תקנון בית משותף בפרויקט דתי בעיר חילונית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
allevy

תקנון בית משותף בפרויקט דתי בעיר חילונית

שליחה על ידי allevy »

שלום רב,
חיפשתי בפורום ולא מצאתי התייחסות לסוגייה מטה:
אני מתעניין לרכוש קוטג' בפרויקט שנבנה ע"י חברת משהב לציבור הדתי. הקוטג' מוגדר כיחידה מבית משותף של 6 יחידות. מלבד הפרויקט הזה - הכל מסביב זה אוכלוסיה מעורבת. אין הגבלה על נסיעה ברכב ברחובות של הפרויקט.
יש לציין שאני חילוני.
הבית רשום בטאבו, אבל להבנתי קיים סיכוי שיש תקנון בית משותף (עפ"י הרשום בחוזה שבין החברה שבנתה את הבית לבין בעל הנכס הנוכחי) שקובע ש"על בעלי הדירות להקפיד על שמירת שבת ומועדי ישראל בדירות ובבית המשותף וכן להקפיד על התנהגות ההולמת שיכון דתי ואורח חיים דתי עפ"י מסורת ישראל".

אינני יודע אם החברה רשמה בטאבו את את התקנון וכן את הסעיף הזה.
היה וכן, מה המשמעות האמיתית?
האם יש לי מגבלת רכישה של הנכס?
באם רכשתי את הדירה ואני חילוני - אז האם מדובר על עבירה על החוק אם אדליק אור, אראה טלויזיה ואצא מהחנייה הפרטית?
האם סעיף שכזה לא פוגע בחוק החירות?

אשמח להתייחסות.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: תקנון בית משותף בפרויקט דתי בעיר חילונית

שליחה על ידי naftali imber »

הלוי שלום:
אל תכעס אבל, לטעמי, מה שאתה עומד לעשות נכנס בהגדרותיי של הישראלי המכוער. אתה רוצה לרכוש דירה בבית משותף שהוא מראש הוגדר כנבנה עבור ציבור שומרי שבת, למה?
אני לא דתי, אני אפילו אוכל לתאבון כריך של פרושוטו טוב עם גבינה צהובה בכל יום בשנה שמתחשק לי – או שאני משיג פרושוטו טוב; אבל יש כלל שטוב שכולנו נכבד: הזכות שלי לנפנף בידיים נגמר בדיוק במקום בו מתחיל אפו של שכני.
באשר לתקנון, הוא חל על הרכוש המשותף (לדבריך דרך הגישה לדירתך היא רכוש משותף ואפשר לרשום בתקנון שהנסיעה בו בשבת אסורה)
בכנות אני לא מבין אותך, אין לך מספי בעיות בחיים?
אספר לך משהו על חיפה העיר שבה היו תמיד אוטובוסים בשבת.
ראש העיר היה אבא חושי המנוח, מפאיניק, בריון לא קטן (ראש פלוגות הפועל, חפש את הערך בגוגל) אבל הוא הגיע להסכמה עם הדתיים בעיר שתהייה תחבורה ציבורית בשבת תמורת תמיכת הארגונית של העירייה להקמת קריית שמואל – ליד קריית חיים, שכונה דתית, בה עד היום סוגים את הרחובות לתנועת כלי רכב בשת, וע"מ לרכוש דירה בה היית צריך להביא אישור מגבאי בית הכסת שלך.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”