שלום נפתלי.
אני וועד בבניין עם 24 דירות בצמוד אלינו בניין נוסף של 24 דירות. ישנו מרתף משותף שהינו מעודון כושר. שהינו חלק מעיסקת הרכישת דירה. בשני הבניינים ישנם כ-1/3 מהדיירים שהם שוכרים ולא בעלי דירה. מספר שאלות:
בגלל עלויות ביטוח גבוהות אנחנו מעונינים להחליף את המפתחות בחדר הכושר, למסור מפתח לדיירים אשר יעשו ביטוח תאונות אישיות ויגישו אישור בריאות לוועד ( זאת על מנת להסיר מהוועד אחריות).
בנוסף אני מעוניינים לא לאפשר לדיירים בשכירות להשתמש במועדון הכושר, שכן הם אינם שומרים על המקום וגורמים נזקים שבעלי דירות לא.
האם זה חוקי לבצע את השינויים הללו.
מה צריך לעשות?
תודה
ביבי
חדר כושר
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: חדר כושר
לביבי שבת שלום:
1) בדרישה לביטוח מפני תאונות יש הגיון, למרות שנראה לי שביטוח לכל ה-24 יהיה זול בהרבה מביטוח לבודדים.
2) לא תוכל לדרוש אישורי בריאות, זה עלול ליהיות עבירה על חוק חיסיון מידע רפואי.
3) באשר לדיירים בשכירות גם זה עלול ליהיות בעייתי, מה תעשה עם בעל הדירה ידרוש את המפתח - המועדון הוא רכוש משותף.
אני חושב שעדיף לבקש מעו"ד לנסח מסמך בו דייר המקבל מפתח יחתות שהוא אחראי על כל תאונה שתקרה לו, אפילו לגבות פיקדון מכולם לתיקון נזקים, החזקה שוטפת ובלאי.
אלטרנטיבה אחרת היא לשכור מד"ס ושהאולם יפעל בשעות מסוימות, מוגבל לדיירי הבניין ,עם תגים או משהו כזה, ואלה שרוצים את התג יישאו בהוצאות המד"ס והביטוח.
1) בדרישה לביטוח מפני תאונות יש הגיון, למרות שנראה לי שביטוח לכל ה-24 יהיה זול בהרבה מביטוח לבודדים.
2) לא תוכל לדרוש אישורי בריאות, זה עלול ליהיות עבירה על חוק חיסיון מידע רפואי.
3) באשר לדיירים בשכירות גם זה עלול ליהיות בעייתי, מה תעשה עם בעל הדירה ידרוש את המפתח - המועדון הוא רכוש משותף.
אני חושב שעדיף לבקש מעו"ד לנסח מסמך בו דייר המקבל מפתח יחתות שהוא אחראי על כל תאונה שתקרה לו, אפילו לגבות פיקדון מכולם לתיקון נזקים, החזקה שוטפת ובלאי.
אלטרנטיבה אחרת היא לשכור מד"ס ושהאולם יפעל בשעות מסוימות, מוגבל לדיירי הבניין ,עם תגים או משהו כזה, ואלה שרוצים את התג יישאו בהוצאות המד"ס והביטוח.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי