באסיפת דיירים שהתקיימה (12 דייררים בבנין משותף) לגבי בחירת מתחזק נכחו 7 דיירים ואחד מה7 אשר משמש כגובה טען כי הוא מיופה כוח של 4 בעלי דירות וזאת ללא הצגה של כתב מינוי אלא דרך הטלפון בתחילת הישיבה .
אני בעל דירה ותיק מראשוני בעלי הדירות בבניין הצעתי את עצמי לנהל ןהיות בוועד הבית אך משום סכסוך מתמשך עם כמה בעלי הדירות אשר שימשו איתי בעבר בוועד ולא התנהלו בצורה חוקית החליפו אותי ב5 שנים האחרונות בבעלי דדירות אחרים כעת משנוכחו לדעת כי אין זו משימה קלה עשו יד אחת והמשחק היה מכור מראש כאשר באסיפה כבר נכח מתחזק והתוצאה -
10 מבעלי הדירות בעד כש6 נוכחים וארבעה כאמור ברישא, אני מתנגד ואחד לא נוכח
שאלתי - האם יש באפשרותי לפנות למפקח על הבתים המשותפים ולאכוף ולכפות על הדיירים את הצעתי לשמש ולנהל את הוועד דבר שעשיתי בעבר וחוסך הוצאה של 70 ש"ח מיותרים בנוסף על 100 ש"ח לתשלום אחזקה שותפת?
2. האם יש בייפוי כוח שנעשה ללא כתב מינוי משום עבירה על החוק ובכך החלטת הוועד לא חוקית בעליל בהסכלות רטקרואקטיבית כמובן -( עברה חצי שנה שהמתחזק פועל )
וכן מהם האפשרויות העומדות לרשותי?
מתחזק
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
עו"ד רונן ליבוביץ
- מנהל פורום
תשובה
בהנחה כי התקנון המצוי חל על הבית יובא להלן נוסח הסעיף הרלבנטי:
באי כוח
14. (א) כל בעל דירה רשאי להשתתף באסיפה כללית ולהצביע בה בעצמו או על ידי בא-כוח.
(ב) בא-כוח שנתמנה לייצג בעל דירה באסיפה כללית יביא לפני הנציגות, סמוך לפתיחת האסיפה, כתב-מינוי חתום בידי בעל הדירה שמינה אותו.
(ג) בעל דירה שהוא תאגיד ישתתף באסיפה ובהצבעה על ידי בא-כוח שנתמנה בהתאם לתקנותיו; תעודה חתומה בידי המנהל או המזכיר של התאגיד, והמאשרת שבא-כוחו נתמנה בהתאם לתקנותיו, תשמש ראיה חותכת לכך.
(ד) היה לדירה יותר מבעל אחד, ימנו הבעלים אחד מהם, או אדם אחר, כבא-כוחם באסיפה הכללית; בא-כוח שנתמנה כאמור יביא לפני הנציגות, סמוך לפתיחת האסיפה, כתב-מינוי חתום בידי כל בעלי הדירה.
במידה ולא הוצג כתב מינוי חתום אזי אותו אדם אינו יכול לפעול בשם אותם 4 דיירים.
אינך יכול לכפות על הדיירים את המינוי שלך.
באי כוח
14. (א) כל בעל דירה רשאי להשתתף באסיפה כללית ולהצביע בה בעצמו או על ידי בא-כוח.
(ב) בא-כוח שנתמנה לייצג בעל דירה באסיפה כללית יביא לפני הנציגות, סמוך לפתיחת האסיפה, כתב-מינוי חתום בידי בעל הדירה שמינה אותו.
(ג) בעל דירה שהוא תאגיד ישתתף באסיפה ובהצבעה על ידי בא-כוח שנתמנה בהתאם לתקנותיו; תעודה חתומה בידי המנהל או המזכיר של התאגיד, והמאשרת שבא-כוחו נתמנה בהתאם לתקנותיו, תשמש ראיה חותכת לכך.
(ד) היה לדירה יותר מבעל אחד, ימנו הבעלים אחד מהם, או אדם אחר, כבא-כוחם באסיפה הכללית; בא-כוח שנתמנה כאמור יביא לפני הנציגות, סמוך לפתיחת האסיפה, כתב-מינוי חתום בידי כל בעלי הדירה.
במידה ולא הוצג כתב מינוי חתום אזי אותו אדם אינו יכול לפעול בשם אותם 4 דיירים.
אינך יכול לכפות על הדיירים את המינוי שלך.
בכבוד רב
רונן ליבוביץ,עו"ד
רונן ליבוביץ,עו"ד
-
רועי
תגובה
תודה ובכל זאת לבירור לגבי מה שכתבת "במידה ולא הוצג כתב מינוי חתום אזי אותו אדם אינו יכול לפעול בשם אותם 4 דיירים. " האם זה אומר שהאסיפה לא הייתה חוקית ? מה אני יכול לטעון בעצם שלא הציגו כתב מינוי ואז...? כל ההחלטות שנקבלו ונרשמו בפרוטוקול בטלות לדוגמא ? מהי בעצם האכיפה?