שלום,
בחדר הגז של בניננו היה ריח חריף מאוד של גז, לאחר פניה לחברת הגז, נאמר לנו כי ישנו קושי רב לבדוק את ציוד הגז בעקבות רכוש הדיירים אשר אוחסן בחדר הנ"ל וחסם גישה לציוד.
בעקבות כך ועד הבית פירסם דרישה לדיירים לפנות הרכוש תוך 30 יום.
לאחר תקופה זו, שכרנו חברה אשר פינתה את מרבית הציוד מהחדר והבעיה טופלה (הייתה דליפה מאחד השעונים).
כעבור חודשיים, אחד הדיירים התלונן כי ועד הבית פינה מיבש כביסה בבעלותו אשר אוחסן בחדר הגז, ולכן דורש פיצוי - רכישה של מייבש חדש.
השאלה שלי - האם לוועד אכן יש תוקף לפנות זבל \ רכוש משטח משותף (חדר גז)? האם הדייר זכאי לפיצוי? במידה והוא אכן זכאי לפיצוי - מה הפיצוי?
תודה מראש על העזרה
פינוי רכוש מחדר גז
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: פינוי רכוש מחדר גז
שמואל שלום:
שכנכם הוא מאלה שעושים את צרכיהם לפני דלת בית ומצלצלים בפעמון לבקש ניר ניגוב. לא די שהוא סיכן את הבית ואת חיי כל הדיירים!
בעל המייבש – וכל מי שאחסן חפצים בחדר הגז, עבר עבירה. אחסון חפצים בחדר מיכלי הגז נוגדת את תיקני הבטיחות, ואת השכל הישר. (אגב, ה"מרבית" שלך הוא מדאיג, לא ראיתם את כלבוטק בשבועיים האחרונים? בחדר גז אמורים להיות רק המיכלים השעונים ומטף כיבוי)
סעיף 69 בחוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) קובע: "הנציגות -מורשה של בעלי הדירות69. הנציגות תשמש מורשה של כל בעלי הדירות בכל עניין הנוגע להחזקתו התקינה ולניהולו של הבית המשותף, והיא זכאית בעניינים אלה."
כמורשה של בעלי הדירות הנציבות (הוועד בלשון החוק) זכאית לתרום, למכור או לזרוק כל חפץ שזרוק בתחום הרכוש המשותף שאין דורש לו. אם פרסום דרישת השינוי היה סביר – למשל דף בולט בלוח מודעות בחדר המדרגות או מכתב לכל דייר, בעל המייבש, אם היה מייבש, יכול להלין רק על עצמו. עלולה להתעורר בעיה אם פונו רק חלק מהחפצים.למה לא כל החפצים?
במידה והמייבש נמכר והוועד קיבל עבורו תמורה, לפנים משות הדין ולמען יחסי שכנות טובים אתם יכולים להחליט להחזיר לו את התמורה אם, כפי שציינתי, התקבלה כזו.
שכנכם הוא מאלה שעושים את צרכיהם לפני דלת בית ומצלצלים בפעמון לבקש ניר ניגוב. לא די שהוא סיכן את הבית ואת חיי כל הדיירים!
בעל המייבש – וכל מי שאחסן חפצים בחדר הגז, עבר עבירה. אחסון חפצים בחדר מיכלי הגז נוגדת את תיקני הבטיחות, ואת השכל הישר. (אגב, ה"מרבית" שלך הוא מדאיג, לא ראיתם את כלבוטק בשבועיים האחרונים? בחדר גז אמורים להיות רק המיכלים השעונים ומטף כיבוי)
סעיף 69 בחוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) קובע: "הנציגות -מורשה של בעלי הדירות69. הנציגות תשמש מורשה של כל בעלי הדירות בכל עניין הנוגע להחזקתו התקינה ולניהולו של הבית המשותף, והיא זכאית בעניינים אלה."
כמורשה של בעלי הדירות הנציבות (הוועד בלשון החוק) זכאית לתרום, למכור או לזרוק כל חפץ שזרוק בתחום הרכוש המשותף שאין דורש לו. אם פרסום דרישת השינוי היה סביר – למשל דף בולט בלוח מודעות בחדר המדרגות או מכתב לכל דייר, בעל המייבש, אם היה מייבש, יכול להלין רק על עצמו. עלולה להתעורר בעיה אם פונו רק חלק מהחפצים.למה לא כל החפצים?
במידה והמייבש נמכר והוועד קיבל עבורו תמורה, לפנים משות הדין ולמען יחסי שכנות טובים אתם יכולים להחליט להחזיר לו את התמורה אם, כפי שציינתי, התקבלה כזו.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
Re: פינוי רכוש מחדר גז
שלום,
עזרת לי המון,
התשובה המפורטת תעזור לי לפנות לדייר בבטחון רב יותר ובידיעה כי לא רק שהפעולות שלי היו לטובות בטיחות המבנה אלה שיש גיבוי חוקי לפעולות שלי.
שוב המון תודה
עזרת לי המון,
התשובה המפורטת תעזור לי לפנות לדייר בבטחון רב יותר ובידיעה כי לא רק שהפעולות שלי היו לטובות בטיחות המבנה אלה שיש גיבוי חוקי לפעולות שלי.
שוב המון תודה