שלום רב,
אני גרה בבניין מדורג הפוך בן 4 קומות כאשר אני גרה בקומת הקרקע ומתחתי שלוש קומות נוספות.
ממרפסתי יורד צינור ניקוז המנקז את המרפסת שלנו בלבד אך עובר בתוך קירות כל הדירות שמתחתינו.
ישנה בעיה של רטיבות הנובעת מהצינור בקומה שמתחתינו הדיירים טוענים כי אנו צריכים לשלם.
ביטוח המבנה הפרטי שלנו טוען כי הצינור הינו רכוש משותף של ככל הבנין ואינו מוכן שלם.
רציתי לשאול האם מודבר ברכוש פרטי או משותף וכיצד יש להכריע בסוגיה?
לעזרתכם אודה.
צינור ניקוז ממרפסת- רכוש משותף או לא?
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: צינור ניקוז ממרפסת- רכוש משותף או לא?
עצה ידידותית, החליפי את חברת הביטוח – אבל לא לפני שיפטרו את הבעיה.
חוק המקרקעין תשכ"ט-1969 קובעת בסעיף 52, הגדרות : "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת. [ההדגשה שלי]
הצינור – שהוא בלשון ענף הבניה המרזב, של המרפסת שלך, לפחות לפי דברייך.
יתכן מצב שכל המרפסות מחוברות לאותו צינור, וכי אז יש לנו מתקן מים המשרת את כל –או מרבית, בעלי הדירות, דהיינו רכוש משותף.
אם הצינור אכן רק מנקז את המרפסת שלך את אחראית גם לנזקים הנגרמים לקירות של השכן.
יש לך כמה דרכי פעולה אפשריים – אבל כולם יהיהו כוחניים. הראשון, לכתוב לביטוח מכתב רשום עם אישור מסירה, ולדרוש מהם לתקן את המצב תוך זמן קצוב סביר, נגיד 30 יום; עכשיו את יודעת מה מצבך החוקי.
אם הם, כצפוי, מסרבים אני מציע לך להזמין מומחה לכשלי בנייה – כמו חברת "בם" או דר' בן עזרא (הוא גם מהנדס וגם עו"ד), לשלם עבור חוות הדעת, לבצע את התיקון שהם ממליצים ולתבוע את הביטוח בתביעות קטנות.
התיקון: ראשית כל יש לבדוק שהמרזב לא סתום. שינית, והתיקון עלול ליהיות יקר, הניחוש שלי שחדירת המים היא מסביב לתחילת הצינור ואפילו מחיבורי הפנלים לרצוף. בעל מקצוע טוב – לא חפר, יצביעה על התקלה די מהר.
חוק המקרקעין תשכ"ט-1969 קובעת בסעיף 52, הגדרות : "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת. [ההדגשה שלי]
הצינור – שהוא בלשון ענף הבניה המרזב, של המרפסת שלך, לפחות לפי דברייך.
יתכן מצב שכל המרפסות מחוברות לאותו צינור, וכי אז יש לנו מתקן מים המשרת את כל –או מרבית, בעלי הדירות, דהיינו רכוש משותף.
אם הצינור אכן רק מנקז את המרפסת שלך את אחראית גם לנזקים הנגרמים לקירות של השכן.
יש לך כמה דרכי פעולה אפשריים – אבל כולם יהיהו כוחניים. הראשון, לכתוב לביטוח מכתב רשום עם אישור מסירה, ולדרוש מהם לתקן את המצב תוך זמן קצוב סביר, נגיד 30 יום; עכשיו את יודעת מה מצבך החוקי.
אם הם, כצפוי, מסרבים אני מציע לך להזמין מומחה לכשלי בנייה – כמו חברת "בם" או דר' בן עזרא (הוא גם מהנדס וגם עו"ד), לשלם עבור חוות הדעת, לבצע את התיקון שהם ממליצים ולתבוע את הביטוח בתביעות קטנות.
התיקון: ראשית כל יש לבדוק שהמרזב לא סתום. שינית, והתיקון עלול ליהיות יקר, הניחוש שלי שחדירת המים היא מסביב לתחילת הצינור ואפילו מחיבורי הפנלים לרצוף. בעל מקצוע טוב – לא חפר, יצביעה על התקלה די מהר.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי