חלוקה מפלה של הנחה בין דיירים

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
benybanker

חלוקה מפלה של הנחה בין דיירים

שליחה על ידי benybanker »

בבית המשותף שלי יש 42 דירות מתוכן כ 30 דירות לפחות שהתנתקו מהסקה מרכזית לחימום הבית.
כתוצאה מירידה בהוצאות החימום וההסקה בעקבות מעבר מחימום בסולר לחימום בגז,ישנו חיסכון
בעלויות החימום. נציגות הדיירים החליטה באופן שרירותי,על דעת עצמה וללא אספת דיירים
לחלק את סכום החיסכון רק לעלויות ההסקה ובצורה לא שוויונית כך שדייר שמנותק מההסקה
"יזכה" להנחה חודשית של כ 145 שקלים,בעוד שדייר שמחובר להסקה(מיעוט של כ 12 דיירים), זוכה
להנחה חודשית של כ 413 שקלים. מאחר וההסקה מופעלת שלשה חודשים,דייר שמחובר זוכה לזיכוי
שנתי גבוה ב 800 שקלים מדייר שאיננו מחובר להסקה.
האם ההחלטה היא חוקית ואם לא, כיצד ניתן לפעול להחלפתה לחלוקת הזיכוי בצורה שווה(או לפי
השטח היחסי של הדירות) ע"י הקטנת תשלומי ועד הבית החודשיים ?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: חלוקה מפלה של הנחה בין דיירים

שליחה על ידי naftali imber »

בני, אל תכעס אבל אני אפילו לא נכנס לכל הסיפור של ההנחות, זה נוגד את הצורה בה אמור להתנהל וועד בית.
הוועד אמור לגבות כסף שיספיק להחזקה נאותה של הרכוש המשותף (סעיף 58 לחוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm) : "... "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות." וההוצאות מתחלקות לפי שטח הריצוף של כל הדירות (באותו סעיף).
בעלי דירות שהתנתקו מההסקה אמורים להשתתף בחלק מעלויות מערכת ההסקה, ראה http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situa ... ingCutoff/
את כל העלויות השונות יש לחלק בין כולם בדיוק כמו שממשלה אמורה לחלק את ההוצאות בין כל האזרחים – נגיד; אני בד"כ ממליץ לוועדים לגבות קצת יותר וליצוק קופה, אבל ברור שהכול אמור להתנהל כקבוע בתקנון המצוי, אותו תמצא בפרטאל שלנו תחת השם חוקי הבית המשותף.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”