תקנה לנטיעת גדר חיה בין בתים משותפים בתל אביב

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
or

תקנה לנטיעת גדר חיה בין בתים משותפים בתל אביב

שליחה על ידי or »

אנו גרים בבית משותף בתל אביב (12 דירות) כשבקומת הקרקע מתנהלת מרפאה (בעבר שימשה כדירת מגורים, ניקנתה ע"י רופא ובאישור דיירי הבניין הפכה למרפאה). לטענתו, יש חוק / תקנה בתל אביב (אם יש כזה הוא כנראה מאוד מאוד ישן) שבין בתים משותפים יש לנטוע גדר חיה (גם אם יש גדר מסוג אחר) ואפילו יש קביעה ברורה איזה משני הבתים המשותפים חייב לטפל בגדר החיה. מאחר ובין הבית שלנו לבית השכן קיימת גדר ברזל תקינה, אנו תוהים אם אכן יש תקנה כזאת ואם עלינו למלא את דרישת הרופא ולשאת בכל ההוצאות הכרוכות בשתילת גדר חיה, התקנת טפטפת וכדומה.
אודה על תשובתכם.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לאור שלום:
אני לא מכיר את התקנות של עיריית תל אביב, אני מניח שהן קיימות באינטרנט, אבל לפני שמבזבזים זמן על חיפוש, התקנות ששכנך מסתמך עליהן לא נשמעות לי סבירות.
אומנם ברוב הרשויות המקומיות יש הגדרות על הגדר שמותר לבנות – גובה, חומרים וכולי, אבל קשה לי להאמין שיש הגדרות או תקנות רטרואקטיביות הדורשות שינוי הקיים; החוק קובע שיש לתחזק את הבניין במצבו כפי שהיה כאשר גמרו לבנותו. נא לא לצחוק, סעיף 58 בחוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ), אגב הסעיף הזה שימושי כאשר יש ויכוחים מה על הועד לממן.
אבל לא הזכרתי את החוק בגלל זה אלה בגלל הכתוב בסימן ד' שלו, "מחוברים שבמיצר" (מיצר זה הגבול בין החלקות) סעיפים 49 עד 51 בחוק, עיין בו.
יש לי הרגשה ששכנכם הרופא בודה דברים מליבו, בעיקר בגלל הסיפא של הסיפור: "... ואפילו יש קביעה ברורה איזה משני הבתים המשותפים חייב לטפל בגדר החיה...” החוק אומר שאם הצמחים על הגבול שני הבתים ישאו באחזקתם, אם הם בצד אחד, בעל אותו הצד ישא באחזקתם; ע"מ לשתול גדר על הגבול אתם חייבים את הסכמתם של שכניכם, שגם יצטרכו לשאת בהוצאות האחזקה של הגדר.
אני מציע ששכנך המלומד יציג אסמכתאות ,חוק עזר או תקנה, עם פרוט מדויק, שאפשר יהיה לבדוק על מה הוא מדבר – כמו שאני נקבתי בחוק.
אם וכאשר ייתן לכם את זה כתוב לי שוב, בינתיים אתה יכול לפנות לפיקוח על הבניה ולשאול אצלם, או סתם לפיקוח העירוני ולברר אם באזור מגוריכן מותר לנהל מרפאה בדירה?
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”