בבניין המשותף שלנו קיים חדר בקומת המרתף המשותף לכל בעלי הדירות.
מיום הקמת הבניין ועד היום, כ-15 שנה, החדר עומד מוזנח ומשמש רק לאסיפת דיירים פעם בשנה וחלק מהדיירים מאחסנים בו דברים על דעת עצמם.
באסיפת הדיירים האחרונה הציע אחד הדיירים להשתמש בחדר לשימושו הפרטי תמורת ניהול ועד הבית של הבניין, כיוון שאין מתנדבים לניהול וועד הבית.
מה הם התנאים שיאפשרו לדיירי הבניין מצד אחד ולמחזיק בחדר מצד שני לפעול כחוק מבלי להסתבך עם הרשויות?
שימוש פרטיבחדר משותף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: שימוש פרטיבחדר משותף
לסם שלום
אספת הדיירים יכולה לקבוע מה יעשה בחדר אבל מאחר ומסירתו לשימוש פרטי של מישהו מצרה את זכויות בעלי הדירות האחרים רצוי שתיתקבל הסכמתם בכתב של כל בעלי הדירות; זאת ועוד, האיש לא יהיה "הוועד" אלא "המתחזק" (סעיף 71 לחוק http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/286_001.htm#Seif50 ) והאספה אמורה לבחור ועד, אפילו של איש אחת, שיפקח על המתחזק (שזה בעצם השם החוקי של חברת ניהול בית משותף). החשוב מכל לעשות עם האיש הסכם בכתב, עם העתקים חתומים לכל בעלי הדירות, שמדובר בשכירות וזה לא מקנה לאיש זכויות בעלות או חזקה ושוועד הבית יכול להפסיק את העסקתו כמתחזק ללא פיצוי וכן שעליו לבטח עצמו בפני תאונות9. הכוונת שלא נוצרים זכויות קניין או חזקה על החדר לטובתו וגם לא יחסי עובד מעביד בינו לבין וועד הבית או אספת בעלי הדירות.
קיימת גם נקודת הכנסות האיש, למעשה הוא הופך לעצמאי עם הכנסה (שווי שכר הדירה של החדר) אבל בזה הוא צריך להתייעץ עם רואה חשבון.
אני הייתי מציע שתשקיעו בעו"ד שינסח לכם הסכם מסודר.
אספת הדיירים יכולה לקבוע מה יעשה בחדר אבל מאחר ומסירתו לשימוש פרטי של מישהו מצרה את זכויות בעלי הדירות האחרים רצוי שתיתקבל הסכמתם בכתב של כל בעלי הדירות; זאת ועוד, האיש לא יהיה "הוועד" אלא "המתחזק" (סעיף 71 לחוק http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/286_001.htm#Seif50 ) והאספה אמורה לבחור ועד, אפילו של איש אחת, שיפקח על המתחזק (שזה בעצם השם החוקי של חברת ניהול בית משותף). החשוב מכל לעשות עם האיש הסכם בכתב, עם העתקים חתומים לכל בעלי הדירות, שמדובר בשכירות וזה לא מקנה לאיש זכויות בעלות או חזקה ושוועד הבית יכול להפסיק את העסקתו כמתחזק ללא פיצוי וכן שעליו לבטח עצמו בפני תאונות9. הכוונת שלא נוצרים זכויות קניין או חזקה על החדר לטובתו וגם לא יחסי עובד מעביד בינו לבין וועד הבית או אספת בעלי הדירות.
קיימת גם נקודת הכנסות האיש, למעשה הוא הופך לעצמאי עם הכנסה (שווי שכר הדירה של החדר) אבל בזה הוא צריך להתייעץ עם רואה חשבון.
אני הייתי מציע שתשקיעו בעו"ד שינסח לכם הסכם מסודר.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי