רוב בבית משותף

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
yehuda
הודעות: 4
הצטרף: 08/12/2011 - 16:16:53

רוב בבית משותף

שליחה על ידי yehuda »

שלום רב,

שאלתי היא לבניין בן 20 דיירים.
באחת הקומות בבניין מבקשים הדיירים שמתגוררים באותה הקומה (3 דיירים)
להחליף את הקרמיקה שעל הקירות בלובי הקומתי.
שלושת הדיירים נושאים בעצמם בעלות ההחלפה.

מה הרוב הנדרש לביצוע העבודה מאחר ומדובר ברכוש המשותף?

האם מספיק רוב באסיפה הכללית?
האם צריך רוב מדיירי הבית המשותף?

אודה לתשובתכם.

yehudaillu@gmail.com
naftali imber
מנהל פורום
הודעות: 831
הצטרף: 02/11/2006 - 11:53:58
יצירת קשר:

Re: רוב בבית משותף

שליחה על ידי naftali imber »

יהודה שלום
ראשית הערה טכנית, תמיד מדובר על רוב של בעלי הדירות.
בד"כ ההחלטות מתקבלות ברוב באסיפה הכללית, וארחיק לכת ואטען שבפרשנות מסויימת הלובי הזה איננו רכוש משותף!
סעיף 52 בחוק המקרקעין(http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) שזה סעיף ההגדרות מגדיר: רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת. (ההדגשה שלי)
אם נצמד ללשון החוק הלובי הזה אינו רכוש משותף היות הוא מיועד לשרת רק 3 מתוך 20 בעלי דירות, אבל אני חושש ממה שאינך מספר, מדוע מתנגד מישהו בבניין ששלושה דיירים ישפצו את הלובי שמשרת רק אותם.
תשובה נכונה אפשר לתת רק כאשר כל התמונה לפניך, ולא רק את המחצית שאתה רצית לכתוב.
שבת שלום
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
yehuda
הודעות: 4
הצטרף: 08/12/2011 - 16:16:53

Re: רוב בבית משותף

שליחה על ידי yehuda »

נפתלי שלום ותודה על תשובתך.
האמת שמה שסיפרתי הוא הסיפור בדיוק כפי שהוא.
כיום אין שום מתנגד בבניין, אבל הבניין רוצה לפעול "לפי הספר".
אמרת רוב לפי דיירי הבניין, מה קורה אם לאסיפה מגיעים רק 8 מדיירי הבניין,
ונגיד שכל ה-8 מצביעים בעד, מה קורה אז? האם העבודות נחשבות מאושרות?
הבנתי את עמדתך כי ככל הנראה כלל אין מדובר ברכוש המשותף,
העניין הוא שמדובר במעין יצור כלאיים, הרי השטח אינו מוצמד למי מהדירות
ובד בבד הוא לא ממש רכוש משותף כהגדרתו בחוק, אזי מה הוא? ואיזה רוב כדאי
לקבל צורך ביצוע העבודות כדי להכשירן? תודה.
naftali imber
מנהל פורום
הודעות: 831
הצטרף: 02/11/2006 - 11:53:58
יצירת קשר:

Re: רוב בבית משותף

שליחה על ידי naftali imber »

יהודה שלום:
בד"כ מתייחסים ללובי ( אכסדרה) כרכוש משותף אבל במקרים מסוימים יכולה להתקבל פרשנות אחרת. זה לא יצור כלאיים אלא שכמו ברוב החוקים הפרשנויות יכולות להשתנות לנוכח נסיבות אלה או אחרות.

לפי החוק בית משותף אמור להתנהל לפי "התקנון המצוי" שהוא תוספת לחוק http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html , מסעיף 6 והלאה ישנם הכללים לכינוס אסיפת בעלי הדירות.
חמישה או עדיף שישה ימים לפני האסיפה יש לתלות הודעה במקום בולט בכניסה או בלוח המודעות, אם יש, או ליד המעלית ובה לציין יום שעה ומקום האסיפה וכן סדר היום. הוסיפו הערה שחצי שעה אחרי המועד האסיפה תתקיים עם כל מספר משתתפים. זה פותר את בעיית מיעוט בעלי הדירות המגיעים לאסיפה.
רוב רגיל של משתתפים יספיק, ברור בתנאי שהדבר לא מטיל הוצאות על מי שלא הגיע או מתנגד. קרא את כל התקנון.
בד"כ מתייחסים ללובי כרכוש משותף אבל במקרים מסוימים יכולה להתקבל פרשנות אחרת. זה לא יצור כלאיים אלא שכמו ברוב החוקים הפרשנויות יכולות להשתנות בעיקר לנוכח נסיבות אלה או אחירות.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”