תשלום עבור סלילת אספלט חדש בבית משותף

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
benybanker

תשלום עבור סלילת אספלט חדש בבית משותף

שליחה על ידי benybanker »

האספלט משמש ל 37 חניות פרטיות ועוד 12 חניות שהן רכוש משותף של הדיירים. איך צריכה
להתחלק עלות סלילת האספלט בין הדיירים,כלומר מה החלק בתשלום של דייר ללא חניה פרטית ודייר
עם חנייה פרטית ? האם נציגות הדיירים יכולה להחליט שכל דייר ישלם באופן שווה,אפילו אם אין
לו חנייה פרטית ?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: תשלום עבור סלילת אספלט חדש בבית משותף

שליחה על ידי naftali imber »

12 ו- 37, החניות הפרטיות הן רכוש פרטי אתה לא יכול לחייב את יתר הדיירים על אותו חלק. יש סעיף מפורש בחוק על כך.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
benybanker

אז אם נירצה לדייק,בעלי החניות הפרטיות צריכים לשלם 37/49 מעלו

naftali imber כתב:12 ו- 37, החניות הפרטיות הן רכוש פרטי אתה לא יכול לחייב את יתר הדיירים על אותו חלק. יש סעיף מפורש בחוק על כך.

הסלילה ועלות 12/49 של הסלילה עכב החניות המשותפות תחולק בין 42 הדירות לפי שטחי הדירות ?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

מה פירוש: "...הסלילה עכב החניות המשותפות..." ?
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?

benybanker

naftali imber כתב:מה פירוש: "...הסלילה עכב החניות המשותפות..." ?
אני מבין שאנו עוסקים באיות,אז אתקן לעקב. מאחר והאספלט סלול מסביב לבניין אך ורק עבור החניות (אם לא היו חניות,מן הסתם
הייתה גינה יפה ולא אספלט מגעיל).
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

בני, אני הוא זה שמסוגל לכתוב נח בשבע שגיות!
אני לא מבין מה הקשר בין קיומן של חניות פרטיות לצורך לחדש את האספלט בחניות - הפרטיות ו/או המשותפות.
אגב אתה צודק, הרבה יותר יפה היה אם היו מרצפים את החניות באבן משולבת ; קיימות גם מרצפות עם משבצות חלולות המאפשרות לנסוע עליהן וגם לגדל דשא! כמעט לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
לחלוקת התשלום - אני מניח שקיבלת מחיר למ"ר, בעלי החניות הפרטיות חייבים לשלם את חלקם כ/א לפי גודל החנייה שלו. את החנייה המשותפת, שהיא רכוש משותף, צריך לחלק בין כל בעלי הדירות.
אם אין לך מחיר לפי מ"ר שהקבלן שעושה לך את האספלט יחשב את המטרים וייתן לך פירוט, כל קבלן שיודע לעשות אפלט יודע לחשב את השטח.

benybanker

naftali imber כתב:בני, אני הוא זה שמסוגל לכתוב נח בשבע שגיות!
אני לא מבין מה הקשר בין קיומן של חניות פרטיות לצורך לחדש את האספלט בחניות - הפרטיות ו/או המשותפות.
אגב אתה צודק, הרבה יותר יפה היה אם היו מרצפים את החניות באבן משולבת ; קיימות גם מרצפות עם משבצות חלולות המאפשרות לנסוע עליהן וגם לגדל דשא! כמעט לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
לחלוקת התשלום - אני מניח שקיבלת מחיר למ"ר, בעלי החניות הפרטיות חייבים לשלם את חלקם כ/א לפי גודל החנייה שלו. את החנייה המשותפת, שהיא רכוש משותף, צריך לחלק בין כל בעלי הדירות.
אם אין לך מחיר לפי מ"ר שהקבלן שעושה לך את האספלט יחשב את המטרים וייתן לך פירוט, כל קבלן שיודע לעשות אפלט יודע לחשב את השטח.
יש לנו מחירון של כ 100,000 לאספלט חדש. משום מה אתה כותב כי יש להתייחס ל ?שטח? החניות הפרטיות. מה,מחנים את הרכבים ב"שטח של החניה הפרטית" תוך התעופפות באוויר עד לחניה,או שכל אספלט שסלול ואיננו חניה משמש כמסלול נסיעה לחנייה ? מה הקשר לשטח החניות הפרטיות ? הקשר ההגיוני היחידי הוא למספר החניות הפרטיות. הן אינן אי שמסביבו במקרה סללו אספלט במקום גינה,כל האספלט משמש את החניות !
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

יש חניות פרטיות וחניות משותפות? או רק פרטיות, אם רק פרטיות ויתר האספלט מיועד לגישה לחניות הפרטיות בעלי החניות אמורים לשאת בהוצאת. אם האספלט שלא מוגדר כחניה פרטית משמש חניה לשכנים אחרים או אורחים על בסיס ראשון בא ראשון חונה והדבר תופס עבור כל השכנים גם לבעל חניה פרטית אם יש לו 2 כלי רכב או באים אליו אורחים, אספלט הזה הוא משותף (בעצמך כתבת 12 חניות משותפות) וכל בעלי הדירות חייבים לשאת בהחזקת הרכוש המשותף.
אני לא הרנטגן ואין לי מושג כיצד הדבר נראה בשטח אבל לא ברור לי מה הקושי להבין את הכלל הזה.
באשר לחישוב, או שתמדוד בעמך או שתבקש מהקבלן למדוד.

נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”