שכן מתעקש להחנות קטנוע צמוד לדירת קרקע שלי

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
roni40

שכן מתעקש להחנות קטנוע צמוד לדירת קרקע שלי

שליחה על ידי roni40 »

שלום לכם,
אני שוכר דירת קרקע שהיא חיצונית לבניין המשותף. יש עוד דירת קרקע בתוך הבניין עצמו (בתוך חדר המדרגות) ועוד 2 קומות עם 3 דירות בכל קומה.
שכן מהקומה העליונה מתעקש להחנות את הקטנוע שלו ברחבה שצמודה לדלת הכניסה שלי + שני חלונות למרות שביקשתי ואמרתי שזה מפריע לי.
מדובר ברחבה של כמטר וחצי מעבר לדלת הכניסה והחלונות כאשר האורך (שכולל את הדלת ו-2 החלונות) הוא 3-4 מטר.
לא ברור אם הרחבה רשומה על הדירה בטאבו (כנראה שלא) למרות שזו רחבה שבעל הבית ריצף לפני מספר שנים.
האם אין איזה מרחק סביר מהדלת והחלונות שלי שאני יכול לדרוש שאף אחד לא יפלוש לשם או יחנה שם גם אם זה שטח ציבורי / משותף?

כמו כן אני יודע את הגוש והחלקה של הדירה בטאבו - איך אני יכול לדעת תת חלקה? האם יש כללים מסויימים למספור תתי החלקות? (כאמור אני בדירת קרקע חיצונית הצמודה לבניין המשותף, יש עוד דירת קרקע בתוך הבניין דרך חדר המדרגות ועוד 2 קומות עם 3 דירות בכל קומה.)

תודה מראש
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: שכן מתעקש להחנות קטנוע צמוד לדירת קרקע שלי

שליחה על ידי naftali imber »

רוני שנה טובה:
נאמר: "אוי לרשע ואבוי לכנו"; בעצמך שמתה סימן שאלה על הרחבה, האים היא רכוש משותף של כל הבניין או חלק מהדירה. כיצד אני אוכל להשיב לך?
אם הרחבה היא מדרכה – ציבורית, אפשר אולי לפנות לרשות המקומית שימנעו חנייה על המדרכה, אבל נשמע לי שזה לא המקרה.
יתכן ואפשר לגדר את הרחבה ולטעון חזקה עליה לאור העובדה שבעל הדירה ריצף אותה, זה יכול להצליח במידה ויש שיתוף פעולה מיתר הדיירים. תמיד הדבר הוא בין בעלי הדירות – החוק לא מתייחס לשוכרים מאחר והכול תלוי בתוכן החוזה שבינך לבין בעל הדירה. אתה בעצם פועל בשמו, בערך.
בקשר לנסח טאבו, כנס לערך הזה בגוגל ותוכל לראות את נסח הטאבו של כל בעלי הדירות; אם יש לבית תקנון (רשום בטאבו) חשוב לעיין מה כתוב בו; בנסח תוכל לראות אם יש הצמדה של שטח מסוים לדירתך.
השד הקטן שבי אומר לי להתקין מדף עם עציצים בין החלונות, ולדאוג שיהיה שם מזון ליונים – פירורי לחם, תירס יבש!
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: שכן מתעקש להחנות קטנוע צמוד לדירת קרקע שלי

שליחה על ידי naftali imber »

רוני שנה טובה:
נאמר: "אוי לרשע ואבוי לכנו"; בעצמך שמתה סימן שאלה על הרחבה, האים היא רכוש משותף של כל הבניין או חלק מהדירה. כיצד אני אוכל להשיב לך?
אם הרחבה היא מדרכה – ציבורית, אפשר אולי לפנות לרשות המקומית שימנעו חנייה על המדרכה, אבל נשמע לי שזה לא המקרה.
יתכן ואפשר לגדר את הרחבה ולטעון חזקה עליה לאור העובדה שבעל הדירה ריצף אותה, זה יכול להצליח במידה ויש שיתוף פעולה מיתר הדיירים. תמיד הדבר הוא בין בעלי הדירות – החוק לא מתייחס לשוכרים מאחר והכול תלוי בתוכן החוזה שבינך לבין בעל הדירה. אתה בעצם פועל בשמו, בערך.
בקשר לנסח טאבו, כנס לערך הזה בגוגל ותוכל לראות את נסח הטאבו של כל בעלי הדירות; אם יש לבית תקנון (רשום בטאבו) חשוב לעיין מה כתוב בו; בנסח תוכל לראות אם יש הצמדה של שטח מסוים לדירתך.
השד הקטן שבי אומר לי להתקין מדף עם עציצים בין החלונות, ולדאוג שיהיה שם מזון ליונים – פירורי לחם, תירס יבש!
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”