שלום, אנו שוכרים במגדל מגורים כבר כמה שנים והתגלע סכסוך בינינו לבין מנהל הבניין. אשמח לדעת מה ניתן לעשות.
האירוע התחיל בכך שבן זוגי עשה שימוש בסיגריה אלקטרונית בחניון בעת שחיכה למעלית. כדקה לאחר מכן ולאחר שכבר עלינו כמה קומות הופעלה אזעקת אש. שעה לאחר מכן התקשר מנהל הבניין בצעקות ואיומים, טען שהגיעו מכבי אש ושהוא יפקיד צ'ק ביטחון כי הוא עישן במעלית. כאשר ביקשנו צילומים הוא איים להפיץ בקבוצה ובה 200 דיירים את התצלום כדי "להראות לכם" ולאחר אזהרות שמדובר בלשון הרע ושלא ייפרסם, הוא פרסם סרטון עם טשטוש חלקי של פרטים מזהים (כן ניתן לזהות אם מכירים\מנסים)
כמה נקודות שנשמח להבהיר:
1. אכן מופיע שאסור לעשן בתקנון אך אין סייג לאידוי. מדובר בשטח פרטי (משותף).
2. ישנן מספר אזעקות שווא ביום כבר כמה שנים, אין לדעת אם זו לא אחת מהן. בנוסף, 30 קומוות לא מצולמות\מנוטרות
3. בתקנון אכן קיים סעיף על תשלום לתיקון נזק שנעשה בעת הפרת התקנון
4. בעבר, על מנת שנעביר להם צ'ק ביטחון באמצע חוזה, הם מנעו מאיתנו גישה למתקנים עליהם אנו משלמים (מכון כושר, חניה), וסירבו בתוקף לקבל צ'ק עם הכיתוב "צ'ק ביטחון\פיקדון", מה שגרם לחשדנות מצידנו כבר אז.
5. לאחר שהבנו מהשומר שהוא ביטל את מכבי האש ישר ושהם לא הגיעו, ביררנו מול מפקד המחוז. עד שלא חשפנו בפני מנהל הבניין שיש לנו הוכחות בכתב מטעם שירות ההצלה הוא טען שעלינו לשלם עבור "ההגעה" שלהם (הפיקטיבית). לפיכך ישנה הרגשה של חוסר אמון בו ובהתנהלות כולה.
בסופו של דבר זה הסתכם בכך שאמר:
" הקנס על ההפרה של התקנון זה 500 שח, והתשלום עבור הנזק - קריאה לאחראי מערכות עוד 500, בגלל הרצון הטוב החלטנו לעשות לכם הנחה של 50% ועליכם לשלם 500 שקלים"
- אדגיש, גם אם זו אכן הפרה אין שום סעיף קנסות בתקנון, אך ורק תשלום עבור נזק ממשי (בצורה שלא משתמשעת לשתי פנים) אז ה"טובה" שנעשתה מעוררת כעס בעצמה.
שבוע לאחר מכן ביקשנו חשבונית, ובפירוט החשבונית שהופקה באותו יום הופיע שהיא על 2 סרטונים, אחד עם זיהוי פנים ואחד על עריכה (טשטוש), ועל זה שביקשו ממנו לפתוח מצלמות בערב מהבית. מלבד העובדה שאני חושבת שכל העניין מלכתחילה מרגיש כמו רמאות (ואחמיר לחשוד שייתכן שיש פה זיוף\ניפוח חשבונית), אני באמת לא מבינה למה עליי לשלם על הוצאת ועריכת סרטון כדי לעשות לי שיימינג בבניין, ולמה הוא היה חייב לפתוח מצלמה בקריאת לילה (שעה אחרי שמכבי האש בוטלו), ובכלל למה כל זה נחשב נזק שעליי לכסות. בנוסף, אם אכן הם משלמים מאות שקלים כדי שאדם חיצוני ייסתכל במצלמה (האזעקה מופעלת לשווא כל יום) אני שואלת את עצמי האם תשלום הוועד שאני משלמת כשוכרת מכסים את ההוצאות המיותרות האלה.
בכל מקרה, העניין איתם מבחינתנו הוא יותר עקרוני מאשר על הסכום עצמו. אשמח לדעת האם הצדק אכן איתם ועלינו לשלם. אם לא, אשמח לדעת על איזה צעדים הייתם ממליצים.
תודה רבה!
קנסות לשוכר לפי תקנוון בית משותף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
Re: קנסות לשוכר לפי תקנוון בית משותף
שלום רב,
סעיף 62(א) לחוק המקרקעין מחיל איסור על קביעת הסדר בתקנון המוסכם שיש בו כדי להטיל על בעלי הזכויות בבניין חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם. היינו, לא ניתן להטיל, ודאי שלא לגבות, "קנסות" מדיירים בבניין - אלא אם הם הסכימו לשלמם באופן מפורש.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
סעיף 62(א) לחוק המקרקעין מחיל איסור על קביעת הסדר בתקנון המוסכם שיש בו כדי להטיל על בעלי הזכויות בבניין חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם. היינו, לא ניתן להטיל, ודאי שלא לגבות, "קנסות" מדיירים בבניין - אלא אם הם הסכימו לשלמם באופן מפורש.
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
בכבוד רב,
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680
רז חיימוביץ, עו"ד
מנהל הפורום
יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור
לייעוץ משפטי נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 077-2309680