ברשותנו דירה שניה בת 3 חדרים באזור טוב בירושלים
יש לנו אפשרות להוסיף סכום נוסף וכן להגדיל את המשכנתא על מנת לקנות דירה גדולה יותר
יש תבע לבנין.אנו מחכים כ5 שנים אך עושה רשם שלא יקודם תהליך ההרחבה
שלמנו כ50000 מס רכישה האם זה הזמן למכור את הבית?
האם זה הזמן למכור את הבית?
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: האם זה הזמן למכור את הבית?
דני שלום:
התבלבלת? הפורום הוא "ניהול/אחזקת בית משותף".
יתכן שיש לך שותף לבעלות על דירתך - אולי רעייתך, אבל עדיין אתה רחוק מהנושא.
אני לא מתווך ולא בן של מתווך, ולא עוסק בנדל"ן. אני מנוסה בניהול בית משותף. מה לכהן ולבית הקברות?
רק להבהיר לך מונח שכנראה לא ברור לך: "תבע לבניין" תבע, בכתיב נכון זה תב"ע, תוכנית בניין עיר. תב"ע בארץ יש כמעט לכל בניין (חוץ מהיישובים הלא מוכרים בנגב או בגליל, וכמה התנחלויות) גם עם הבניין נבנה תוך חריגות ממה שקבוע בתב"ע. יש גם תמ"א, תוכנית מתאר ארצי; המוכר מכולם הוא תמ"א 38 הדן בחיזוק מבנים נגד רעידת אדמה.
התב"ע בד"כ מגדיר כמה אחוזים מכל חלקה (מגרש) מותר לבנות, כמה קומות, כמה יחידות דיור בחלקה ועוד פרטים שקובעים את איפיון היישוב.
התבלבלת? הפורום הוא "ניהול/אחזקת בית משותף".
יתכן שיש לך שותף לבעלות על דירתך - אולי רעייתך, אבל עדיין אתה רחוק מהנושא.
אני לא מתווך ולא בן של מתווך, ולא עוסק בנדל"ן. אני מנוסה בניהול בית משותף. מה לכהן ולבית הקברות?
רק להבהיר לך מונח שכנראה לא ברור לך: "תבע לבניין" תבע, בכתיב נכון זה תב"ע, תוכנית בניין עיר. תב"ע בארץ יש כמעט לכל בניין (חוץ מהיישובים הלא מוכרים בנגב או בגליל, וכמה התנחלויות) גם עם הבניין נבנה תוך חריגות ממה שקבוע בתב"ע. יש גם תמ"א, תוכנית מתאר ארצי; המוכר מכולם הוא תמ"א 38 הדן בחיזוק מבנים נגד רעידת אדמה.
התב"ע בד"כ מגדיר כמה אחוזים מכל חלקה (מגרש) מותר לבנות, כמה קומות, כמה יחידות דיור בחלקה ועוד פרטים שקובעים את איפיון היישוב.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי