ועד בית - בניין בעייתי מאוד.

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
gmistick

ועד בית - בניין בעייתי מאוד.

שליחה על ידי gmistick »

אהלן,

לפני 6 שנים קניתי דירה בבניין משותף בעל 4 קומות (16 דירות).
בבניין לא היה וועד בית, יש חוב בחברת חשמל ולכן החשמל מנותק, והגינה מטונפת מזבל של דיירים.
מסתבר שהדיירים הסתכסכו שנים לפני שהגעתי לבניין ולכן אין ועד בית.

בזמנו עשיתי אסיפה לפי החוק, והגיעו חלק מהדיירים ( בשילוט הופיע שהאסיפה השניה היא המניין הקובע *) , קבענו שאני הועד בית, קבענו מחיר.
מה שקרה הוא רק חלק מהדיירים שילמו במשך 3 חודשים, דבר שלא הספיק כדי לשלם הוצאות חשמל, לשכור מנקה ועוד. תרבות הדיור לא הייתה למועיל גדול (ולי לא היה תקציב לתקן את הדברים) ולכן אחרי מספר חודשים החזרתי את הכסף לדיירים.

1. האם המינוי שלי כוועד בית עדיין תופס? והאם אפשר לגבות רטרואקטיבית את כלל החשבון (לדרוש אותו ) ולהתחיל לתקן את הדברים?
2. מה ההוצאות שניתן לחייב כועד בית? האם אני יכול לתקן את החשמל, לסדר את הגינה, ולצבוע את החדר מדרגות ?... האם מנקה גם אפשרי?

תודה מראש.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: ועד בית - בניין בעייתי מאוד.

שליחה על ידי naftali imber »

לגמיסטיק (כיצד אתה מאיית את זה?) שלום ושנת אחרי החגים טובה:
ובכן, אני מקווה שאוכל להיות לך לעזר, אם כי אני רק יכול להדריך אותך כיצד לפעול.
ראשית ראה את סעיף 58 של חוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm#Seif50) בעיקר את המשפט האחרון של הסעיף: "...שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות..." מזה אנחנו מסיקים שכל מה שאתה מבקש לעשות חוקי, ואמור היה להיעשות.
אני מציע לך גם לקרוא את התקנון המצוי (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html ) כולו, שם תוכל ללמוד על דרכי ניהול האסיפות וכל היתר.
באשר לחובות עבר, החוב לחברת חשמל הוא חוק וחייבים לשלם אותו. דברים שלא נעשו אינך יכול לבקש שישלמו עבורם, אבל אתה יכול לבקש את הכסף ע"מ לעשות עכשיו מה שלא נעשה בעבר.
אני מציע לך להכין תוכנית עבודה, עם אומדן הוצאות, ולדרוש מכולם, אולי באסיפה, את הכסף. את ההחלטות של האסיפה תתלה על לוח המודעות. עליך ליהיות יותר נוצרי מהאפיפיור. מי שלא ישלם שלח לא מכתב רשום, עם אישור מסירה, שאם לא ישלם תוך, נגיד 15 יום, הוועד (אתה אבל החוק קובע שאדם בודד יכול ליהיות הוועד) יגיש נגדו תביעה.
יתכן שלא תיהיה לך ברירה אלא להגיש תביעה – עשה זאת אצל המפקח על רשום המקרקעין, שהוא שופט שלום. בגוגל תמצא באתר המפקח הדרכה כיצד להגיש תביעה. אם כל הניירות שלך יהיהו מסודרים צפוי שהמפקח יתמוך בך. ואגב, אם צריך להגיש תביעה בחר להגיש אותה לפגע הרע של הבניין, אם תקפל אותו לו יהיהו לך בעיות עם האחרים. אני יודע שכל זה לוקח זמן אבל זו הדרך, אם תתמיד בה הבניין יהפוך לבונבוניירה
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
gmistick

שליחה על ידי gmistick »

תודה רבה על העזרה,

1. האם האסיפה שקיימנו לפני מספר שנים עדיין תופסת? (האם הוועד שנקבע דאז, כלומר אני עדיין יכול לבצע פעולות בשם ועד הבית? )
2. ידוע לך זמני טיפול בתביעות שכאלו? הרי אם אצטרך לחכות חודשים או שנים הרי שכל הסיפור הינו בזבוז זמן.
3. אם אשלם עכשיו מכיסי לחשמלאי שיעשה את העבודה, אוכל לדרוש אותו חזרה בבית משפט גם אם אין ועד בית? (בהנחה שסעיף 1 לא תופס ).
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

נו נו נו,
לא ראית את התקנון, אסיפה אמורה להתקיים פעם בשנה, אני לא מסוגל לתת לך ניחוש כמה ייקח משפט; אני אפילו לא יודע אצל איזה מפקח אתה חייב להגיש את התביעה. יש בכל מחוז.
אם אתה רוצה לרדת על סרבן עם נבוט גדול פשוט אחרי התראה בדואר רשום עם אישור מסירה גש לעו"ד שישלח לו את התביעה, מכתב של עו"ד בד"כ מזיז אנשים.

אם תרשום את הכל תוכל לדרוש את החזרת הכסף, בתנאי שההוצאות מתבססות על החלטות אסיפה או על הנחיות החוק בדבר אחזקת הבית.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”