מאגרי מים

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

שלח תגובה
ohadgonn

מאגרי מים

שליחה על ידי ohadgonn »

שלום שמי אוהד,
אני גר בבנין בן 5 קומות, אני גר בקומה החמישית.
אני סובל מלחץ מים נמוך מאוד בדירתי.
לאחר שיפוץ ארוך בדירה בכלל ובצנרת המים בפרט נוכחתי לדעת שהבעיה איננה בצנרת המים של דירתי.
בשיחה עם העירייה (אילת) התברר לי שהמים שהעירייה מספקת מספיקים עד לקומה רביעית ולכן אני בקומה החמישית סובל מלחץ נמוך ביותר, כמו כן נאמר לי (וראיתי גם בעיניי), שקיימים מאגרי מים בבניין שאמורים לשאוב את המים מהקומה הראשונה עד לגג ומשם להזרים אותו לקומה העליונה (תוספת לחץ ניכרת).

המאגרים אכן קיימים וכך גם המשאבות אך אחרי שיחה עם הוועד נאמר לי שהם לעולם לא פעלו
ואין שום סיבה שהם יפעלו, והבעיה היא אצלי בלבד...
אני לא ישעמם אותכם בפרטי פרטים. כידוע לי קיים חוק המחייב בפעילותו של המאגר שנמצא על הגג.
האם למישהו יש קישור לאותו חוק. או אולי מהיכן אני יכול להשיג אותו?

בתודה מראש
אוהד.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לאוהד שלום:
לא היה צורך בפניה אישית אלי, אם תבדוק את הפורומים שאני מנהל תוכח שאני נוהג להשיב תוך יומיים שלוש לכולם.
לעניין:
סעיף 58 לחוק המקרקעין אומר שכולם חייבים להשתתף באחזקה התקינה של הרכוש המשותף ומפרט: "לעניין זה, 'אחזקה תקינה' – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים..."
את הנוסך המלא של החוק תמצא באתר זה, דרך העמוד הראשי.
אם מערכת המאגרים נמצאת לפני שעון המים של דירתך הוא חלק מהרכוש המשותף.
כנראה שהועד החליט להפסיק את פעולת המאגרים ע"מ לחסוך כסף. על סמך סעיף 3 בתקנון המצוי (בסוף אותו חוק) הנך זכאי לדרוש תיקון והפעלת המערכת.

פנה לועד במכתב רשום ואם זה לא עוזר פנה למם פקח על רשום המקרקעין בעירך.

בברכה

נפתלי אימבר
ייעוץ ואחזקת מבנים
0505357526
Imber-n@zahav.net.il
שחר כהן פורטל בתים
מנהל מערכת הפורומים של "בתים"
יצירת קשר:

מציע לעלות את השאלה גם בפורום מאגרי מים

שליחה על ידי שחר כהן פורטל בתים »

אוהד שלום,
אני מציע לעלות את השאלה גם בפורום מאגרי מים שבמערכת הפורומים שלנו. יענה לך שם יוסי מהמרכז לחיטוי מאגרי מים, בעל תעודות וידע רב בנושא המאגרים.
שחר כהן - CEO פורטל בתים
שחר פיתוח ושיווק אתרים
https://www.s-p-a.org.il/
ohadgonn

תודה לשניכם

שליחה על ידי ohadgonn »

נפתלי, קראתי את חוק המקרקעין ואת סעיף 58 ולא מוזכר שם לגבי מאגרי מים.
השאלה הנשאלת כעת היא האם מאגר מים נחשב (הכוונה בחוק) כרכוש משותף.

ההיגיון אומר שכן אך על מנת להילחם בועד (הם לא רוצים לשלם) אני צריך להוכיח להם שאכן זה רכוש משותף, ובתוספת לסעיף 58 לחוק המקרקעין אוכל לשלוח להם את המכתב הרשום כמו שהמלצת.

בכל מקרה אפילו הצעתי לועד הבית שאני מוכן לשלם את כל ההוצאות הכרוחות בתיקון, שיפוץ, חידוש וחיטוי המאגר והמשאבות בתמורה לתקופה מוסכמת שבה לא אצטרך לשלם דמי וועד בית.
האם המהלך חוקי?

שוב תודה מראש
אוהד.

נ.ב
בקשר להודעה הפרטית,
ראיתי שרוב הת'רדים בפורום הם די עתיקים ולכן לא ידעתי
אם יש היענות כאן.
בכל מקרה תודה על התשובה המהירה.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Pancho Lopez

שליחה על ידי naftali imber »

לאוהד שלום:

יש פתגם ספרדי עתיק האומר שאין חרש גרוע מזה שלא רוצה לשמוע.
הספק המשפטי היחיד שיכול להתעורר הוא האם המאגר והמשאבה היו מחוברים מלכתחילה למערכת המים הכללית או רק לדירתך.
אם המאגרים היו מחוברים למערכת המים הכללית אזי הועד פגע במיתקן המיועד לשמש את כל הדירים שהוא בהגדרה רכוש משותף. אם המשאבה מגבירה את הלחץ בנקודה מסוימת בצנרת, היא מגבירה את הלחץ בכל הצנרת בבניין.
ראה הגדרת רכוש משותף בסעיף 52 לחוק.
אם המאגר והמשאבות היו מחוברים רק לדירתך הועד צודק.

משל למקרה שלך אפשר למצאו בהוצאות אחזקת מעלית. דיירי קומת הקרקע צריכים אותה כמו חור בראש, אבל בכל זאת הם מחויבים לשאת באחזקתה.
אומנם מערכת הגברת הלחץ שלכם לא מופיעה בחוק אבל אפשר למנות הרבה דברים שלא מופיעים בחוק.

אני היית דורש מהועד לתקן את המערכת תוך פרק זמן קצוב אחרת מגיש תביעה למפקח על רשום המקרקעין או אולי טוב יותר, קיימות משאבות חשמליות עם מאגרי מים קטנים, לדירה בודדת, אולי רצוי להתקין כזו ולקזז את הוצאות ההתקנה והאחזקה מדמי הועד (לאחר מתן התראה לועד).
על הנושא הזה פנה לפורום מאגרי מים, כפי שהציע מנהל האתר. יוסי מתמצא במקצועו ואלי יוכל אפילו, בנוסף לידע בתחומו, לצייד אותך באנקדוטות על מקרים דומים לשלך.

בברכה

נפתלי אימבר

יעוץ ואחזקת בתים משותפים
050-5357526

נ.ב.: באשר לגיל הפניות, מתוך סקרנות בדקתי, עשרת הפניות האחרונות הן בנות פחות מחודש וחצי.
אין לי בעיה עם "תיק" - ברעי כנות,אני מגדיר עצמי דינוזאור, אם כי הספקתי לשרת במלחמה האחרונה, אולי זקן המילואימניקים, אבל לך אני מציע לשמוע את המילים של שיר PANCHO LOPEZ פאנצ'ו לופז, קיים בגרסה עברית,תלמד משהו!
ohadgonn

תודה רבה...

שליחה על ידי ohadgonn »

תודה רבה על התשובה.
שלח תגובה

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”