בבית הקומות בו אני גר מסיימים בימים אלה בניית פרויקט של תוספת מרפסת לכל דירה. הפרויקט בוצע ע"י קבלן, שחתם על חוזה עם ועד הבית. בחוזה זה מופיע הסעיף הבא:
"בית המשפט המוסמך לדון בכל עניין הנוגע לחוזה זה, או הנובע ממנו, הינו בית המשפט השלום או המחוזי, אשר מקום מושבו בעיר תל אביב ולא תהיה כל סמכות לבית משפט אחר, הן במחוז ת"א והן מחוצה לו, בעניין זה".
העבודה בבניין כמעט הושלמה והקבלן עוסק היום בתיקונים אחרונים. במסגרת זו צפינו, משפחתי וועד הבניין, שהקבלן יתקן בעייה כלשהי במרפסת דירתי. הקבלן מסרב לבצע את התיקון, למרות שהתחייב לעבוד לפי כל התקנים ומדובר בחריגה מהתקנים.
הוועד הציע שאגיש נגד הקבלן תביעה והעמיד לרשותי את כל מסמכי הפרוייקט. אני מתכנן להגיש נגד הקבלן תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
האם מונע הסעיף שצטטתי הגשת תביעה בארכעה משפטית זו, או שניתן להתייחס לבית המשפט לתביעות קטנות כאל חלק מבית משפט השלום? האם אני זכאי להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות בעוד שהוועד מנוע מכך?
אעריך מאוד את חוות דעתך.
האם אני זכאי להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות?
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: האם אני זכאי להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות?
לחרמש שלום:
אני מביא לך ציטוט מתוך דף הבית של הרשות השופטת (http://elyon1.court.gov.il/heb/rashut/bm_shalom.htm#1.3 )
בית משפט שלום, ששר המשפטים הסמיכו לכך, יושב כבית משפט לתביעות קטנות.
סמכות: בית משפט לתביעות קטנות דן בתביעה אזרחית שהגיש יחיד (להבדיל מתאגיד) לתשלום סכום שאינו עולה על 32,700 ש"ח או למתן צו להחלפת מיצרך או לתיקונו או לביטול העיסקה, כששווי המיצרך או התיקון או סכום העיסקה אינו עולה על 32,700 ש"ח. את הסכום הזה מוסמך שר המשפטים לשנות באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת. כן דן בית משפט לתביעות קטנות בתביעה שכנגד לסכום זה או לצו כזה. אין בית משפט לתביעות קטנות מוסמך לדון בתביעות שבסמכותו הייחודית של בית משפט אחר.
הבעיה היא שהחוזה, עד כמה שאני מבין, הוא בין הקבלן לוועד כך שלמעשה על הוועד להצטרף אליך כתובע את הקבלן.
אתה גם יכול לתבוע את הועד אבל הדבר היעיל ביותר יהיה לעקב לקבלן חלק מהכסף, עשו זאת לאחר ש
אני מביא לך ציטוט מתוך דף הבית של הרשות השופטת (http://elyon1.court.gov.il/heb/rashut/bm_shalom.htm#1.3 )
בית משפט שלום, ששר המשפטים הסמיכו לכך, יושב כבית משפט לתביעות קטנות.
סמכות: בית משפט לתביעות קטנות דן בתביעה אזרחית שהגיש יחיד (להבדיל מתאגיד) לתשלום סכום שאינו עולה על 32,700 ש"ח או למתן צו להחלפת מיצרך או לתיקונו או לביטול העיסקה, כששווי המיצרך או התיקון או סכום העיסקה אינו עולה על 32,700 ש"ח. את הסכום הזה מוסמך שר המשפטים לשנות באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת. כן דן בית משפט לתביעות קטנות בתביעה שכנגד לסכום זה או לצו כזה. אין בית משפט לתביעות קטנות מוסמך לדון בתביעות שבסמכותו הייחודית של בית משפט אחר.
הבעיה היא שהחוזה, עד כמה שאני מבין, הוא בין הקבלן לוועד כך שלמעשה על הוועד להצטרף אליך כתובע את הקבלן.
אתה גם יכול לתבוע את הועד אבל הדבר היעיל ביותר יהיה לעקב לקבלן חלק מהכסף, עשו זאת לאחר ש
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי