הי סיוון,
אני שוכרת דירה בבניין משותף בשדרות ירושלים בתל אביב.
לאחרונה, לאחר מספר מכתבי אזהרה לגבי חצר משותפת מלוכלכת אשר נשלחו אליי מהעירייה בדואר רשום, קיבלתי מכתב נוסף ובו דרישת תשלום קנס על סך 475 שקלים. מבירור שערכתי עם מספר דיירים בבניין עולה כי חלק מהדיירים קיבלו את מכתבי האזהרה ואת הודעת קנס וחלק לא קיבלו דבר. יש לי תחושה כי העירייה הבינה, לאחר שראתה מי הדיירים שמקפידים לאסוף את הדואר הרשום, כי יש כמה פרייארים שניתן להתלבש עליהם עם דרישות תשלום מופרכות. אציין גם כי לדרישת הקנס לא צורפו הוכחות כגון צילומי החצר כך שאין לי מושג מה הם בדיוק מגדירים "חצר מלוכלכת". כמו כן לא ברור על סמך מה הוחלט שהסכום לתשלום הוא 475 שקלים, בין כמה דיירים הוא מתחלק ומה חלקו של כל דייר בחצר המשותפת. יש לציין כי לאחר קבלת מכתבי האזהרה שכרנו גנן אשר ניקה את החצר אבל מכיוון שמדובר בחצר פתוחה של קומפלקס בניינים, היא נגישה לרחוב כך שאין לנו שליטה על הלכלוך שמצטבר שם מפעם לפעם. בכל מקרה, לא ברור לי כיצד עליי לפעול כעת. ניסחתי מכתב ערעור אך לא ברור לי מה הפרטים שעליי לכלול שם.... ובנוסף, האם את ממליצה לבקש להישפט במידה והערעור יידחה?
תודה רבה!!!!
טל
לתשלום קנס בגין "אי שמירה על ידי בעל/מחזיק של ניקיון חצר".
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
עורכת דין סיון רוזן
- יצירת קשר:
Re: לתשלום קנס בגין "אי שמירה על ידי בעל/מחזיק של ניקיון חצר".
היי טל,
ממליצה לפנות לייעוץ ספציפי אצל עו"ד לבחינת המסמכים הרלוונטיים, הרישום של החצר, ותכניות החלות עליה כדי לבדוק כראוי כיצד לפעול מול העירייה.
אומנם פירטת היטב, אך בלי לבדוק את הקנס שהתקבל והמסמכים הרלוונטיים לא ניתן לענות באופן מקצועי.
ממליצה לפנות לייעוץ ספציפי אצל עו"ד לבחינת המסמכים הרלוונטיים, הרישום של החצר, ותכניות החלות עליה כדי לבדוק כראוי כיצד לפעול מול העירייה.
אומנם פירטת היטב, אך בלי לבדוק את הקנס שהתקבל והמסמכים הרלוונטיים לא ניתן לענות באופן מקצועי.
עו"ד ומגשרת - נדל"ן/מקרקעין, דיני משפחה ובתים משותפים.
רח' הרצל 167, רחובות.
טל': 03-9119698 פקס: 03-9119689
דוא"ל: Sivan@Rozenslaw.co.il
אתר אינטרנט: www.Rozenslaw.co.il
רח' הרצל 167, רחובות.
טל': 03-9119698 פקס: 03-9119689
דוא"ל: Sivan@Rozenslaw.co.il
אתר אינטרנט: www.Rozenslaw.co.il