שלום רב
הבניין בו אני נמצא במגרש עם בניין אחר ולשניהם חניון מקורה משותף.
הבתים מתנהלים בנפרד והרכוש המשותף בחלוקת הוצאות.
החניון מכיל 58 מקומות חניה הצמודות : 35 חניות למבנה שלנו ו23 חניות לבנין השכן.
בבואי למכור את דירתי ולאחר שנערך זכרון דברים עם הקונהבו חתמתי כי הבית הוא לא מבנה מסוכן נתבקשתי להמציא אישור מהעיריה על כך. התברר לי כי למבנים הנמצאים במגרש זה יש התראה לפני הכרזה על מבנה מסוכן.
בבירור שערכתיבעירית חיפה התברר לי כי ההתראה הוצאה לפני 14 שנים ובמשך הזמן נשלחו תזכורות אך ועדי הבתים שהיו מודעים לכך לא עשו כלום בנידון כולל הוועד הנוכחי והדבר אף הוסתר מהדיירים . התברר כי לפני שנה עירית חיפה עירית חיפה פנתה בפעם נוספת בהקשר למפגע.
כיוון שהייתי צפוי לתביעת נזיקין מצד הקונה נאלצתי לבצע את התיקון בכוחות עצמי ותיק מבנה מסוכן נסגר.אני חייב לציין כי עלות התיקונים נמוכה ביותר ואף חסכתי עלויות מהנדס ופיקוח היות ואני מפקח בניה, בגמלאות, עם כ 30 שנות נסיון.
43 דיירים שילמו לי עבור התיקון את חלקם וחלק טוען שאינו חייב כיוון שלא נערכה אסיפת דיירים.
וועד הבית התנער מכל הענין בטענה שזה אינו רכוש משותף למרות שכל התיקונים עד היום שולמו ע"י הוועד מהמיסים השוטפים של כולם.
שאלתי האם ניתן לתבוע את חברי הוועד אישית בגלל רשלנותם?
שנית האם ניתן לעקוף את המפקחים על רישום בתים משותפים ולפנות לבית משפט רגיל?
תודה מראש
תיקון רכוש משותף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
עורכת דין סיון רוזן
- יצירת קשר:
Re: תיקון רכוש משותף
שלום רב,
כבר בראשית דבריי יצוין, כי אין באפשרותי לענות תשובה מקצועית ללא בחינת המסמכים הרלוונטיים.
האם בטרם ביצוע התיקון, פנית לוועד? הודעת כי בכוונתך לשלם? האם מדובר ברכוש משותף? מי קבע כך או אחרת?
לא ניתן להגיב בטרם הפרטים המלאים יוצגו.
בכלליות, ככל שמדובר ברכוש המשותף ניתן לתבוע את הדיירים שלא שילמו. כמו כן, ניתן לתבוע את הוועד ככל שנגרמו לך נזקים שניתן לכמתם.
כבר בראשית דבריי יצוין, כי אין באפשרותי לענות תשובה מקצועית ללא בחינת המסמכים הרלוונטיים.
האם בטרם ביצוע התיקון, פנית לוועד? הודעת כי בכוונתך לשלם? האם מדובר ברכוש משותף? מי קבע כך או אחרת?
לא ניתן להגיב בטרם הפרטים המלאים יוצגו.
בכלליות, ככל שמדובר ברכוש המשותף ניתן לתבוע את הדיירים שלא שילמו. כמו כן, ניתן לתבוע את הוועד ככל שנגרמו לך נזקים שניתן לכמתם.
עו"ד ומגשרת - נדל"ן/מקרקעין, דיני משפחה ובתים משותפים.
רח' הרצל 167, רחובות.
טל': 03-9119698 פקס: 03-9119689
דוא"ל: Sivan@Rozenslaw.co.il
אתר אינטרנט: www.Rozenslaw.co.il
רח' הרצל 167, רחובות.
טל': 03-9119698 פקס: 03-9119689
דוא"ל: Sivan@Rozenslaw.co.il
אתר אינטרנט: www.Rozenslaw.co.il