מינוי ועד בית חיצוני ע"י המפקח על מקרקעין
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
מינוי ועד בית חיצוני ע"י המפקח על מקרקעין
שלום רב!
אני מכהן כשנתיים כנציג ועד בית. אין לי שום עניין להמשיך בתפקיד והייתי רוצה להעביר את הנציגות לדייר אחר, אבל אף אחד מדיירי הבניין לא מוכן למלא את התפקיד. כמו כן רוב הדיירים אינם מוכנים לשקול את האפשרות של העברת ניהול ועד הבית לגורם חיצוני.
נראה לי שהמוצא היחיד הוא פנייה למפקח על מקרקעין עם הבקשה למנות ועד בית חיצוני.
הייתי מאוד שמח לקבל את ההסבר כיצד מתחילים את התהליך...
אולי מישהו יודע מהן העלויות של ועד בית חיצוני שמונה ע"י המפקח?
אולי מישהו יכול לייעץ פתרון אחר?
תודה מראש!
לאוניד
אני מכהן כשנתיים כנציג ועד בית. אין לי שום עניין להמשיך בתפקיד והייתי רוצה להעביר את הנציגות לדייר אחר, אבל אף אחד מדיירי הבניין לא מוכן למלא את התפקיד. כמו כן רוב הדיירים אינם מוכנים לשקול את האפשרות של העברת ניהול ועד הבית לגורם חיצוני.
נראה לי שהמוצא היחיד הוא פנייה למפקח על מקרקעין עם הבקשה למנות ועד בית חיצוני.
הייתי מאוד שמח לקבל את ההסבר כיצד מתחילים את התהליך...
אולי מישהו יודע מהן העלויות של ועד בית חיצוני שמונה ע"י המפקח?
אולי מישהו יכול לייעץ פתרון אחר?
תודה מראש!
לאוניד
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לאוניד שלום:
לניהול הרכוש המשותף יש שלושה פתרונות, הראשון – כמו אצלכם ועד בית מתנדב, השיני שועד הבית מקבל תמורה כספית מקופת הועד והשלישי חברת אחזקה שגם מנהלת את הרכוש המשותף. אסיפת דיירים אמורה להחליט על הדרך. ב- http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html תמצא כיצד עושים את זה "לפי הספר".
העלויות של ניהול רכוש משותף נעות בין 50 ל-100 ₪ לחודש ויותר, חוץ מעלויות אחזקה וניקיון. המחיר תלוי בכמות הדירות ובעבודה הכרוכה בניהול הבית , גביה, ניהול ספרים, פיקוח על מנקים ומתחזקים, מעלית, מערכות כיבוי ועוד; כל בניין והבעיות שלו.
למפקח על ניהול המקרקעין יש אתר עם הדרכה על דרך הפניה אליו ( דרך גוגל תמצא) הוא ימנה לכם אדם, לרוב עו"ד, שינהל את הבית; קחו בחשבון שבבית קטן העלויות לדירה גבוהות יותר.
באתר שלנו יש מספר כתובות של חברות ניהול, צלצל אליהם ותשמע הצעות.
לניהול הרכוש המשותף יש שלושה פתרונות, הראשון – כמו אצלכם ועד בית מתנדב, השיני שועד הבית מקבל תמורה כספית מקופת הועד והשלישי חברת אחזקה שגם מנהלת את הרכוש המשותף. אסיפת דיירים אמורה להחליט על הדרך. ב- http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html תמצא כיצד עושים את זה "לפי הספר".
העלויות של ניהול רכוש משותף נעות בין 50 ל-100 ₪ לחודש ויותר, חוץ מעלויות אחזקה וניקיון. המחיר תלוי בכמות הדירות ובעבודה הכרוכה בניהול הבית , גביה, ניהול ספרים, פיקוח על מנקים ומתחזקים, מעלית, מערכות כיבוי ועוד; כל בניין והבעיות שלו.
למפקח על ניהול המקרקעין יש אתר עם הדרכה על דרך הפניה אליו ( דרך גוגל תמצא) הוא ימנה לכם אדם, לרוב עו"ד, שינהל את הבית; קחו בחשבון שבבית קטן העלויות לדירה גבוהות יותר.
באתר שלנו יש מספר כתובות של חברות ניהול, צלצל אליהם ותשמע הצעות.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
תודה רבה על התשובה המהירה!
אני בקרתי באתר של מפקח על מקרקעין ולא מצאתי שם את הקתיגורייה המדוייקת לפנייה שלי. אולי תוכל לרמוז לי לאן שייכת הפנייה נושא מינוי כפייתי של ועד הבית:
אגרות
בקשה לייחוד דירות
בקשה לייחוד הערות אזהרה
הסכמה לשמש נציגות זמנית
תקנון מוסכם - דוגמא
צו רישום בית משותף - דוגמא
תקנון מצוי
תודה מראש!
לאוניד
אני בקרתי באתר של מפקח על מקרקעין ולא מצאתי שם את הקתיגורייה המדוייקת לפנייה שלי. אולי תוכל לרמוז לי לאן שייכת הפנייה נושא מינוי כפייתי של ועד הבית:
אגרות
בקשה לייחוד דירות
בקשה לייחוד הערות אזהרה
הסכמה לשמש נציגות זמנית
תקנון מוסכם - דוגמא
צו רישום בית משותף - דוגמא
תקנון מצוי
תודה מראש!
לאוניד
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
ליאוניד, אתה בעצם תובע את בעלי הדירות האחרים ומבקש למנות נציגות זמנית, שחלק מתפקידיה הוא למנות נציגות קבוע, שיכולה או אמורה להתחלף כל שנה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
עיין בסעיעף 71 לחוק המקרקעין: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm