התנהלות לקויה ועד בית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
bibi11

התנהלות לקויה ועד בית

שליחה על ידי bibi11 »

שלום רב,
בבניין בו אני גרה ישנם 24 דיירים, בתחילת שנה קודמת העלתה יו"ר הועד את מיסי הועד ב-20 ש"ח מבלי לכנס אספת דיירים ולדון בעניין, כמו כן בלי להציג תוכנית עבודה לשנה הנוכחית, לאחרונה גיליתי אי אלו אי סדרים שלא אוכל לפרט, היו"ר לא מוכנה בשום אופן להראות לי את כל הניירת של הבניין : קבלות, חשבוניות דפי בנק וכו'. מתנהגת כשריף בבניין (רק בענייני הכספים) כאשר פונים אליה לגבי ניקיון או תקלות שום דבר לא זז באמת, ואף כועסת שפונים אליה.
היא ביצעה על דעתה בלבד השקעה כלשהיא בבניין שהיתה אמורה לשרת אותה בלבד, ללא הסכמה מראש של הדיירים.
אני רוצה להפסיק לשלם מיסי ועד עד שלא אראה את כל הניירת של הבניין, האם אני יכולה? האם ניתן לשלם רק חלק מהסכום על מנת לא להסתבך?
מה עושים?
ביבי
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: התנהלות לקויה ועד בית

שליחה על ידי naftali imber »

ביבי שלום:
את יכולה לכתוב לה מכתב רשום – עם אישור מסירה, ולהודיע לה שעד שהיא לא תקיים את הוראות החוק את לא משלמת, אבל רצוי שתדעי מה הוראות החוק. התקנון המצוי שהוא סעיף 64 של חוק המקרקעין קובע כיצד בית משותף אמור להתנהל למדי אותו: http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”