השקיית עצים

פורום פתוח בנושאי גינון / אגרונומיה. בניהול אהרון ברגר, B.s.c, אגרונום מומחה למדעי צמחי בית וגן.

מנהלים: אהרון ברגר אגרונום, אהרון ברגר

נעול
יצחק כהן

השקיית עצים

שליחה על ידי יצחק כהן »

עץ האבוקדו שבחצרי נותן פירות קטנים אשר גם הם נושרים לאחר תקופה קצרה.העץ בן 5 שנים והתחיל להוציא פרי בשנה השלישית.מה כמות ההשקיה השבועית המומלצת?כרגע אני משקה פעמיים בשבוע ומוסיף קומפוסט מדי מספר חודשים.
מהי הסיבה לנשירה המוקדמת והאם בגיל כזה העץ לתת פירות גדולים וטובים לאכילה. עד עתה התייעצתי עם גננים שלא נתנו תשובה ברורה.
אהרון ברגר
מנהל פורום
יצירת קשר:

נשירת פירות באבוקדו

שליחה על ידי אהרון ברגר »

יצחק שלום
נשירת פירות בעץ אבוקדו הינו דבר טבעי מפני שרוב העצים מניבי פירות אינם מסוגלים "לגדל " פירות מכל הפרחים שפרחו.

הנבה (הגעה עד הבשלה ) לאחר שלוש שנים הינו דבר טבעי ונורמלי גם במטעים .

אני ממליץ לך להשקות כ10 ליטר ביום . אם הקרקע הינה כבדה - אוחזת מים - אני ממליץ לחלק את הכמות לשתי השקייות שבועיות ,וכשהקרקע חולית ל3 פעמים. יש להגדיל את המנה בימי קיץ חמים בכ15-20 %.

דישון - מומלץ לפזר קומפוסט בחורף כולל החדרת החומר לקרקע . באביב ובסתיו מולץ לדשן בדשנים כימיים המשתחררים לאורך זמן כגון אוסמוקוט או מולטיקוט. אם ברצונך להמשיך לגדל את העץ או את כל הגינה בשיטות נקיות אני ממליף לפזר דשנים אורגניים כגון פרפקט בלנד במקום הדשנים הכימיים .

מעבר לנ"ל קיימת גם בעייה בעניין ההפרייה הנעשית על ידי דבורים שבדרך כלל מעדיפות פריחה של הדרים וצמחים אחרים .

העיקר- סבלנות .

בהצלחה

אהרון ברגר ,אגרונום
www.batim.org.il/agronomic
אהרון ברגר,אגרונום
יועץ לנושאי גינון -תחזוקה ושיקום מדשאות וצמחיה
הרצאות וקורסים
חוות דעת מומחה,
שמח לחלוק איתך את המידע המצוי בידי
יצחק כהן

דישון

שליחה על ידי יצחק כהן »

תודה על תשובתך
רשמת"אני ממליץ לך להשקות כ10 ליטר ביום אם הקרקע הינה כבדה - אוחזת מים - אני ממליץ לחלק את הכמות לשתי השקייות שבועיות" אני מניח שהתכוונת להשקיה של עשרה ליטרים בשבוע.מכיון שהקרקע בחצרי אכן כבדה ואינה חולית אני אמשיך להשקות במינון הזה(פעמיים בשבוע).
האם יש תדירות/כמות דישון מומלצת על ידך?
אהרון ברגר
מנהל פורום
יצירת קשר:

אבוקדו

שליחה על ידי אהרון ברגר »

יצחק שלום
נראה לי שהשקיית 20 ליטר שבועיים לעץ אבוקדו מניב פירות אינו מספיק גם באדמות כבדות.
אני ממליץ להגדיל ל40 ליטר שבועיים ולהשקות עד פעמיים בשבוע . הבחירה של מתן כלל המנה השבועית המוצעת - 40 ליטר -בפעם אחת או פעמיים טעון בחינת רמת הלחות בקרקע כיומיים לאחר ההשקיה .
לגבי דישון - אוסמוקוט במינון של 250 גרם באביב ובסתיו ודשן מסיס 20-20-20 ככפית וחצי לחודש ביישום ליד הטפטפת החל מתחילת הפריחה עד הסתיו.

בברכה
אהרון ברגר ,אגרונום
http://www.batim.org.il/agronomic
אהרון ברגר,אגרונום
יועץ לנושאי גינון -תחזוקה ושיקום מדשאות וצמחיה
הרצאות וקורסים
חוות דעת מומחה,
שמח לחלוק איתך את המידע המצוי בידי
נעול

חזור אל “פורום גינון ואגרונומיה - תכנון / עיצוב / הקמת / אחזקת גינות”