שלום רב,
שמי קרן ואני גרה בבניין משותף, בשכונה שלנו יש בריכה משותפת ל-7 בניינים ובכל שנה בפתיחת הבריכה מתחילים הבעיות, ברצוני לדעת מה זכויותיי בעניין שאפרט כאן.
כמעט רוב הדיירים הם מבוגרים ונוהלי הריכה שנקבעו לפי רוב (מבוגר) - הכנסת נכדים חתנים וכלות ללא עלות, ואני כדיירת צעירה צריכה לשלם על אורח שלי 25 שח (אמא/אבא/אחים/אחיינים), יש לציין שבשתות כאשר כל משפחה יורדת עם הנספחים שלא גרים בשכונה זה גורם למצב שלי ודיירים הצעירים האחרים אין מקומות ישיבה על אף שאנו דיירי השכונה ומשלמים עבור אחזקת הבריכה.
התרעמתי על העניין הרבה פעמים ובכל סיטואציה זה נגמר במריבה קולנית , השנה אני לא מוותרת ומוכנה לערב עון"ד שיפתור את הסבוגייה האפלייתית הזאת אחת ולתמיד.
אשמח לתשובתך בעניין.
דחוף ביותר
קרן
בריכה משותפת ל-7 בניינים
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לקרן שלום: יש לי הסתייגות לתשובתי – האם יש לבתים שלכם, שהם בית משותף אחד, תקנון מוסכם, שהו רשום בטאבו. אם יש כזה תקנון יתכן שיש בו התייחסות לבעיה שאת מעלה, אם כי אני מניח שלא, ותשובתי מבוססת על הנחה זו, ז"א גם אם יש תקנון מוסכם, אם אין התייחסות לנושא של השימוש ה"סלקטיבי" ברכוש המשותף סעיפים אחרים לא רלבנטיים.
סעיף 52 לחוק המקרקעין http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
מגדיר רכוש משותף: "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת. (שימי לב ל:המיעדים לשמש את כל בעלי הדירות)
בדרך כלל אם יש תקנון רשום, הוא רובו העתק של התקנון המצוי http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html החל על כל בית שלא רשמו לו תקנון.
סעיף 12 בתקנון המצוי דן בהחלטות אסיפת הדיירים, וקובע:
12. החלטות
(א) החלטות האסיפה הכללית יתקבלו ברוב דעות.
(ב) החלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא פורשו בפרק ו' לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969, או בתקנון זה, או המשנה את זכויותיו, לא יהיה לה תוקף לגבי אותו בעל דירה אלא אם הסכים לה.
מכאן אנחנו יכולים להסיק שהחלטה שחלק מבעלי הדירות יכולים להזמין אורחים - קרובים או לא, הם לא בעלי הדירות או מתגוררים בבניין, וחלק אחר לא, מתלבשת כמו כפפה על: " החלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא פורשו בפרק ו'... "
אפשר גם לדבר על פגיעה בזכות הקניין המוגדרת בחוקי היסוד שלנו.
אני מניח שמכתב חריף, עם כמה ציטוטים נכונים ישכנע את הועד שעליו לשנות את ההחלטה הדרקונית והבלתי חוקית למשהו כגון: כל בעל דירה רשאי להזמין X אורחים בכל זמן נתון, או משהוא דומה .
סעיף 52 לחוק המקרקעין http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
מגדיר רכוש משותף: "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת. (שימי לב ל:המיעדים לשמש את כל בעלי הדירות)
בדרך כלל אם יש תקנון רשום, הוא רובו העתק של התקנון המצוי http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html החל על כל בית שלא רשמו לו תקנון.
סעיף 12 בתקנון המצוי דן בהחלטות אסיפת הדיירים, וקובע:
12. החלטות
(א) החלטות האסיפה הכללית יתקבלו ברוב דעות.
(ב) החלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא פורשו בפרק ו' לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969, או בתקנון זה, או המשנה את זכויותיו, לא יהיה לה תוקף לגבי אותו בעל דירה אלא אם הסכים לה.
מכאן אנחנו יכולים להסיק שהחלטה שחלק מבעלי הדירות יכולים להזמין אורחים - קרובים או לא, הם לא בעלי הדירות או מתגוררים בבניין, וחלק אחר לא, מתלבשת כמו כפפה על: " החלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא פורשו בפרק ו'... "
אפשר גם לדבר על פגיעה בזכות הקניין המוגדרת בחוקי היסוד שלנו.
אני מניח שמכתב חריף, עם כמה ציטוטים נכונים ישכנע את הועד שעליו לשנות את ההחלטה הדרקונית והבלתי חוקית למשהו כגון: כל בעל דירה רשאי להזמין X אורחים בכל זמן נתון, או משהוא דומה .
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
Re: בריכה משותפת ל-7 בניינים
וואו איזה מצב בעייתי. אם אני הייתי אחד הדיירים
הייתי לגמרי מבין לליבך. אם אפשר לשאול, מה גודל
הבריכה והאיזור שסביב הבריכה?
הייתי לגמרי מבין לליבך. אם אפשר לשאול, מה גודל
הבריכה והאיזור שסביב הבריכה?