שכירות דירה

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
שוכרת מיואשת
הודעות: 1
הצטרף: 15/07/2007 - 18:48:59

שכירות דירה

שליחה על ידי שוכרת מיואשת »

שלום,
אני שוכרת דירה בתל אביב עם עוד שותפה. אנו עומדות לקראת סיום החוזה, לכן ביקשנו מבעלת הבית לממש את האופציה שניתנה לנו בחוזה להאריך אותו. כאשר חתמנו על החוזה הובטח לנו ע"י בעלת הבית כי לאחר הארכה שכ"ד יעלה ב-20$ בלבד. לא מזמן גילינו כי שכחנו להוסיף את זה מפורשות בחוזה. כעת היא דורשת העלאה של 100$ בשכר הדירה וטוענת כי לא זכורה לה הבטחה כאמור. יש לציין כי חלק מהדברים שהובטחו לנו בחוזה לא קוימו (כמו קבלת דירה מסוידת, תיקון התקרה במרפסת וכו'). השאלה היא האם על סמך העובדה כי הפרת החוזה על ידה יכולה להוות לנו עילה להפרת החוזה גם כן? במידה ולא נוכל להגיע איתה להסכם, חשבנו להאריך את החוזה ופשוט לצאת כשנמצא משהו יותר טוב. שוב, גילינו שאין סעיף של מציאת שוכר חלופי בחוזה (עשינו הרבה טעויות עם החוזה הזה...) - האם דרושה הסכמה מפורשת של בעלת הבית? האם היא יכולה להטיל אי אילו שהן סנקציות במידה ואכן נעשה זאת?(הושאר אצלה פיקדון), האם ניתן לעשות את זה גם בלי ציון בחוזה?
אני מקווה שזה פורום מתאים, במידה ולא- מתנצלת מראש ואשמח אם תפנו אותי לפורום אחר מתאים.
תודה
naftali imber
מנהל פורום
הודעות: 831
הצטרף: 02/11/2006 - 11:53:58
יצירת קשר:

שכירות דירה

שליחה על ידי naftali imber »

לשוכרת מיואשת (מרוב ייאוש שכת את שמך?) שלום:

א) זה אכן לא הפורום המתאים.
ב) כיוון שאני מנחש שאת בגיל בתי, או פחות, אשתדל לעזור לך.
ג) כפי שכבר הבנת אני שייך לדור שהאמין שאדם צריך לנהוג ביושר – לפחות להשתדל, הדור שמבכה את הערכים עליהם גדל, וחושש שגם המדינה תלך בדרכם.
ד) בעלת הדירה סידרה אותך, אולי אפילו לא בכוונה תחילה, אלא שבאמת היא לא זוכרת היום שכר הדירה שווה יותר וכולכן הייתן מספיק רשלניות לא לרשום כל פרט. [u]אבל כל פרט [/u].
ה) מדוע הראש שלכן הולך בדרך של לתחמן את בעלת הבית. נהגו אתן ביושר ודרשו יושר גם מהצד השיני, על כל תג ופסיק.
רשום בחוזה לסייד והדירה לא סוידה – 4500 ₪ (עבודה של צבעי עם חשבונית) תביעה משפטית. בלי היסוס, התראה בדואר רשום עם אישור מסירה, ותביעה.
רשום תיקון תקרה, ערך העבודה (ע"י קבלן שיפוצים רשום, זה תקרה, מעל לראש!) 3000 ₪ או יותר , התראה ותביעה.
אם יש לכן עוד דברים רשומים שלא נעשו הכינו הערכה ודרשו אותה.
בעלת הדירה תטען שלא צבעתן, אבל אתן נאלצתן לגור בדירה ששווה פחות מאחר והיא חסכה לעצמה את ההוצאה לכן אתן זכאיות להחזר, שם אתן יכולות לנפח קצת ע"מ שתוכלו להתפשר על מחצית.
לפני הגשת התביעה תהיו ילדות טובות ועשו זיכרון דברים להערכת החוזה הקיים, בעלת הדירה דורשת 80 $ יותר לחודש או 960 לשנה יופי, למחרת תגישו את התביעות שלכן, זה הרבה יותר; עקבו את סכום סכר הדירה עד לגודל התביעה או הפיקדון, ותודיעו לה זאת בכתב, ובהמשך תמשיכו לשלם לפי הכתוב כך שתנעלו את העילה שלה לתביעה בעלות העבודות שהיא התחייבה בכתב ולא ביצעה.
ו) לקח לעתיד, את המילים לוקח הרוח.

בברכה

נפתלי אימבר

ניהול ואחזקת מבנים
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”