שלום רב.
בבעלותי דירה באשדוד, בבניין שמנוהל ע"י חברת ניהול.
זה כשנה וחצי שהדירה ריקה בשל העובדה שאני שוהה כרגע בחו"ל.
לפני שעזבתי את הדירה ביררתי עם חברת הניהול האם אני זכאי להנחה כל שהיא, ונציגיה אמרו שעלי לשלם את מלוא הסכום החודשי.
1. האם אכן אני מחוייב בתשלום הסכום המלא או שמא אני פטור מחלקו בעקרון ?
לפני כחודשיים השכרתי את הדירה, ולצערי נפלתי על זוג נוכלים שאינם משלמים שכר דירה ו/או כל חוב אחר. לצד העובדה שהחלתי בהליך משפטי להוציא את הדיירים, קיבלתי מחברת הניהול התראה שלמרות שהדיירים אמנם נרשמו בחברת הניהול, החוב הינו עלי מאחר והדירה בבעלותי וחובתי לשלמו (כולל את הקנס עבור מכתב ההתראה הרשום ששלח עו"ד של חברת הניהול).
2. האם באמת נשאר החוב עלי מעצם העובדה שאני הבעלים של הדירה גם כאשר יש חוזה מפורש עליו חתום הדייר שבו הוא לוקח אחריות לחובותיו לחברת הניהול, ואשר הוצג ע"י הדייר לחברת הניהול עם כניסתו לדירה ?
תודה מראש.
תשלום לחברת ניהול
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לתלבם שלום:
החוק קובע מפורשות שבעלי הדירות ישאו בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף. המתחזק לא צד בחוזה בינך לבין השוכר. זה שהחוזה הוצג לחברה לא הופך את החברה לצד בהסכם.
אתה יכול לטעון שהיה "הסכם" לא כתוב שהמתחזק יגבה מהדיירים את חלקו אבל השאלה אם תצליח לשכנעאת השופט שכך היה.
באשר ל"קנס" של המכתב, עו"ד לוקח כסף עבור מכתב - לפעמים הרבה יותר. אני בעל חברת אחזקה ואני נוהג לשלוח לחייבים מכתב ראשון שלי, אם לא מגיבים זה הולך לטיפול משפטי. זו שאלה של הגינות.
צר לי שנפלת עם נוכלים. הרבה אנשים "חוסכים" את הוצאת עו"ד ועושים הסכם מועתק שלרוב לא שווה את הניר עליו הוא כתוב, בעיקר בנושא בעייתי כמו פינוי דיירים.
הנושא עד כדי כך בעייתי שיש בעלי אגרוף המתפרנסים מהוצאה בכוח של כאלה דיירים.
אני יודע שזה לא בסדר. אבל האשמה לא עליהם אלא על 120 אנשים שמקבלים שכר והטבות מפליגות ולא עושים מה שמתבקש. אם הייתה בנק או קבלן גדול מזמן הם וחפציהם היו זרוקים ברחוב.
החוק קובע מפורשות שבעלי הדירות ישאו בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף. המתחזק לא צד בחוזה בינך לבין השוכר. זה שהחוזה הוצג לחברה לא הופך את החברה לצד בהסכם.
אתה יכול לטעון שהיה "הסכם" לא כתוב שהמתחזק יגבה מהדיירים את חלקו אבל השאלה אם תצליח לשכנעאת השופט שכך היה.
באשר ל"קנס" של המכתב, עו"ד לוקח כסף עבור מכתב - לפעמים הרבה יותר. אני בעל חברת אחזקה ואני נוהג לשלוח לחייבים מכתב ראשון שלי, אם לא מגיבים זה הולך לטיפול משפטי. זו שאלה של הגינות.
צר לי שנפלת עם נוכלים. הרבה אנשים "חוסכים" את הוצאת עו"ד ועושים הסכם מועתק שלרוב לא שווה את הניר עליו הוא כתוב, בעיקר בנושא בעייתי כמו פינוי דיירים.
הנושא עד כדי כך בעייתי שיש בעלי אגרוף המתפרנסים מהוצאה בכוח של כאלה דיירים.
אני יודע שזה לא בסדר. אבל האשמה לא עליהם אלא על 120 אנשים שמקבלים שכר והטבות מפליגות ולא עושים מה שמתבקש. אם הייתה בנק או קבלן גדול מזמן הם וחפציהם היו זרוקים ברחוב.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי