שאלה בנוגע למסתור כביסה מעל חניה
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
שאלה בנוגע למסתור כביסה מעל חניה
שכן החונה בדיוק מתחת למסתור כביסה המטפטפת לו על המכונית טוען שאני צריכה לממן התקנת רף פלסטיק מעל הרכב כדי שהכביסה לא תטפטף על רכבו. האם הוא צודק או ששנינו צריכים להתחלק בעלות? האם אפשר לדרוש זאת כהוצאה של ועד הבית? יש לציין כי אין לו אפשרות לחנות במקום אחר . לתשובתכם אודה.
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לניל שלום:
לא בר לי הקטע "אין לו אפשרות לחנות במקום אחר" אם הקבלן מכר לו את החניה עליו לפנות לקבלן, אם זה חניה "ראשון בא ראשון חונה" זו בעיה שלו, המדינה אומנם קטנה אבל יש עדיין מקומות חניה –מרוחקים, אבל מה לעשות. כל זה בהנחה שלא מדובר בחניה מסודרת ואת הוספת את מתקן הכביסה לאחר מכן.
החנייה ומתקן הכביסה הם לא רכוש משותף, כך שהועד אינו אמור לשאת בהוצאה.
אני מבין שאת מוכנה לפשרה ששניכם תתחלקו בהוצאה, נראה לי יותר מאשר צודק, אני במקומו הייתי קונה בשני ידיים, ועוד שולח לך זר פרחים – אין בארץ הרבה אנשים שמתחשבים באחר!
לא בר לי הקטע "אין לו אפשרות לחנות במקום אחר" אם הקבלן מכר לו את החניה עליו לפנות לקבלן, אם זה חניה "ראשון בא ראשון חונה" זו בעיה שלו, המדינה אומנם קטנה אבל יש עדיין מקומות חניה –מרוחקים, אבל מה לעשות. כל זה בהנחה שלא מדובר בחניה מסודרת ואת הוספת את מתקן הכביסה לאחר מכן.
החנייה ומתקן הכביסה הם לא רכוש משותף, כך שהועד אינו אמור לשאת בהוצאה.
אני מבין שאת מוכנה לפשרה ששניכם תתחלקו בהוצאה, נראה לי יותר מאשר צודק, אני במקומו הייתי קונה בשני ידיים, ועוד שולח לך זר פרחים – אין בארץ הרבה אנשים שמתחשבים באחר!
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
תודה על התשובה
מדובר בבנין ישן כך שאין אפשרות לפנות לקבלן . החניה ממוקמת בדיוק מתחת למסתור הכביסה שנבנה עם הקמת הבנין ואינני יודעת אם היא פרטית שלו אבל זה הסדר חניה שנהוג כבר שנים בין דיירי הבנין. אני חדשה בבנין. בכל אופן הוא מסרב לחנות במקום אחר או להשתתף בעלות אלא " אל תתלי כביסה מטפטפת " ?! לפני חי בדירה אדם מבוגר שכלל לא תלה שם כביסה וכך הוא התרגל שנים ארוכות ( הבנין בן 32 שנה ) האם יש לי פתרון אחר לדעתך? זה כבר עבר לתגובות של קללות ואיומים והוא מאוד מפחיד אותי.
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לניל שוב שלום:
אם הוא איים אני לא מבין למה עוד לא הלכת למשטרה. אומנם הם לא יעשו הרבה, הכול תלוי בהצגה שתדעי לעשות להם אבך אך תוותרי.
שיזמינו אותו ויזהירו אותו. לאחר שהמשטרה רשמה את תלונתך את יכולה להגיש קוגלנה פלילית פרטית, בבית המשפט השלום. את יכולה גם לכתוב לו מכתב של עו"ד ולאיים עליו בתביעה.
אל לעו"ד יקראו פלדמן, אפילו לא אביגדור, זה ממש ירשים.
אלה הפתרונות התרבותיים.
אני פרא אדם, ואם היה מאיים עלי היו נוחתים על גג רכבו חלקי בלוקים, או 1/2 ליטר שמן ברקס או עוד מרעים בישים, ושיוכיח שזה אני; אבל אני ממש חתיכת זבל ולא מציע לך לנהוג כמוני.
אם הוא איים אני לא מבין למה עוד לא הלכת למשטרה. אומנם הם לא יעשו הרבה, הכול תלוי בהצגה שתדעי לעשות להם אבך אך תוותרי.
שיזמינו אותו ויזהירו אותו. לאחר שהמשטרה רשמה את תלונתך את יכולה להגיש קוגלנה פלילית פרטית, בבית המשפט השלום. את יכולה גם לכתוב לו מכתב של עו"ד ולאיים עליו בתביעה.
אל לעו"ד יקראו פלדמן, אפילו לא אביגדור, זה ממש ירשים.
אלה הפתרונות התרבותיים.
אני פרא אדם, ואם היה מאיים עלי היו נוחתים על גג רכבו חלקי בלוקים, או 1/2 ליטר שמן ברקס או עוד מרעים בישים, ושיוכיח שזה אני; אבל אני ממש חתיכת זבל ולא מציע לך לנהוג כמוני.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
חייכת אותי
יחד עם זאת אני בהחלט אשקול את הדרך הזו עכשיו משהארת את תשומת ליבי. נראה לאן זה יתפתח. בינתיים תודה רבה.