שלום רב.
מקווה שזה המקום לשאלותיי:
רכשתי דירה בת שלושה חדרים בקומה שלישית בבניין בן ארבע קומות.
שני הדיירים מתחתיי ביצעו תוספת בנייה וכעת מחוץ לחלון חדר השינה שלי יש למעשה רצפה שהיא התיקרה של החדר שהוסיף השכן מתחתיי.
1. במידה וארצה גם אני להרחיב את דירתי - את מי עליי לפצות? את השכן מקומה ראשונה שבנה את היסודות? את השכן מקומה שנייה שאני משתמש בתיקרה שלו בתור הרצפה שלי?
2. מהו סכום הפיצוי? כלומר האם השכן שאותו אני צריך לפצות יכול לדרוש כל סכום ככל העולה על רוחו? האם השכן יכול לסרב בכלל שאשתמש בתשתית שלו?
3. האם צריך אישור של כל השכנים לביצוע תוספת הבניה? אם לא האם דרושה הסכמה של אחוז מסויים מהשכנים?
כמובן שכל השאלות נשאלות ביציאה מנקודת הנחה שמבחינת העירייה יש לי אפשרות לבנות את תוספת הבניה המדוברת.
אשמח לקבל עוד טיפים ועצות מועילות בעניין.
תודה מראש
שלאלות בנושא הרחבה והוספת חדר בדירה בבניין
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: שלאלות בנושא הרחבה והוספת חדר בדירה בבניין
לגימיק שלום:
(סוף סוף אדם שגאה להיות גימיק, איך ההרגשה?)
לעניין,ל-1) אתה גם משתמש ביסודות ולא רק בתקרה. יש להניח שהם חילקו ביניהם את ההוצאות ועליך לפצות את שניהם.
ל-2) לא יכול לסרב אבל עליך להתייעץ ברשות המקומית כיצד הם נוהגים. כנ"ל לגבי יתר השכנים.
ל-3) ראה תשובתי ב2; באופן עקרוני לא מאחר שכבר מישהו בנה והשתמש לשם כך ברכוש המשותף, הקרקע וחזית המבנה.
עצתי, שמע מה אומרים ברשות המקומית ומה אומר המהנדס שיחתום על התוכנית – רצוי שהו יהיה מקומי כך שיכיר את הגחמות של הרשות אולי אותו מהנדס שחתום על התוכניות. במחלקה הטכנית תוכל לבקש לעיין ב"גרמושקה" (התוכנית) ובהתחלה חתום עליה המהנדס.
לאחר מכן החלף כמה מילים עם כל אחד מהם ובסוף נסה לזמן מפגש של שלושתכם לנסות להגיע איתם להסכמה.
רשום תזכורת של הנאמר במפגשים, מותר להקליט אבל אם ירגישו בכך זה יביא לפיצוץ.
(סוף סוף אדם שגאה להיות גימיק, איך ההרגשה?)
לעניין,ל-1) אתה גם משתמש ביסודות ולא רק בתקרה. יש להניח שהם חילקו ביניהם את ההוצאות ועליך לפצות את שניהם.
ל-2) לא יכול לסרב אבל עליך להתייעץ ברשות המקומית כיצד הם נוהגים. כנ"ל לגבי יתר השכנים.
ל-3) ראה תשובתי ב2; באופן עקרוני לא מאחר שכבר מישהו בנה והשתמש לשם כך ברכוש המשותף, הקרקע וחזית המבנה.
עצתי, שמע מה אומרים ברשות המקומית ומה אומר המהנדס שיחתום על התוכנית – רצוי שהו יהיה מקומי כך שיכיר את הגחמות של הרשות אולי אותו מהנדס שחתום על התוכניות. במחלקה הטכנית תוכל לבקש לעיין ב"גרמושקה" (התוכנית) ובהתחלה חתום עליה המהנדס.
לאחר מכן החלף כמה מילים עם כל אחד מהם ובסוף נסה לזמן מפגש של שלושתכם לנסות להגיע איתם להסכמה.
רשום תזכורת של הנאמר במפגשים, מותר להקליט אבל אם ירגישו בכך זה יביא לפיצוץ.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי