בבית משותף.

שליחה על ידי gilbin1 »

בביניין רב קומות יש חניון תת קרקעי בן 2 קומות. מעל חלק מהחניון נמצאת הגינה של דירת הגן. באחריות מי לטפל בחדירת מים לחניון מתקרת החניון? ועד הבית או בעל הדירה? יש לציין כי שטח החניון מעליו נמצאת הדירה קטן ביחס לגודל הכולל של תקרת החניון.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: דירת גן מעל חניון תת קרקעי בבית משותף.

שליחה על ידי naftali imber »

לגילבין שלום:
בכדי לתת תשובה אני צריך קצת יותר מידע. אני מניח שהחניון הוא רכוש משותף ושהמים חודרים מגינת דירת הגן ( ממש אבל ממש בספק).
גם אם חלק מהחניות צמודות לדירות אלה או אחרות, אני מניח שאפשר לראות בתקרת החניון רכוש משותף (סעיף 52 לחוק המקרקעין, הגדרות http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/286_001.htm) מאחר והתקרות משמשות את יותר ממחצית בעלי הדירות.
אלה החדשות הטובות עבורך (אני שוב מנחש שאתה בעל דירת הגן) וועד הבית אמור לטפל בדליפות, ובדליפות צריך לטפל ממקור המים ולא מהתקרה שם המים יוצאים.
אבל, ואלה החדשות הרעות עבור בעל הגינה, אם יתברר שמקור המים הוא בגינה, או באיטום פגום מתחת לגינה, בעל הגינה יצטרך לשלם לוועד עבור עלויות התיקון. אתה יודע נזק וכולי, או סתם גמרה :שור מועד נגח, בעל השור משלם.
אין לגדלים כל קשר, תאר לעצמך אם היה פיצוץ צינור קטן -מה גודלו של כל הצינור לאומת 2 קומות חנייה?
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”