פרסום שמות דיירים חיייבים בבנין
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
פרסום שמות דיירים חיייבים בבנין
שלום. האם מותר לי כועד לפרסם שמות הדיירים החייבים ואת סכום חובם? חברת הניהול בבנין טוענת שפעם אדם תבע בשל פגיעה בפרטיות וזכה בתביעתו.
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: פרסום שמות דיירים חיייבים בבנין
לוועד שלום:
אני גם שמעתי משהו כזה (לא מצאתי פסק דין בנידון – זה לא אומר שלא קיים), אבל כמו בכל דבר, צריך לנהוג בחוכמה.
התקנון המצוי (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) שבסעיף 64 לחוק המקרקעין קובע בסעיף 16 שעל הגזבר להגיש דין וחשבון כספי אחת לשישה חודשים. אם הגזבר ירצה להחמיר ולפרסם מדי חודש את כל רשימת ההכנסות –אלה ששילמו ואלה שלא, ועל הדרך גם רשימת ההוצאות, הרי כי טוב.
נוסף על כך סעיף 16 ג' מאותו תקנון קובע " בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי." כך שהחוק עצמו מורה על "פגיעה בפרטיות" בכך שכל בעל דירה יכול לדרוש בכל רגע לראות מי שילם ומי לא.
אני לא אומר שלא ימצא מי שיגיש תביעה, אבל יהיה לו קשה מאוד לשכנע שופט בצדקתו.
אני גם שמעתי משהו כזה (לא מצאתי פסק דין בנידון – זה לא אומר שלא קיים), אבל כמו בכל דבר, צריך לנהוג בחוכמה.
התקנון המצוי (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) שבסעיף 64 לחוק המקרקעין קובע בסעיף 16 שעל הגזבר להגיש דין וחשבון כספי אחת לשישה חודשים. אם הגזבר ירצה להחמיר ולפרסם מדי חודש את כל רשימת ההכנסות –אלה ששילמו ואלה שלא, ועל הדרך גם רשימת ההוצאות, הרי כי טוב.
נוסף על כך סעיף 16 ג' מאותו תקנון קובע " בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי." כך שהחוק עצמו מורה על "פגיעה בפרטיות" בכך שכל בעל דירה יכול לדרוש בכל רגע לראות מי שילם ומי לא.
אני לא אומר שלא ימצא מי שיגיש תביעה, אבל יהיה לו קשה מאוד לשכנע שופט בצדקתו.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי