הליך משפטי בפני המפקח על המקרקעין

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
Purplerain

הליך משפטי בפני המפקח על המקרקעין

שליחה על ידי Purplerain »

שלום רב.
ברצוני לשאול מספר שאלות כלליות נוספות בעניין ההליך המשפטי.

1. אם אני כנתבע מעוניין לבקש מבית המשפט לפסוק לזכותי פיצויים בגין עוגמת נפש, עינוי דין, השחתת זמן וכדומה מצידו של התובע, האם מספיק לבקש זאת במסגרת כתב ההגנה או שצריך להגיש זאת כתביעת נגד ?

2. האם אני, בתור נתבע, יכול לבקש מבית המשפט שהבן שלי ידבר במקומי בדיון המשפטי? האם צריך לתת סיבה לבקשה זו ומתי עליי להגיש זאת - כבר בכתב ההגנה, או להגיש בקשה נפרדת ?

3. האם מסירת כתב תביעה (שהוגשה בפני המפקח על המקרקעין) לנתבע מחייבת שלושה ניסיונות שונים, במועדים שונים ?
במקרה שלי, התובע לא דפק על דלתי אפילו פעם אחת, ופשוט הדביק את כתב התביעה על דלת הכניסה לביתי. האם זה חוקי בכלל ?

4. האם קיימת אפשרות, מצד הנתבע, לבקש מבית המשפט לדחות תביעה על הסף ובאלו נסיבות זה אפשרי, אם בכלל ?
האם בקשה לדחיית תביעה על הסף הינה הליך מקובל בעולם המשפט ?

5. האם בית המשפט מזמן את העדים מטעם התביעה בכל מקרה או רק במקרה שאני, הנתבע, מעוניין לחקור אותם בחקירה נגדית ?
או שהעדים נוכחים בזמן הדיון המשפטי בכל מקרה ?

אודה מאוד להתייחסותך.
razadv

Re: הליך משפטי בפני המפקח על המקרקעין

שליחה על ידי razadv »

שלום רב,

1. למפקחת אין סמכות לפסוק בעד רכיבי נזיקין.
2. צריך לצרף ייפוי כוח נוטריוני.
3. עת עסקינן במסירה אישית.
4. ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בתשלום.
5. בדיון מול המפקחת עליך להזמין את עדיך אלא אם נקבע אחרת.

בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,

רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”