גינון בבית המשותף
הבית המשותף הוא מרחב ציבורי אשר משמש את כלל דיירי הבניין, לכן כדאי ורצוי לתכנן סביבת חוץ ירוקה ונעימה. גינה מטופחת תסב לכם הנאה וגאווה בכל פעם שאתם חוזרים הביתה מיום עבודה, כאשר אתם מבלים בחוץ עם הילדים או כשאתם מארחים בני משפחה וחברים. לרוב תחזוקת הגינה מוטלת על ועד הבית או על חברת ניהול ותכנונה דורש ייעוץ גינון מטעם אגרונום מקצועי.
טיפח גינה בבניין – מה כרוך?
חשוב להבין שאין זה מספיק לשתול צמחים בכניסה לבית או על הגג המשותף. כדי שהגינה תראה יפה ומטופחת יש לשמור על תחזוקה. גינה קטנה יחסית ולא מורכבת תדרוש תחזוקה אחת לחודש לכל הפחות לעומת גינה גדולה שתדרוש יותר שעות עבודה. עבודת התחזוקה כוללת את כיסוח הדשא, גיזום צמחים, עישוב, גירוף, שתילת צמחים עונתיים, דישון, זיבול, בדיקת מערכת ההשקיה והממטרות, ביצוע תיקונים בעת הצורך וכן הלאה.
תכנון מוקדם: תנאי חשוב להצלחה
המרכיבים השונים של הגינה ישפיעו על מידת התחזוקה הנדרשת וכאשר הכל מתוכנן נכון ותוך התחשבות במידת החשיפה לשמש, סוג הקרקע, מידת התחזוקה הרצויה ועוד, ניתן לחסוך בעיות רבות ולהימנע מהוצאות גדולות. אגרונום מומחה יוכל לבחור את סוג הדשא, את סוגי העצים והצמחים, את הפרחים המתאימים ולעשות טיפולים יעילים נגד מזיקים. כמו כן הוא ימליץ על מידת ההשקיה הרצויה לכל הצמחים, יחליט על כמות וסוג הדישון, יעזור לכם לחסוך במים ולמזער את כמות העשבייה במידה משמעותית.
מה חשוב לדעת?
כדי שהדשא של הבניין השכן לא יהיה ירוק יותר משלכם כדאי ורצוי שתקפידו לשתף פעולה עם אנשי מקצוע מיומנים שיש להם ניסיון בתחום. בחרו באיש מקצוע ולו הידע המתאים אשר ילווה אתכם לאורך התהליך החל בשלבי התכנון הראשוניים. שימו לב שבמהלך תכנון הגינה מבוצעת בדיקת קרקע. בדיקה זו היא תנאי חשוב לתכנון מוצלח והיא תאפשר לקבל את כל המידע הנחוץ כדי לבחור את הצמחים שיקלטו בגינה בצורה הכי אופטימלית. כמו כן כדאי ורצוי להתקין מערכת השקיה אוטומטית אשר תחסוך את התלות בגורם האנושי ותמנע טעויות או מחסור בהשקיה.
נכתב בסיוע אהרון ברגר – אגרונום.
מנהל פורום גינון באתר האיגוד הישראלי לניהול בתים.