תביעה מקוממת של חברת ניהול סחטנית המעסיקה עבריינים

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
nitza_77

תביעה מקוממת של חברת ניהול סחטנית המעסיקה עבריינים

שליחה על ידי nitza_77 »

שלום רב,
הנושא: תביעה משפטית עי חברת ניהול שלי כדיירת הנמנעת כמה חודשים מתשלום עקב התנהלות לא תקינה ומתמשכת של חברת הניהול ושל הבניין.
בתחילת יוני קיבלתי להפתעתי זימון לבית המשפט של הפיקוח על המקרקעין [תביעה מטעם חברת הניהול שפועלת בבניין בו הנני גרה בצפון הישן של ת"א.] הנני נתבעת על סכום של כ-12,000 ש"ח שכולל אלפי שקלים מעבר לסכום המקורי עליו סוכם לפני מספר חודשים בנוכחות נציג ועד הבית וחברת הניהול בו הופחתה דרישה לתשלום מ-4,100 ש"ח לערך ל-1,700 ש"ח. בהתאם לסיכום בו אשלם 225 ש"ח כל חודש שיכסו את החוב רטרואקטיבית וגם מראש - שהיו לדברי נציג ועד הבית הפחתה של 70 אחוז מהחוב שחברת הניהול דרשה ממני. התנאי לתשלום מצידי היתה שחברת הניהול תבצע את המוטל עליה, ותתנהל באופן תקין דבר שלא נעשה - וחייב אותי לטפל בכל הבעיות של הבניין ללא תשלום כמובן ולאלצני ודיירים אחרים לשלם לחברת ניהול יקרה מיותרת ואף שהזיקה לי רבות. כמו כן, לאחר שהתחלתי לשלם כמוסכם הגיע לכאן נציג החברה והחל לצרוח בחדר המדרגות שאני לא משלמת וחייבת 10,000 ש"ח. בנקודה זו אמנם הפסקתי לשלם כשהמשא ומתן אמור היה להתנהל מול אותו נציג ועד בית עימו סוכם בע"פ [בטוח יש גם תיעוד בכתב אצל חברת הניהול - ואותו נציג דיירים אף אמר לי שנמשיך בפגישה נוספת להבהיר את הדברים וכו' - מאז ועד היום לא התקיימה הפגישה הזו למרות שפניתי אליו שוב ושוב במכתב - כולל לאחרונה].
בבניין היה קיים עד לפני כשבועיים שעון מים משותף לכל הדיירים שגרם לחלק מהדיירים [רובם בשכירות] ולי לממן חשבונות מים של משפחות שלמות כולל נזילות לא מטופלות של חודשים עם סירוב להבאת קבלות לזיכוי מעיריית תל אביב. מדובר בסכומי כסף גדולים שנאלצתי לשלם עבור כולם. מאז שנת 2008 הנני פועלת לבדי מול עיריית תל אביב לגרום לאכיפת החוק להתקנת מדי מים פרטיים. למרות שנערך לפני כמה שנים שיפוץ בבניין - ולמרות ששילמתי ואני עדיין משלמת על השיפוץ הזה מעל ומעבר למה שהחוק מחייב [התקנת אינטרקום, חומרים או אבנים או בלטות יקרות שנועדו לקוסמטיקה גינה יקרה וכו' - את נושא התקנת שעוני המים דאגו מי שהיו אחראיים על השיפוץ לבטל כשהסתברה לי המציאות לנוכח החשבונות הלא הגיוניים - הלכתי שוב ושוב לעירייה ובבירור הנושא הסתבר שהנני מממנת קובים רבים של מים לעומת צריכה של דייר אחד בדירה שפירושה כמובן שונה מצריכה של משפחות שלמות. מאחר וחברת הניהול, שאף לא קיימה אסיפות כחוק - ושירתה בעיקר שתי דירות בבניין שהם גם נציגי הוועד - הודעתי על התקנת שעון נפרד - וביקשתי להחזיר לי שיק שניתן עבור עיריית תל אביב. חברת הניהול לא החזירה את השיק, מסרה אותו לעירייה בניגוד לבקשתי ולא דאגה להחזיר לי את השיק למרות בקשות חוזרות ונשנות [כולל התערבות של פקידי העירייה]. לאחר שהבינה חברת הניהול ונציגי דיירי הבניין שאני בדרך להתקנת שעון נפרד [עם עוד דיירת] החלו לטפל בנושא ואף הותקן מד מים נפרד. הפרדת השעונים. חברת הניהול ידעה היטב ואף אמרתי שבמידה והתקנת השעונים תיעשה עי אינסטלטורים שהם לא שניים שגרמו נזקים גדולים ביותר בעבודתם, חסרי מיומנות, על גבול הנוכלות וההונאה - הם לקחו אמנם אינסטלטורים אחרים שהיו בסדר והתקינו את מדי המים עליהם התכוונתי לשלם למרות שהחוק מאפשר לכל דייר להתקין גם שעון בנפרד.

לאחר שעבודתם הסתיימה מיהרה חברת הניהול לתבוע אותי ובתביעה זו הכפישו אותי מכל כיוון אפשרי תוך כדי שקרים בוטים. למשל, שבגללי לא קודמו נושאים לטיפול בבניין וכו'. המציאות לא רק שונה אלא הפוכה. שנים שאני מטפלת בהזנחה פושעת בבניין הזה. את נושא שעוני המים קידמתי אך ורק אני מול העירייה - ימים שלמים במחלקת הצרכנות. כמו כן, כתבתי עוד לפני הכל מכתב לנציג הדיירים שאני מבקשת להיפגש איתו. למרות קוצר הזמן שלו וגם שלי לצערי - אפשר עדיין למצוא את הזמן לסגור דברים [כמובן שהתכוונתי לתשלום]. המצב עכשיו שהם תבעו אותי - על החוב המקורי לדעתם - שהוא לפני הסכם ה"הנחה" במרכאות או לא במרכאות שהציע ועד הבית וכאמור התחלתי לשלם אותו עד שהפסקתי עקב תיפקוד לקוי של חברת הניהול ותקיפה מילולית של נציג החברה. כמו כן, בהזדמנות הזו הם גם תובעים ממני לשלם כ-5 אלפים ש"ח לרישום הבית המשותף [שכרגע הוא מוגדר כחברת מניות]. אני לא התנגדתי לרישום, ואף נתתי להם ייפוי כוח תוך כדי הסכם [באותו מעמד של הסכם "ההנחה,, שבשלב זה לא אתחייב לשום תשלום - אלא בזמן שאוכל לעמוד בכך כי הנני חסרת אמצעים ולא אוכל להתחייב כרגע] אגב, נושא רישום הבית המשותף נדחה עשרות שנים בבניין אלא שבשנים האחרונות יש משפחה או שתיים שפועלת נמרצות לקידום הנושא, כי כרגע מתאים להם. אבל לי אין אפשרות וזה גם היה מקובל על הדיירים גם באסיפות וגם בפגישה האחרונה [עם נציג הדיירים וחברת הניהול] שכרגע לא אחוייב בשום תשלום. כל זה לא מנע הגשת תביעה בסך כ-12,000 ש"ל שכולל גם הוצאות ומה לא. הייתי לייעוץ בעמותת ידיד. בשלב זה לא ייעוץ משפטי כי לא היו עורכי דין בזמנים שיכולתי להגיע [הנני קשורה לעבודה שלא ניתן היה למצוא לי מחליף - והייעוץ שלהם התמקד בשעתיים בלבד אותו בשבוע הבא. אחרי מספר שיחות טלפון נאמר לי שחברת הניהול תסיר את התביעה, יהיו מוכנים לפריסת תשלומים, ולכך שאתחיל לשלם על רישום הבית המשותף בעוד חצי שנה. מצד שני, הם לא מוכנים לחזור להסכם המקורי. התקשרתי בעצמי לנציגת הדיירים ואמרתי לה שאני לא משיגה את נציג הדיירים איתו נערך ההסכם בעפ. לאחר מכן, פגשתי אותה ואמרה לי שהיא אמנם דיברה איתו ולא תהיה בעייה עם ההנחה. מאחר וכבר הזמנתי פנקסי שיקים והתכוונתי לשלם אותם - פגשתי אותה ושאלתי אותה על כמה התשלום ואז היא הכחישה מכל וכל שדיברה עם נציג הדיירים והפנתה אותי לחברת הניהול [הם אגב לא משיבים טלפונים].
בצר לי, אני פונה אליכם. יש לציין שאני סובלת סבל רב ועצום בבניין הזה מחברת הניהול הנוכחית ומפועליה. פועלי ניקיון תקפו אותי כאן - משום ש"העזתי" להעיר לאחד מהם שהגיע לפני שמונה בבוקר עם הפעלת מפוח אל חלון חדר השינה שלי [בניגוד לסיכום של שעות עבודתם של הפועלים] ניסיון להעיר לו באדיבות רבה - גרר שהוא הסתובב והחל לתקוף אותי בקללות איומות. התנהלות זו המשיכה עוד זמן מה כי המשטרה היתה מעורבת ולמרות סיכום עם המשטרה הוא המשיך לבוא כרצונו ואף לקלל כרצונו. עבודתו הופסקה בגלל החקירה המשטרתית. פועל שלו תקף אותי עם המגב - בחדר המדרגות - כי העזתי לדרוש הפעם לא לעבוד מול דלתי [דבר שהיה כרוך גם בדפיקות עזות של המגב על דלת דירתי תוך כדי ניקיון - בשתיים וחצי בצהריים. גם אני עובדת וחייבת מנוחה לעיתים. כמובן הוא הגיע בניגוד לסיכום של שעות שהיה שלא לדבר בניגוד לתקנות של מנוחה בין שתיים לארבע]. חברת הניהול ונציגי הדיירים עושים בכספי הוועד כשלהם - למשל התקנת דלת של אלפי שקלים למחסן שמשמש רק שתי משפחות [אותם] שסודר ונוקה למענם - וחוץ מהם אין לדיירים מפתחות. הם כמובן לא טרחו לקבל את הסכמת כל הדייירים להוצאות כאלה - גם לא מתקיימות אסיפות שנתיות וכך המצב ממשיך. יש לציין שההתנהלות הזו מתאפשרת בעיקר נוכח העובדה שרוב בעלי הבתים משכירים את הדירות ומי שמשלם את מיסי חברת הניהול והוועד וחשבונות המים המופקעים של השעון המשותף אלה הדיירים בשכירות. לבעלי הבתים שלא גרים כאן לא אכפת. הם עצמם סביר להניח לא היו משלמים את כל זה. יש את שתי הדירות המעוניינות כאמור בהתנהלות הזו וגם מייצגות את הבניין כלומר את האינטרסים של עצמן. ומספר דירות מזערי נוסף שלמרות חתימות של רובם בזמנו להדחת חברת הניהול הדבר היה חסר סיכוי כי תמיד חסרו חתימות של בעלי בתים מחוץ לבניין. זהו מעגל בו הנני כלואה כבמלכודת. מצד אחד, תשלום של דרישותיהם מהווה לא רק מסחטת כספים וניצול שלי כמי שנותרה חסרת הגנה למעשה [אין ביכולתי לממן טיפול משפטי - הייתי בייעוץ של הסיוע המשפטי של המדינה בנושא זה - ונאמר לי שאין ספק שאקבל סיוע אם ייתבעו אותי אלא שלאחר שהגעתי להסכם איתם כאמור, לא היה הכרח להמשיך בטיפול והתיק נסגר. החייאתו עכשיו תיקח זמן ועליי להגיש כתב הגנה תוך שבוע. התביעה נחתה עליי במפתיע יש לציין. אם תוכלו לסייע לי בעצה אודה לכם מאוד [אני אנסה לקבל גם ייעוץ משפטי השבוע]. נועם [שם בדוי.] :אנא אם אפשר להשאיר את פרטיי האישיים חסויים
אחת שאכפת לה
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”