יעוץ לפני הריסה-סגירת מרפסת שמש במחיצות קלות

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
בני ברק

שליחה על ידי בני ברק »

רבותי אני מחפש עזרה איך לשכנע ולתת לעיריה שלא תהרוס לי את המכסה .
הנני מתגורר בני ברק ,
לפני כשנה וחצי נכנסנו לדירה החדשה שלנו . והיה חסר לנו הרבה מקום ב"ה מסיבות של בית ברכה בילדים, החלטנו אני ואשיתי לסגור את מרפסת השמש במחיצות קלות של פח כולל בידוד+חלון ענק כמעט לכל הגודל של הקיר ,וכתקרה עשינו גג זז לסוכה . (למעשה יש מלא שמש גםהיום)

לאחר שנה וחצי הגיעה העיריה ושואלת על פשר הדבר , ומבקשת הסבר לפני הריסה .

לציין שכל בנין בבני ברק התשבים סוגרים מרפסת שמש של סוכה לחדרון קטן על מנת לנצל את המקסימום השטח למיגורים,

שאלתי מה אתם אומרים שעלי לעשות ואיך עלי להגיב לעיריה , אני מציין שאני מוכןומבין שצריךלשלם ארנונה בשביל זה .

אבל אני לא רוצה שילדי ישארו ללא מחסה וחדר נורמלי .

רבותי מה בכלל החוק בנידון
ומה ההשלכות אם אני לא מתיחס לצוים ,
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לתושב בני ברק

סגירת מרפסת ע"י קירות הינה עבירה על חוקי הבניה, אבל כל רשות מקומית מתייחסת לדבר בצורה אחרת.
עצתי לגשת לעירייה, למחלקה העוסקת ברישוי בניה, גם לזה יש שם שונה בכל רשות מקומית, ולהתייעץ איתם. ייתכן ויאפשרו לך להגיש בקשה ללגליזציה ואיתכן שידרשו תחילה לפרק ואחרי כן להגיש בקשה, שתאושר או לא.
אני מאמין שבעירית בני ברק יהיו סלחניים יותר בקשר לסוג כזה של עבירה – אבל אין חולקין שזו עבירה.
אם לא תתייחס לצווים הם יגישו נגדך משפט, יטילו עליך קנס וצו הריסה. לא נראה לי שיבוא פקחים להרוס את הקירות שלך אבל איש לא יכול להתחייב לכך.

אני מניח שאתה חזק ממני בכתבי קודש, זוכר מה אמר הקדוש ברוך הוא לעם ישראל כאשר העם ביקש לישים עליו מלך?... לא רצינו לשמוע, אכן עם קשה עורף אנחנו, וגם טיפש!

מאחל לך הצלח, למרות שעברת עבירה, שאלה יהיו כל עבירותינו

נפתלי אימבר
אחזקה וניהול מבנים
050-5357526
בני ברק

שליחה על ידי בני ברק »

גם אם בניתי בבניה קלה , ויש חלון ענק ,והתיקרה הינה גג זז, ולמעשה יש מלא שמש ?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

אין חוק לבניה קלה או כבדה. מבלי לראות את הבניין אני משוכנע שהסגירה מכערת אותו.
אבל אם הנך רוצה לעמוד על המקח עמי, מבחינתי תסגור את כל הבניין עם איזה בניה שתרצה. אני מבטיח לך בנקיטת חפץ שלא אבוא להרוס לך דבר ולא אטיל עליך קנס. אבל שאלת על עיריית בני ברק,או על ועדת הבניה המקומית והשבתי לך מה הם בד"כ עושים ומה בד"כ כתוב בחוק העזר שעל פיהם הם פועלים.
הצעתי לך לגשת אליהם לשיחה, שם המיקוח יכול לשאת פרי כלשהו.

שוב בברכה

נפתלי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”