סגירת לובי

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
דוד ב.
הודעות: 1
הצטרף: 27/06/2015 - 22:26:14

סגירת לובי

שליחה על ידי דוד ב. »

אני גר בבית משותף בו הוועד מנסה לסגור חצי מהלובי ולהפכו למקום בו יעשו ימי הולדת והוא יגבה על זה כסף,אני ועוד כמה דיירים מתנגדים נחרצות לזה כי זה הופך את הלובי לקטן מאוד וחוץ מזה למה לסגור ובעצם לשלול מכל הדיירים שימוש בחלק גדול מהלובי.הוועד מתרץ את הסגירה בכך שיהיה יותר בטחון לדיירים כי בחלק הזה של הלובי ישלפעמים נערים שיושבים שם,אך הסברתי לוועד שזה טיעון שלא מחזיק מים כי עומדים לסגור את כל דלתות הכניסה עם אינטרקום וכן לשים מצלמות אבטחה כך שהסבירות שהתגודדו שם היא נמוכה ביותר,השאלה היא האם מותר לוועד לסגור חלק מהלובי (ובעצם להפכו לרכוש הוועד במקום שישרת את כל הדיירים כל הזמן} האם בעצבעה על הנושא הוועד צריך הסכמה של כולם (100%)אציין כי נערכה סוג של הצבעה אך לא נספרו הקולות במדויק ואין פרוטוקול מסודר,איך ניתן לבטל את רצון הוועד לסגור את הנ"ל ?
naftali imber
מנהל פורום
הודעות: 831
הצטרף: 02/11/2006 - 11:53:58
יצירת קשר:

Re: סגירת לובי

שליחה על ידי naftali imber »

דוד שלום:
לוועד אין רכוש, בהגדרה הוא אמור לנהל את כל הרכוש המשותף.
לדידי לובי של בית משותף הוא או מקום מעבר, או אולם רחב ממדים, כמו שטוביה החולב שר ...שכולם יידעו שזה ביתו של גביר...
אין לי כלים להביע דעה על ביתכם, באופן חוקי, חוק המקרקעין ttp://www.nevo.co.il/law_html/Law01/286_001. htm#Seif167קובעה בתקנון המצוי (התוספת לחוק) :
12. (א) החלטות האסיפה הכללית יתקבלו ברוב דעות.
(ב) החלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא פורשו בפרק ו' לחוק המקרקעין, תשכ"ט- 1969, או בתקנון זה, או המשנה את זכויותיו, לא יהיה לה תוקף לגבי אותו בעל דירה אלא אם הסכים לה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”