עסק בבית משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
EINATOT

עסק בבית משותף

שליחה על ידי EINATOT »

אני גרה בבית משותף של שתי קומות כבר 40 שנה, ברחוב קטן וחד סיטרי! האדם שגר בקומה הראשונה לא גר כאן אלא משכיר את הדירה ובחלק מהשטח הוא בנה יחידה ללא רשיון שהוא משכיר! יש גם מחסנים שנמצאים בשטח המשותף לנו, יש לו גם חדר שבו הוא משכיר ציוד להגברה ולכן יש בשטח שלנו משאיות שלו שמגיעות עד לחלון ביתי שמעמיסות ציוד ופורקות ציוד בשעות לא שגרתיות(הרבה לאחר חצות ובשעות הצהריים) ובימים לא שגרתיים (חגים שבתות ובכניסת השבת) הזיהום שיוצא מהמשאיות הוא בלתי יתואר והוא מגיע לתוך ביתי! הוא חוסם את כל הרחוב וכל הזמן יש צפצופים מריבות וצעקות מאחר שהרחוב חד סיטרי! אני מעוניינת לדעת אם יש לי עילה לתבוע אותו בבית משפט על מטרד וזיהום!? תודה רבה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

עסק בבית משותף

שליחה על ידי naftali imber »

עילה יש לך, הכל שאלה של הוכחה, ולבקש צו שיאסור דברים מסוימים; אם יש סיכוי שישמע לצווי בית משפט. אפשר לבקש צו עשה בביה"ד לתביעות קטנות.
יש גם מקום לפנות לרשות המקומית, למחלקת הבניה על בניה ביליתי חוקית ולמחלקת רישוי עסקים, אם מותר בכלל לקיים עסקים באזור מגורים.
אבל זה מלחמה סיזיפית, את צריכה להתמיד ולהטריד את אנשי הרשות המקומית כל כך שיספיק צלצול אחדממך ע"מ שיבוא פקח לעשות דו"ח.
אני גם היית תולה אדנית עם פרחים בחלון ומשקה אותן בדיוק כאשר מכניסים את הציוד – אבל לא אלמד אתך טקטיקות של לוחמת גרילה; לא יפה.

נפתלי אימבר

ניהול ויעוץ אחזקת מבנים
050-5357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”