מסירת רכוש משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
artkri
הודעות: 4
הצטרף: 15/04/2007 - 21:57:02

מסירת רכוש משותף

שליחה על ידי artkri »

שלום רב,

ברצוני לברר, האם קיימת הגדרה ברורה לזמן בו חייב הקבלן למסור לדיירי הבניין רכוש משותף?
ואם כן מה על דיירים לעשות עקב אי מסירה של רכוש משותף למרות ש60% מהדירות אוכלסו לפני שלושה וחצי חודשים?

תודה מראש.
naftali imber
מנהל פורום
הודעות: 831
הצטרף: 02/11/2006 - 11:53:58
יצירת קשר:

מסירת רכוש משותף

שליחה על ידי naftali imber »

לארטקרי שלום רב:

שאלתך נשמעת כשאלת בבחינת הלשכה לעורכי הדין ואני לא עורך דין; אומנם יש לי השכלה משפטית אבל אני יכול לציין שהתשובות הטובות והענייניות ביותר מבוססות על ניסיון. אנה פרט מה הבעיה, או כפי שאבי נהג לאומר: היכן לוחצת לך הנעל? - אנסה לעזור לך.

בברכה

נפתלי אימבר
050-5357526
naftali imber
מנהל פורום
הודעות: 831
הצטרף: 02/11/2006 - 11:53:58
יצירת קשר:

ארטקי ב'

שליחה על ידי naftali imber »

לארטקרי שוב שלום:
ברגע הראשון לא קישרתי, אבל אני מנחש שאתה אמרתה לקבלן שאתם תנתקו את חנית השכנים והוא אמר לך שטרם מסר לך את לוח החשמל הראשי – שהוא רכוש משותף. אם הוא משלם את החשמל המשותף, מה אכפת לך?
אם הוא מחייב אתכם, א) הוא צריך לשלם גם בגין המעליות וחדר המדרגות וכל ההוצאות של הדירות שלא אוכלסו (הוא או הבעלים הרשומים של הדירות) ב)כל החלטה הנוגעת לרכוש המשותף צריכה להתקבל ע"י רוב בעלי הדירות.
כנס אסיפה ותחליטו!
ואגב, תיידע את השכנים מהבניין השיני; זה ימנע התחלה של מלחמה מיותרת ביניכם, וגם הם ילחצו על קבלן שלא יישאר חניון חשוך.
לקבלן שלח מכתב, רשום עם אישור מסירה, שיחזיר את הוצאות החשמל והשינוי אחרת תגישו תביעה.
אני מניח שהוא יצפצף על המכתב, עד שיקבל העתק כתב התביעה מבה"ד לתביעות קטנות, אל תוותרו!

אם טעיתי תכתוב לי

בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת מבנים
050-05357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”