פיצוץ בקו צינור מים המוליך לבית משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

מיכל מהצפון כתבה לנו:

הפיצוץ קרה בקו תת קרקעי בכניסה לאחת הכניסות של הבית המשותף.
השאלה: מי אמור לשאת בנזק הדיירים או הרשות המוניציפלית ?
הנזק כולל : 6240 מ"ק מים מחולק ל-32 דיירים.
עלות התיקון שמבוצע ע"י הרשות המוניציפית ושהודיעה כי תטיל את העלות על הדיירים.
מחכה לתשובתכם
מיכל

למיכל שלום וחג שמח:

צר לי שבערב החג אני צריך לנזוף בך קצת, אבל מאוד לא טוב שאתם כותבים לפורטל האיגוד או מכתבים אישיים למנהלי הפורומים.
זכות הקיום של הפורומים זה לשתף את כולם בבעיה ולאפשר למרב האנשים לדעת את הפתרון.
זו גם הסיבה שאנו לא נוהגים להשיב לשאלות אלא דרך הפורום.

לעניין:
בשאלה שלך חסר המידע הקובע. אני מבין שאתם גרים בבית טיפוסי,2 או 4 קומות, 3, 4 או 5 כניסות, 2 או 4 דירות בקומה.
כל הבית הוא בית משותף ואמור להיות ועד אחד המטפל בכל המבנה.
צינור המים המביא את המים לביתכם עובר לבטח מתחת למדרכה ובנקודה כלשהיא נכנס לגינתכם.
קרוב לגבול בחלקה (הגינה) יש שעון ראשי לכל הבית. העירייה מסכמת את צריכת המים של כל הדיירים ואת ההפרש בין זה לבין הצריכה בשעון הראשי היא מחייבת את הדיירים כצריכה להשקיית הגינה.
מהשעון הראשי ועד לשעוני הדירות הצנרת והמים שישמשו להשקיית הגינה או ילכו לאיבוד בגלל פגמים בצנרת, הם באחריות הועד.
לפי כמות המים שאבדו – ששת אלפים קוב, הצינור דלף הרבה זמן וחבל.

לסיכום: אם הדליפה והתיקון היו אחרי השעון הראשי משלמים הדיירים (גם התיקון וגם המים), אם לפני השעון הראשי, העירייה.

אבל...מאחר ומדובר בקרית שמונה, רצוי לבדוק בזיכרון הדיירים – ואולי ברישומי המשטרה, אם נוהלו כאלה, האם במקום בו חפרו ותיקנו לא נפלה במלחמה האחרונה קטיושה.
הצינור לא קבור עמוק מידי באדמה, וקטיושה שפגע בקרבת המקום יכלה לפגוע בצינור ולהחליש את כושר העמידה בלחצים עד שכעבור 12 חודש התפוצץ.
אנשי העירייה, ועוד יותר אנשי מס רכוש יחמיצו פנים למשמע הדבר, אבל אם אכן היה במקום פיצוץ אני הייתי יוצא למלחמה, מדובר בכמה עשרות אלפי שקל.

חג שמח
נפתלי אימבר
ניהול אחזקת מבנים
050-5357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”