תשלום עבור תיקון גג בבית משותף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
תשלום עבור תיקון גג בבית משותף
בבעלותינו דירה בבנין בן 2 קומות ועם 4 דיירים.
בעלת הדירה שמעלינו התלוננה על רטיבות ועקב כך ביצעה תיקון של הגג.
עכשיו היא מבקשת שנשתתף איתה במחצית מעלות התיקון.
לטענתה הדיירים האחרים פטורים מלהשתתף מכיוון שהדייר השני בקומה השניה בנה קומה נוספת לדירתוכולל גג ולכן הוא והדייר שמתחתיו לא אחראים על הגג שבצד השני של הבניין.
יש לציין כי לדיירת מעלינו יש זכות בלעדית לבניה על הגג (הזכות שלנו היא במרתף).
מי צריך להשתתף בעלות התיקון רק הדיירת שמעלינו? גם אנחנו? כל הדיירים בבנין?
תודה
בעלת הדירה שמעלינו התלוננה על רטיבות ועקב כך ביצעה תיקון של הגג.
עכשיו היא מבקשת שנשתתף איתה במחצית מעלות התיקון.
לטענתה הדיירים האחרים פטורים מלהשתתף מכיוון שהדייר השני בקומה השניה בנה קומה נוספת לדירתוכולל גג ולכן הוא והדייר שמתחתיו לא אחראים על הגג שבצד השני של הבניין.
יש לציין כי לדיירת מעלינו יש זכות בלעדית לבניה על הגג (הזכות שלנו היא במרתף).
מי צריך להשתתף בעלות התיקון רק הדיירת שמעלינו? גם אנחנו? כל הדיירים בבנין?
תודה
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: תשלום עבור תיקון גג בבית משותף
יניב שלום:
אני מבין שהגג "צמוד" לדירתה, ז"א רשום בטאבו כצמוד. במקרה זה חוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm) קובע בסעיף 55 (ג):
בעלי הדירות רשאים לקבוע בתקנון, כמשמעותו בסימן ג' לפרק זה (להלן - התקנון), שחלק מסויים של הרכוש המשותף יהיה צמוד לדירה פלונית, ובלבד שלא יקבעו זאת ביחס לחדרי מדרגות, מעליות, מקלטים ומיתקנים המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות; הוצמד חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית, לא יחולו עליו הוראות פרק זה בנוגע לרכוש המשותף, ודינו לכל דבר כדין הדירה שאליה הוצמד. (ההדגשה שלי)
אני מבין שהגג "צמוד" לדירתה, ז"א רשום בטאבו כצמוד. במקרה זה חוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm) קובע בסעיף 55 (ג):
בעלי הדירות רשאים לקבוע בתקנון, כמשמעותו בסימן ג' לפרק זה (להלן - התקנון), שחלק מסויים של הרכוש המשותף יהיה צמוד לדירה פלונית, ובלבד שלא יקבעו זאת ביחס לחדרי מדרגות, מעליות, מקלטים ומיתקנים המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות; הוצמד חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית, לא יחולו עליו הוראות פרק זה בנוגע לרכוש המשותף, ודינו לכל דבר כדין הדירה שאליה הוצמד. (ההדגשה שלי)
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
האם צריך ל"הצמיד" את הגג לבית? העיריה היא זו שקבעה כי בניה נוספת ניתנת להיבנות לתחתון- במרתף, לעליון בגג.
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
יניב...! הרגזת אותי,
לא רק ששלחתי לך את הלינק לחוק אלא העתקתי לך את הסעיף והדגשתי לך את החלק החשוב, אבל אני מבין שלא קראת מה כתוב.
העירייה יכולה לקבוע אצלה בבניין. אם הדירה שלך מי שקובע זה החוק; באשר לזכויות בניה, גם שם אין לעירייה מה להגיד, קרא גם את סעיף 71 ב (באותו לינק). כל התערבות של העירייה זה פגיעה בקניין בניגוד לחוק יסוד האדם וחירותו.
אגב, אם אין הצמדות כפי שקבוע בחוק ולא היה הליך של הסכמה, שוב כפי שרשום באותו סעיף 71 ובעל הדירה בנה על על הגג אני מציע לך לקרוא את כל הסעיף, טוב, בלי לחפף, זה שווה הרבה כסף.
לא רק ששלחתי לך את הלינק לחוק אלא העתקתי לך את הסעיף והדגשתי לך את החלק החשוב, אבל אני מבין שלא קראת מה כתוב.
העירייה יכולה לקבוע אצלה בבניין. אם הדירה שלך מי שקובע זה החוק; באשר לזכויות בניה, גם שם אין לעירייה מה להגיד, קרא גם את סעיף 71 ב (באותו לינק). כל התערבות של העירייה זה פגיעה בקניין בניגוד לחוק יסוד האדם וחירותו.
אגב, אם אין הצמדות כפי שקבוע בחוק ולא היה הליך של הסכמה, שוב כפי שרשום באותו סעיף 71 ובעל הדירה בנה על על הגג אני מציע לך לקרוא את כל הסעיף, טוב, בלי לחפף, זה שווה הרבה כסף.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
תודה. אם כך הגג אינו רשום כשייך לה ואני מבין כי אנו אמורים להשתתף בעלות. היא טוענת, כפי שכתבתי, כי רק הדיירים בצד שלנו חייבים להשתתף מכיוון שהדייר בצד השני בנה על הגג ובנה גם גג חדש לקומה שבנה ולכן הוא והדייר שמתחתיוכבר אינם שותפים בגג שמעלינו. האם זה נכון?
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
יניב, אנו כותב טורקית?
לא כתבתי שהגג לא צמוד, כתבתי שאם הוא צמוד זה רשום בנסח טאבו(חפש בגוגל); כתבתי לך גם את סעיף בחוק האומר שאם השכן בנה על חצי גג שלא צמוד הוא חייב לפצות את שלושת הדיירים האחרים מאחר והגג הוא רכוש משותף.
לא יודע לכתוב יותר ברור.
לא כתבתי שהגג לא צמוד, כתבתי שאם הוא צמוד זה רשום בנסח טאבו(חפש בגוגל); כתבתי לך גם את סעיף בחוק האומר שאם השכן בנה על חצי גג שלא צמוד הוא חייב לפצות את שלושת הדיירים האחרים מאחר והגג הוא רכוש משותף.
לא יודע לכתוב יותר ברור.