פיטו\

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
עוז1978

פיטו\

שליחה על ידי עוז1978 »

שלום רב ותודה מראש.

בבנין שבו אני גר מועסקים זוג למעלה כ-25 שנה בניקיון.
400 ש"ח בחודש.
התשלומים בוצעו בצ´קים ללא חשבונית
לא שולם עבורם ביטוח לאומי עד היום.
קבלו כל שנה הבראה וכן תוספת כספית מתנה לחג.

על הפרק עומדת האפשרות לפטר אותם מתפקידם.
בישיבת הדיירים הבא אני רוצה להבהיר לדיירים מה המשמעות הכספית של פיטורי העובדים

האם אתה יכול לעזור בזה ולתת לי נתונים בעניין?

תודה רבה

נ.ב. פתחתי להם תיק בביטוח לאומי היום
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: פיטו\

שליחה על ידי naftali imber »

שלום רב,
חוקי עבודה הם לא הצד החזק שלי, אבל בישלתם דייסה משהו. לעובד מגיעים – בגדול, חוץ מביטוח לאומי, פנסיה שהפכה לחובה, 10 ימי חגים בשנה, דמי הבראה, חופשה שנתית ופיצויי פיטורים.
המקרה שלכם הוא מיוחד אבל לא יחיד, יש הרבה וועדים שמעסיקים כך, וכל הזמן שלא קורה כלום הכול בסדר.
הוא מיוחד מאחר וזו עבודה חלקית – לא כתבת כמה שעות בשבוע הם אמורים לעבוד, גם לא ברור כמה מגיע לכל אחד – העסקתם 2 במחיר 1, לפחות כך אתה כותב, השאלה מה הם יגידו אם זה יגיע לתביעה; בעבודות חלקיות הזכויות משתנות אבל העובדה שהעסקתם אותם 25 שנה מקנה להם קביעות וזכויות מסויימות. באשר לביטוח הלאומי, סמוך עליהם, הם ייקחו מכם כמה כסף שהם יכולים, וגם את הדרישה שלהם, אם ידרשו, יש לבדוק.
השאלה היא כמו עם מחלה, לנתח או לא, לפטר או לא ומדוע לפטר. האלטרנטיבה היא להמשיך להעסיקם עד 120 !
אם אתם משוכנעים שהגעתם לסוף הדרך, הדבר הטוב ביותר זה לשבת איתם ולהגיע לפשרה כספית שאומנם תכאב לכם בכיס (400 ש"ח כפול 25 שנה רק הפיצויים, ואם שילמתם להם בשחור אתם אמורים לגלם את המס, הכוונה לשלם אותו מכיסכם) אבל פרידה ידידותית תקל על הלב. אני יודע שזה לא מקובל אבל...

אני מציע לך גם לנסות להתייעץ בעילום שם עם ההסתדרות, יש להם מחלקה מיוחדת שעוסקת בעובדי משק בית וניקיון.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”